Uusimmat

Potter-elokuvan Weasley-kaksoset James ja Oliver Phelps kävivät jälleen Suomessa [kuvagalleria]

12.07.2011 10:27 Muropaketin toimitus

Potters

James ja Oliver Phelps eli Fred ja George Weasley palasivat Suomeen viimeisen Potterin alla. Kaisaniemessä riitti meteliä, Potter-asuja ja faneja. Ja pitihän Domenkin päästä paikalle katsomaan velikultia.

Fred ja George Weasley ovat elokuvasarjan identtiset kaksoset, jotka tunnetaan kujeistaan, kepposistaan ja jekkukaupastaan. Niin hahmot kuin heitä näyttelevät James ja Oliver ovat olleet mukana koko kymmenvuotisen elokuvaprojektin.

Veljeksiä luonnollisesti myös haastateltiin paikan päällä uudesta elokuvasta ja jatkosuunnitelmista. Aivan ensimmäiseksi Phelpsit halusivat kuitenkin kiittää faneja, joita oli saapunut runsaasti paikalle. ”Kiitos teille kaikille tästä upeasta vastaanotosta – te olette aivan yhtä äänekkäitä kuin viimeksikin!”

Potter-elokuvien mahdollisesta jatkosta niin kirjana kuin elokuvanakin on spekuloitu jo ihan vain spekuloimisen ilosta. James ei kuitenkaan innostu jatkosta. ”Mielestäni tämä elokuva päättää koko sarjan niin hienolla tavalla, ettei jatko-osalle ole yksinkertaisesti enää tarvetta.”

Oliver kuitenkin muistuttaa, että elokuvasarja on ollut heille todella merkittävä asia, eikä ainoastaan suosion vuoksi.

”Olemme saaneet paljon hyviä ystäviä kuvausten aikana ja pidämme edelleenkin yhteyttä. Tämä on vähän samanlainen tilanne kuin koulun loppuminen. Koko ajan se loppu on tiedossa, mutta silti se tulee vähän yllättäen. Sitä on samaan aikaan helpottunut ja surullinen.”

Seuraavaksi veljekset lähtevät omien projektiensa pariin ja ainakin Oliver Phelpsille on varmistumassa rooli Pablo Picassosta kertovassa Latin Quarter -elokuvassa.

Tapahtuman ohessa järjestettiin myös Potter-pukukilpailu, jossa kymmenenkunta parhaiten pukeutunutta voitti liput itselleen ja kaverilleen tämänpäiväiseen kutsuvierasnäytökseen.

Harry Potter -näyttelijöiden Suomen-vierailut ehtivät muodostua pienoiseksi perinteeksi. Phelpsit kävivät täällä viimeksi Puoliverisen prinssin alla, ja Suomeen ehtivät myös Bonnie ”Ginny” Wright ja Katie ”Cho” Leung sekä Evanna ”Lovekiva” Lynch ja Matthew ”Neville” Lewis. Toivottavasti perinne siirtyy nyt muille elokuville ja täällä nähdään lisää näyttelijävieraita.

Harry Potter ja Kuoleman varjelukset ilmestyy keskiviikkona. Lue Domen arvio elokuvasarjan päätöksestä!