Uusimmat

Kiinnostavatko uudet lippulaivat enää? Samsung Galaxy S9 ja iPhone X eivät olekaan jättihittejä

07.03.2018 15:20 Muropaketin toimitus

Lippulaivapuhelinten hinnat puhkaisivat lopulta maagisen 1000 dollarin ja euron haamurajan. Tämä alkaa olla monelle jo selvästi liikaa.

The Registerin mukaan peräti 1500 iPhone-käyttäjää koskeneessa tutkimuksessa kysyttiin mikseivät he ole päivittäneet uusimpaan X-malliin. Kolmannes kertoi syyksi liian kalliin hinnan. Peräti 44 prosenttia puolestaan kertoi vanhemman mallin toimivan riittävän hyvin.

Apple odotti kymmenvuotisjuhlamallistaan todellista jättimenestystä, mutta kaikkien merkkien mukaan se ei myy aivan odotetusti. Piper Jaffrayn analyytikko Michael J. Olson uskoo monien odottavan joko suuremmalla näytöllä varustettua tai edullisempaa versiota uudesta iPhonesta. Analyytikkofirma onkin pudottanut vuoden 2018 iPhone-myyntiennusteensa 230 miljoonasta 226,3 miljoonaan kappaleeseen.

Mitä Apple edellä, sitä Samsung perässä – tai välillä toisinpäin. Samsungin Galaxy S9 on vasta julkistettu, mutta Yonhapnewsin lukujen mukaan ennakkotilaukset ovat jäämässä samalle tasolle kuin S8-mallien kohdalla – tai jopa hieman alemmas.

Syyksi tähän tosin epäillään lyhyttä väliä puhelimen julkistuksen ja ennakkotilausten vastaanottamisen aloittamisen välillä. Viime vuonna hypeä puhallettiin uusin Galaxyihin 8 vuorokauden ajan, nyt väliä oli vain 2 vuorokautta.

Samsung ei ole julkaissut virallisia S9-puhelinta koskevia lukuja, mutta S8:n kohdalla ennakkotilauksia satoi 550 000 kappaletta vain kahdessa päivässä.