Uusimmat

Kiinasta puskee nyt todellinen köyhän miehen iPhone X

20.12.2017 17:15 Muropaketin toimitus

Kiinalaisvalmistajien into kopioida tunnettujen valmistajien tuotteita menee välillä jo huvittavuuden puolelle. Kuten Little Pepper -firman tapauksessa.

Yritys on aiemmin pyrkinyt kopioimaan Xiaomi Mi 6 -luurin, ja nyt lähdemateriaaliksi on IThomen mukaan valittu iPhone X. Little Pepper S11 on ensivilkaisulla samanoloinen yläreunan koloa myöten.

Tarkemmin katsottuna kyseessä on kuitenkin harvinaisen halpa ratkaisu. Näyttö ei suinkaan jatku aivan ylös asti, vaan katkeaa koloon. Eli kolon reunoilla näkyvä alue ei ole näyttöä laisinkaan, pelkkää mustaa muovia. Näytän alareunassa puolestaan on sormenjäljenlukija – joka iPhone X:stä puuttuu.

Teknisiltä ominaisuuksiltaan puhelin sitten jääkin amerikkalaisesta kilpakumppanistaan mailikaupalla. Puhelimen 5,5-tuumaisen näytön resoluutio on 1280 x 720 pikseliä. Etupuolella on kaksi kameraa, 8- ja 5-megapikseliset. Kameroilla voi kuvata selfie-kuvia bokeh-efektein tai käyttää niitä kasvojentunnistukseen. Puhelimen yläreunasta löytyy 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, ja alareunassa microUSB-liitäntä latausta varten.

Takapuolen kaksoiskamera puolestaan on 13/8-megapikselin malli. Linssit ovat päällekkäin, aivan kuten iPhonessa. Linssien välissä on LED-salama.

Sisäpuolella on MediaTekin MT6737 -järjestelmäpiiri. Sen neljä ydintä käyvät 1,3 gigahertsin kellotaajuudella. RAM-muistia on kolme gigatavua, ja tallennustilaa 32 gigatavua. Lisätilaa varten on microSD-korttipaikka. Puhelimen käyttöjärjestelmänä on täkäläisittäin melko eksoottinen Android Nougat -variantti, Alibaban Yun OS 5.1.1.

Valmistaja ei ole kertonut tarkemmin milloin puhelin tulee myyntiin tai mikä sen hinta on.

Muropaketin uusimmat