Wonder Woman -ohjaaja paljasti, miksi hän ei tehnyt Thor: The Dark World -elokuvaa, vaikka asiasta oli jo Marvel Studiosin kanssa sovittu

26.03.2020 18:03 | Muropaketin toimitus

Patty Jenkins oli kiinnitetty ohjaamaan Thor: The Dark World. Elokuvan ohjasi lopulta Alan Taylor.

Ennen kuin Alan Taylor astui Thor: The Dark World -elokuvan ohjaajan saappaisiin, pesti kuului nykyisin Wonder Woman -ohjaajana tunnetulle Patty Jenkinsille. Hän olisi ollut ensimmäinen nainen ohjaamassa Marvel-elokuvaa, mutta Jenkins jätti tehtävät kolmen kuukauden jälkeen luoviin erimielisyyksiin vedoten.

Vanity Fairin haastattelussa Jenkins paljastaa nyt, miksi hän päätti lähteä Thor-projektista.

“En uskonut, että silloin suunnitteilla olleesta käsikirjoituksesta olisi saanut tehtyä hyvää elokuvaa. Se olisi ollut iso juttu, sillä se olisi näyttänyt siltä, että syy on minun. Se olisi näyttänyt siltä, että ’oh my god, tämä nainen ohjasi sen ja hän missasi kaikki nämä jutut’. Se oli ensimmäinen kerta urallani, kun todella ajattelin, että jos se tehdään jonkun toisen ohjaajan kanssa niin se ei ole niin iso juttu. Ja ehkä he ymmärtävät sen ja rakastavat sitä enemmän kuin minä. Ei voi kuitenkaan tehdä sellaista elokuvaa, johon ei usko. Ainoa syy tehdä tuollainen on, että pääsee todistamaan ihmisille voivansa tehdä sen. Mutta eihän se olisi todistanut mitään, jos se ei olisi menestynyt. En usko, että olisin saanut toista mahdollisuutta. Joten olen ihan superkiitollinen”, Jenkins kertoo.

Taylorin ohjaama Thor: The Dark World tienasi vuonna 2013 noin 644 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti. Jenkinsin ohjaama Wonder Woman keräsi puolestaan vuonna 2017 yli 800 miljoonan dollarin lipputulot. Sen jatko-osa, Wonder Woman 1984, julkaistaan elokuun puolivälissä.

Muropaketin uusimmat