Katso jos pystyt: Viaplaysta löytyvä The Hate U Give -elokuva on nyt karmivan ajankohtainen

08.06.2020 17:00 | Muropaketin toimitus

Teinidraaman muotoon puettu The Hate U Give kertoo poliisiväkivallasta tummaihoisia kohtaan Yhdysvalloissa.

Uutisissa ovat viime päivinä kohahduttaneet Yhdysvalloissa rehottava poliisiväkivalta ja sitä seuranneet rotumellakat. Viaplayssa on nyt katsottavissa kuukausitilaajille tämän tiimoilta erittäin ajankohtainen elokuva The Hate U Give.

Angie Thomasin vaikuttavaan nuortenkirjaan pohjautuva The Hate U Give kertoo hyvin samantapaisesta tilanteesta kuin mihin George Floydin kuolemaan kohtanut pidätystilanne on nyt johtanut. George Tillman Jr.:n ohjaama elokuva kertoo nuoresta Starr-nimisestä tytöstä, jonka elämä jakautuu kahteen erilaiseen maailmaan hänen käydessään koulua pääasiassa valkoihoisten kanssa, kun taas hänen kotinsa lähipiiri koostuu suurelta osin afroamerikkalaisten jengeistä.

Amandla Stenbergin esittämä Starr joutuu kohtaamaan mustaihoisiin kohdistuvan poliisiväkivallan silmästä silmään, kun hänen aseeton ystävänsä ammutaan poliisin toimesta. Kun valkoihoinen poliisi pääsee tilanteesta kuin koira veräjästä, syttyvät naapurustoa koettelevat mellakat. Pian teinityttö löytää itsensä koko yhteisönsä äänitorven roolista.