Swamp Thing -parka: Kehutulle supersankarisarjalle lopetuspäätös aivan uskomattomasta syystä

07.06.2019 09:48 | Muropaketin toimitus

Swamp Thing -sarja päätettin lopettaa vain yhden jakson jälkeen.

DC Universe -suoratoistopalvelussa tasan viikko sitten alkanut Swamp Thing -sarja on päätetty lopettaa ensimmäiseen kauteen.

Kriitikoilta ja faneilta reippaasti kehuja keränneen kauhuun päin kallellaan olevan sarjan ensimmäisen kauden piti sisältää alun perin 13 jaksoa, mutta aivan kuvausten loppuvaiheessa niitä päätettiinkin tehdä vain kymmenen. Useat uutissivustot kertoivat syyksi klassisen ”taiteelliset erimielisyydet” -selityksen, jota näköjään toistellaan nyt myös sarjan lopetuspäätöksen yhteydessä.

Toimittaja John Gholson kuitenkin twiittaa, että syy on aivan muu. Kyseessä on melko uskomaton sähellys budjetin, sopimusten ja paperisodan kanssa. Periaatteessa sarja ei saa jatkoa sen takia, että joku töppäsi Pohjois-Carolinan osavaltion lupaamien verohyvitysten kanssa. Osavaltio lupasi Warner Bros. -studiolle ja DC:lle 40 miljoonan dollarin hyvitykset, jotka jäivät sähellyksen takia saamatta, jolloin Swamp Thingin ensimmäisen kauden budjetti nousi yli 80 miljoonaan euroon.

DC Universe -palvelulla ei ole Yhdysvalloissa kovinkaan paljon tilaajia, eli ensimmäisestä kaudesta tuli niin paljon takkiin, ettei palvelulla ole varaa jatkaa sarjaa.

Swamp Thing saattaa jatkua jossain toisessa suoratoistopalvelussa, mutta sitä ei ole vielä vahvistettu. Asiasta kiinnostuneiden kannattaa tsekata Gholsonin Twitter-sivu, josta löytyy melkoinen määrä aiheeseen liityvää asiaa.