Abodelta kodin turvalaite – kyllä, luit oikein

12.01.2018 09:18 | Muropaketin toimitus | 3

Abode Iota pyrkii yhdistämään älykodin laitteet helposti hallittavaksi yhdeksi kokonaisuudeksi, samaa on yrittänyt aiemmin moni muukin. 

Adobe tunnetaan maailmalla ennenkaikkea luovien alojen ammattiohjelmista Photoshopista Indesigniin ja After Effectsiin. Abodella ei tosin ole lähes nimikaimansa kanssa mitään tekemistä, vaan kyseessä on pieni, kodin Internet of Things -laitteisiin erikoistunut teknologiayritys. Abode on julkaissut uuden Iota-tuotteen, joka on monipuolinen kodin turvakamera.

Osapuilleen maitopurkin kokoisessa laitteessa on 1080p-tarkkuuden videokamera, joka on varustettu pimeäkuvausominaisuuksin. Pelkkiä ip-kameroita koteihin on tarjolla pilvin pimein, mutta Iotan erottaa muista sen IoT-puoli. Laitteessa on sisäänrakennettu tuki niin Z-Wave- kuin Zigbee-tuotteille. Se osaa siis puhua esimerkiksi Philipsin Hue-valoille, ja lukuisille muille älylaitteille.

Iota on myös ensimmäisiä kodin turvalaitteita, joissa on Apple Homekit-tuki. Sen ansiosta laitetta voi ohjata joko Apple Home -sovelluksella tai Sirin kautta puheella. Myös Amazon Alexa- ja Google Assistant -tuki ovat tarjolla.

Mikäli laite havaitsee liikettä kamerassaan, lähettää se välittömästi videoklipin omistajansa katsottavaksi älypuhelinsovelluksella tai selaimella. Valmistaja myy tarvitseville myös erilaisia paketteja edistyneempään videovalvontaan. Laite lähettää haluttaessa kuvaa myös sähkö- ja tietoliikennekatkojen aikana sisäänrakennetun akun ja 4G-modeemin ansiosta.

Vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana saaataville tulevan Abode Iotan hinta on 329 dollaria (noin 275 euroa).

Keskustelu

Olisin yllättynyt enemmän jos toimitus osaisi kirjoittaa otsikonkin oikein ADOBE or eri kuin ABODE

JoonasKoko

Olisin yllättynyt enemmän jos toimitus osaisi kirjoittaa otsikonkin oikein ADOBE or eri kuin ABODE

Hyvin tuntuu kirjotus (ja ajatus) luistavan sielläkin.

Muropaketin uusimmat