Uusimmat

Jäitkö miettimään Christopher Nolanin Inception-elokuvan loppua? Nyt mysteeri sai tyhjentävän vastauksen

17.08.2018 06:00 Muropaketin toimitus

Christopher Nolanin vuonna 2010 ohjaama Inception väänsi moniselitteisellä loppukohtauksellaan katsojiensa aivot solmulle. Michael Caine paljastaa nyt mitä loppu oikeasti tarkoittaa.

Christopher Nolanin ohjaama ja Leonardo DiCaprion tähdittämä Inception on loppukohtauksellaan aiheuttanut harmaita hiuksia katsojalle kuin toisellekin. Elokuvan tapahtumat eivät olleet aivan yksiselitteisiä näyttelijöillekään. Ainakin elokuvassa nähtävä Michael Caine joutui turvautumaan ohjaajan selitykseen asioiden oikeasta laidasta.

NME:n uutisen mukaan Nolan oli tarjonnut unen ja todellisuuden rajasta hämmentyneelle Cainelle selkeän vastauksen: “Kun sinä olet kohtauksessa mukana, se on todellisuutta”.

Mitä tämä sitten tarkoittaa Inceptionin loppukohtauksen osalta? Siinä nähdään DiCaprion esittämä Cobb palaamassa Yhdysvaltoihin. Hän tapaa lentokentällä Cainen esittämän professorin, joka vie Cobbin kotiin tämän lasten luo. Selvittääkseen, onko hän unessa vai onko tapaus totta, Cobb pyöräyttää hyrräänsä, mutta lopulta elokuva ei näytä kaatuuko hyrrä vai ei.

Nyt tapaus on kuitenkin vihdoin saanut selityksen. Cainen tekemän paljastuksen mukaan kohtaus on siis todellisuutta eikä unta – koska hän on siinä mukana.