Taru sormusten herrasta -tähti ohjeisti Aragornin uutta näyttelijää: “Älä lue vain Tolkienin kirjaa…”

08.11.2018 21:00 | Muropaketin toimitus

Viggo Mortensen esitti Aragornia Peter Jacksonin ohjaamassa Taru sormusten herrasta -elokuvatrilogiassa. Aragorn nähdään nuorena versiona myös Amazonin tulevassa tv-sarjassa.

On kulunut jo 15 vuotta siitä, kun Viggo Mortensen nähtiin Aragornin roolissa Peter Jacksonin ohjaamassa Taru sormusten herrasta -elokuvatrilogiassa. Hahmon on nyt kerrottu palaavan jälleen kuvioihin Amazonin tulevassa, J.R.R. Tolkienin klassikkotarinaan pohjautuvassa tv-sarjassa.

Colliderin haastattelussa Mortensen ohjeisti Aragornin tulevaa näyttelijää antamalla vinkkejä rooliin valmistautumisessa.

“Sanoisin, että älä vain lue erittäin tarkkaan Tolkienin kirjaa, sitä jättiläismäistä Tarua sormusten herrasta, mutta sinun pitäisi lukea myös jotain pohjoismaisia saagoja. Sieltä saa jotain vinkkejä siihen, mistä Tolkien sai kaiken informaationsa. Sigur the Dragon Slayer, Volsungan saaga. Lue ne”, Mortensen opastaa.

Lisäksi hän suosittelee katsomaan muutaman Kurosawan elokuvan.

Amazonin tulevan Sormustaru-tv-sarjan käsikirjoittajina toimivat JD Payne ja Patrick McKay, mutta juonen yksityiskohdat on toistaiseksi pidetty visusti salassa.