Kriitikot ylistävät viikon päästä ensi-iltansa saavaa The Suicide Squad -elokuvaa

29.07.2021 08:22 | Muropaketin toimitus

James Gunnin ohjaama The Suicide Squad vaikuttaa parhaalta supersankarielokuvalta vuosikausiin.

Ensi viikon perjantaina 6. elokuuta elokuvateattereihin saapuvan James Gunnin ohjaaman ja käsikirjoittaman The Suicide Squad -elokuvan arvioembargo on rauennut. Leffa on odotetusti vuoden 2016 David Ayerin ohjaamaa Suicide Squad -kammotusta parempi, mutta lähes kaikki yhdysvaltalaiskriitikot ylistävät elokuvaa.

Lue myös: Arvostelu: Suicide Squad haaskaa Jared Leton Jokerin ja paljon muuta

Rotten Tomatoes -sivustolla näkemästään on pitänyt huimat 98 prosenttia kriitikoista ja Metacriticin puolella arvostelujen keskiarvo on tällä hetkellä 72 / 100.

Sen tarkemmin emme arvosteluja tsekanneet, sillä elokuva esitetään Suomessa lehdistölle vasta ensi viikon maanantaina.

K16-ikärajan saaneessa The Suicide Squad -elokuvassa esiintyvät muun muassa Margot Robbie, Idris Elba, John Cena, Joel Kinnaman, Jai Courtney, Peter Capaldi, Nathan Fillion, Sylvester Stallone ja Viola Davis. Elokuvan virallinen synopsis kertoo seuraavaa:

”Tervetuloa helvettiin—toisin sanoen Belle Reven vankilaan, missä henki on höllemmessä kuin missään muualla koko Amerikanmaalla. Missä pidetään pahimpia superroistoja ja missä ollaan valmiita tekemään mitä vain, jotta pääsisi pois—jopa liittymään supersalaiseen, superhämärään ryhmään nimeltä Task Force X. Ja mikä on päivän itsetuhoinen tehtävä? Kerää kokoon joukko vankeja, mukaan lukien Bloodsport, Peacemaker, Captain Boomerang, Ratcatcher 2, Savant, King Shark, Blackguard, Javelin ja kaikkien lempisekopää Harley Quinn. Anna heille raskas aseistus ja pudota heidät (kirjaimellisesti) Corto Maltesen syrjäiselle, vihollisia kuhisevalle saarelle. Halki viidakon, joka vilisee sotaisia vastustajia ja sissijoukkoja, ryhmä taivaltaa kohti tuhoamistehtäväänsä. Matkalla heitä kurissa yrittää pitää vain eversti Rick Flag… sekä Amanda Wallerin tekniikkavelhot, jotka antavat jatkuvasti ohjeita korvanappeihin. Ja kuten aina, yksikin väärä liike tietää kuolemaa (tuli se sitten vastustajan, toverin tai Wallerin itsensä toimesta). Jos joku haluaa lyödä vetoa, fiksuinta lienee veikata heitä vastaan—kaikkia heitä.”