Ridley Scott: ”seuraava Alien-elokuva keskittyy enemmän tekoälyyn kuin alieneihin”

06.12.2017 10:21 | Muropaketin toimitus

Ohjaaja Ridley Scottilla riittää ideoita Alien-elokuvasarjan tulevaisuutta varten.

Vaikka 20th Century Foxin julkaisema Alien: Covenant ei ollutkaan kovin kummoinen menestys, niin ohjaaja Ridley Scott kertoo Entertainment Weeklyn tuoreessa haastettelussa itsestäänselvyytenä kolmannesta Alien-elokuvien esiosasta. Alien: Covenant sai kansainvälisesti kehnohkon vastaanoton sekä kriitikoilta että Alien-faneilta. Lipunmyynti jäi 240 miljoonaan dollariin, kun viisi vuotta aikaisemmin ilmestynyt Prometheus keräsi 403 miljoonaa

Tästä huolimatta Scott kertoo suunnitelmastaan seuraavaa elokuvaa varten, jossa hänen mukaansa keskitytään enemmän tekoälyyn kuin itse alieneihin. Ohjaajan kiinnostus Michael Fassbenderin esittämään synteettiseen David-androidiin tuli enemmän kuin selväksi jo kahdesta edellisestä elokuvasta..

“Teemme vielä lisää, kyllä teemme. Luulen että meidän täytyy pikku hiljaa siirtyä yhä kauemmas alieniin liittyvistä asioista. Ihmiset sanovat, että elokuvat tarvitsevat enemmän alienia kaikissa muodoissaan ja minä laitoin niitä juttuja Alien: Covenantiin, johon ne sopivat näppärästi. Luulen kuitenkin, että nyt täytyy löytää jotain muuta kiinnostavaa, ja se on yhä vaarallisemmaksi muuttuva tekoäly.”, Scott selittää.