Martin Scorsese selitti, miksei hän edes harkinnut tekevänsä 3,5 tunnin The Irishmanista katsojaystävällisempää Netflix-sarjaa

02.12.2019 20:00 | Muropaketin toimitus

Martin Scorsesen ohjaama The Irishman julkaistiin Netflixissä viime viikolla. Osa katsojista olisi halunnut megapitkän elokuvan sarjamuodossa.

Viime viikolla Netflixissä julkaistiin Martin Scorsesen ohjaama suurelokuva The Irishman, jota Muropaketin arvostelussa kuvattiin viiden tähden mestariteokseksi. Kolmen ja puolen tunnin mittainen elokuva on kuitenkin melkoinen istuttava, minkä vuoksi onkin noussut keskustelua siitä, miksi Scorsese ei tehnyt tarinasta tv-sarjaa elokuvan sijaan.

Entertainment Weeklyn haastattelussa Scorsese sanoo oman mielipiteensä debattiin:

“Voidaan sanoa, että ’Tämä on pitkä tarina, se olisi voitu kertoa kahden tuotantokauden aikana’ – näin jonkun kommentoineen näin. Ehdottomasti ei. En koskaan ajatellutkaan sellaista. Koska tämän elokuvan juttu on yksityiskohtien kertautuminen. Sillä on elokuvan loppua kohden kasautuva vaikutus – mikä tarkoittaa, että se pitää katsoa kerralla alusta loppuun. Sarja on mahtava asia, missä voidaan kehittää hahmoa ja juonikuvioita ja maailmaa. Mutta se ei sopinut tähän.”

The Irishmanille on kuitenkin ehdotettu myös katsojaystävällisempää, minisarjamaista katsomistapaa: