Selitetty: Tämän takia Game of Thronesissa kuollutta SPOILERI ei koskaan herätetty eloon, toisin kuin George R.R. Martinin kirjoissa

24.09.2020 17:22 | Muropaketin toimitus

Lady Stoneheart joutui Game of Thrones -sarjassa jäämään pois kuvioista.

George R.R. Martinin Tulen ja jään laulu -romaaneissa Catelyn Stark herätetään Punaisten häiden joukkomurhan jälkeen henkiin ja hänestä tulee kostonhimoinen Lady Stoneheart. Tulevassa kirjassa Fire Cannot Kill a Dragon kurkistetaan Game of Thronesin kulissien taakse ja siinä sarjan luojat David Benioff ja D.B. Weiss kertovat Entertainment Weeklyn mukaan, miksi Lady Stoneheartin tarina jätettiin tv-versiossa kertomatta.

Heidän mukaansa osasyynä oli se, että Martinin kirjasarjasta on julkaisematta vielä kaksi osaa. Sarjan tekijät eivät omien sanojensa mukaan halunneet spoilata asioita, mitä kirjoissa ei ole vielä tapahtunut – Lady Stonehearthan oli edelleen voimissaan toistaiseksi viimeisimmän romaanin sivuilla.

Toinen syy oli se, että käsikirjoittajat tiesivät tuolloin jo sarjassa myöhemmin tulossa olevasta kuoleman ja henkiinherättämisen yhdistelmästä – eli Jon Snow’n tapauksesta. “Liian moni henkiinherättäminen olisi vähentänyt kuoleman vaikutusta. Halusimme pitää ruutimme kuivana sitä varten”, Benioff kertoo.

Muropaketin uusimmat