Simpsoneista tekeillä uusi elokuva yli 10 vuoden tauon jälkeen

13.08.2018 09:42 Muropaketin toimitus

Television puolella alkaa syyskuussa Simpsoneiden 30. tuotantokausi.

Wall Street Journalin tuore artikkeli käsittelee 20th Century Foxin ja Disneyn kauppoja, mutta jutusta löytyy myös pieni yksityiskohta, joka kertoo Foxin työstävän vihdoinkin toista Simpsons-elokuvaa.

Sen tarkempia tietoja projektista ei ole vielä tässä vaiheessa tarjolla, eikä sekään ole selvää miten Simpsonien jatko-osalle käy Disneyn astuessa puikkoihin. Jutussa varmistetaan, että Disney aikoo viedä loppuun kaikki Foxin tuotanto- tai jälkituotantovaiheessa olevat elokuvat, mutta aivan alkuvaiheessa olevien projektien kohtalo on edelleen epäselvä.

Vuoden 2007 Simpsons-elokuva oli hitti, josta pitivät niin yleisö kuin kriitikotkin. Fox on yrittänyt jo vuosikausia saada tuottaja James L. Brooksia ja muita Simpsonien tekijöitä työstämään toista leffaa, mutta he ovat kieltäytyneet hommasta tv-sarjan takia. Ensimmäisen elokuvan ja sarjan tekeminen samaan aikaan oli heille todella raskas prosessi.

Simpsoneiden 30. tuotantokausi alkaa Yhdysvalloissa 30. syyskuuta, mutta me suosittelemme katsomaan ennemmin tämän viikon perjantaina 17. elokuuta Netflixiin tarjolle tulevaa Simpsonien luoja Matt Groeningin uutta Disenchantment-sarjaa, joka keräsi kehut Muropaketin arviossa, jossa todettiin muun muassa seuraavaa:

”Kahden jakson perusteella Disenchantment vaikuttaa laadukkaalta Groening-viihteeltä, jonka parissa tuli naurettua ääneen vähän väliä. Toivotaan muiden jaksojen tason pysyvän vähintään yhtä korkealla. Mistään mestariteoksesta ei tietenkään voi vielä tässä vaiheessa puhua, mutta eivät Simpsonit tai Futuramakaan moisia heti alussa olleet.”