Mark Hamill avautuu Star Wars: The Last Jedistä: ”Ei minun Luke Skywalkerini”

22.12.2017 13:22 | Muropaketin toimitus

Luke Skywalkerin hahmo uudessa The Last Jedi -elokuvassa on synnyttänyt ristiriitaisia tunteita Star Wars -fanien keskuudessa. Saagassa Lukea esittävä Mark Hamill on nyt itse avautunut rakastetun hahmonsa käsittelystä.

Spoilereita, ymmärrettävästi!

Star Wars: The Last Jedi -elokuvassa Mark Hamillin esittämä jedimestari Luke Skywalker nähdään itsensä Voimasta pois sulkeneena erakkona, jota ei kiinnosta auttaa vastarintaliikettä, koska hän on menettänyt uskonsa jedeihin. Tämä on osoittautunut ongelmalliseksi joidenkin fanien keskuudessa, jotka toivoivat näkevänsä sankarinsa erilaisessa valossa.

Yllättävää on, että Hamill itse tuntee samoin.

Nyt julkaistussa haastattelussa Hamill kertoo omat ajatuksensa tavasta, jolla Lukea käsitellään uudessa elokuvassa:

”Sanoin Rianille [ohjaaja Johnson], ’jedit eivät anna periksi’. Tarkoitan, että vaikka hänellä olisi ongelma, hän saattaisi käyttää vuoden yrittääkseen uudelleen. Mutta jos hän tekisi virheen, hän pyrkisi korjaamaan tuon virheen. Joten siinä meillä oli pohjimmainen erimielisyys, mutta se ei ole minun tarinani enää. Se on jonkun toisen tarina – ja Rian tarvitsi minun olevan tietynlainen tehdäkseen lopusta tehokkaan… Tämä on minun ongelmani ydin. Luke ei olisi koskaan sanonut sitä. Olen pahoillani. Tässä versiossa puhun tietenkin George Lucasin Star Warsista. Tämä on Star Warsin uusi sukupolvi, joten minun piti lähes ajatella Lukea kuin eri hahmona. Ehkä hän on Jake Skywalker. Hän ei ole minun Luke Skywalkerini, mutta minun piti tehdä mitä Rian tahtoi minun tekevän, koska se palvelee tarinaa hyvin.”

On kuitenkin muistettava, että Hamill on näyttelijä eikä käsikirjoittaja. Hän lisääkin:

”En vieläkään ole hyväksynyt sitä täydellisesti. Mutta se on vain elokuvaa. Toivon että ihmiset pitävät siitä. Toivon etteivät he närkästy, sillä aloin todella uskomaan että Rian oli juuri se mies jota tähän työhön tarvittiin.”

Hamillin kommentit voi katsoa oheisesta haastatteluvideosta: