Oppia ikä kaikki: Näin Star Wars ja Top Gun vaikuttivat Captain Marvelin jo nyt suositun kissahahmon nimeen

25.02.2019 21:01 | Muropaketin toimitus


Captain Marvelin kissa on maaliskuussa julkaistavassa elokuvassa nimeltä Goose. Ennakkonäytöksissä Goose on voittanut suosiossa kaikki ihmishahmot.

Captain Marvel -sarjakuvissa Carol Danversin kissan nimi on Chewie. Nimi on ilmiselvästi sukua Star Warsin Chewbaccalle, mutta elokuvaversiossa kissa totteleekin (*) nimeä Goose. Comicbook Movien mukaan elokuvan ohjaajat Anna Boden ja Ryan Fleck ovat nyt selventäneet nimimuutoksen syytä.

“Kun me olimme lapsia, Star Wars tuntui joltain joka on peräisin 70- ja 80-luvuilta, ja se on myös Chewien henki sarjakuvissa. Meistä tuntui että halusimme erottautua siitä.”

Toisin sanoen, koska Captain Marvel -elokuva sijoittuu 90-luvulle, tuntuu viittaus Top Guniin sopivammalta kuin viittaus Star Warsiin. Bodenin mukaan tämä myös sopii elokuvan Danversille paremmin: “Se on viittaus Carol Danversin menneisyyteen 80-luvulla, jolloin hän toimi lentäjänä samaan aikaan kun Top Gun julkaistiin. Se tuntuu sopivammalta hänelle.”

Siitä ei kuitenkaan ole vielä tietoa, onko elokuvan Goose oikea kissa vai alkuperäisten sarjakuvien Chewien tapaan jotain ihan muuta.

Kissa tai ei, kaveri varastaa kyllä shown varsin tehokkaasti. Sen vuoksi Marvel Studios onkin julkaissut peräti tunnin mittaisen livestriimin Goosen hengailusta kulissien takana.

*) kissojen luonteen tuntien varsinaisesta tottelemisesta tuskin on kuitenkaan kyse