Jasper Pääkkönen sai ison roolin ohjaaja Spike Leen elokuvasta

17.11.2017 10:01 | Muropaketin toimitus

Black Klansman -elokuvassa on mukana myös Star Wars -näyttelijä Adam Driver.

Jasper Pääkkönen on saanut Varietyn mukaan yhden päärooleista Spike Leen Black Klansman -elokuvasta, jonka kuvaukset ovat jo käynnissä. Mukana ovat myös muun muassa Adam Driver ja Topher Grace.

Driver tunnetaan parhaiten Star Wars: The Force Awakens -elokuvan Kylo Ren -pahiksena, jota hän esittää myös joulukuun 13 . päivä ensi-iltansa saavassa Star Wars: The Last Jedi -elokuvassa. Gracen tunnetuin rooli oli 70’s Show -tv-sarjassa.

Black Klansman perustuu tositapahtumiin. Vuonna 1978 tummaihoinen coloradolainen poliisietsivä Ron Stallworth liittyi klaaniin nähtyään ilmoituksen, jossa etsittiin uusia jäseniä. Stallworthista tuli paikallisen KKK:n johtaja, joka teeskenteli olevansa valkoihoinen ja kommunikoi muiden jäsenten kanssa vain puhelimitse tai lähettämällä kirjeitä. Klaanin tapahtumiin osallistui hänen sijaansa valkoihoinen poliisi.

Stallworth onnistui sabotoimaan useita KKK:n suunnitelmia, ja julkaisi kokemuksistaan The Black Klansman -omaelämäkerran vuonna 2014, johon elokuva perustuu. Pääkkönen esittää ilmeisesti yhtä klaanin jäsenistä.