UUSIMMAT

Kamera, suorituskyky ja akkukesto

17.02.2022 20:00 Ilari Hauhia

Kamera, suorituskyky ja akkukesto

Moto g200 tarjoaa 108 megapikselin pääkameran (1/1,52”, 0,7 µm), jonka aukkoarvo on f1.9. Pääkameraa täydentävät 13 megapikselin ultralaajakulmakamera f2.2-aukkoarvolla (1,12 µm, 120 astetta) sekä kahden megapikselin syvyyskamera. Ultralaajakulmakameraa voidaan käyttää myös makrokamerana. Kameroita tukee kaksi LED-salamaa.

Moto g200:n pääkamera yhdistää tavallisilla asetuksilla yhdeksän pikseliä yhdeksi ja ottaa näin 12 megapikselin kuvia. Asetuksista voi kuitenkin halutessaan kääntää päälle aidon 108 megapikselin kuvaustilan, jolloin kuvat tallentuvat täydellä tarkkuudella.

Pääkameran laatu on varsinkin päivänvalossa kohtalainen, mutta silti hintaluokan parhaimmistoa. Kuvien värit näyttävät luonnollisilta, mutta kun kuviin zoomaa sisälle, huomaa että kuvien yksityiskohdat eivät ole aina kovin tarkkoja. Kontrastit osuvat pääosin paikoilleen, mutta välillä automaattinen HDR-toiminto korostaa kontrasteja liikaakin.

Hämärässä kuviin alkaa ilmestyä runsaasti kohinaa, vaikka käytössä olisi erillinen yökuvatila. Myös yksityiskohdat saattavat sumentua entisestään.

Ultralaajakulmakameran ottamat kuvat ovat päivänvalossa suunnilleen pääkameran tasolla. Ultralaajakulmakameran hyvänä puolena mukana on automaattinen tarkennus. Hämärässä ultralaajakulmakameran ottamien kuvien laatu laskee kuitenkin selvästi, ja erityisesti pimeässä kannattaa turvautua pääkameraan ja yötilaan. Ultralaajakulmakameran kanssa yötila ei toimi.

Ultralaajakulmakameran ottamat makrokuvat ovat yllättävän laadukkaita ja jopa parempia kuin monien erillisten makrokameroiden ottamat kuvat.

Moto g200 pystyy parhaimmillaan videokuvaamaan 8K-tarkkuudella 30 kuvan sekuntinopeudella ja 4K-tarkkuudella 60 kuvan sekuntinopeudella. Tuettuja koodekkeja ovat h.265 ja h.264. Videokuvauksen asetuksista voi valita päälle joko vakautetun tai vakauttamattoman videon, esimerkissä vakautus oli päällä. Vakautus ei kuitenkaan toimi 8K-tarkkuudella, eikä yhdessä HDR10+-tilan kanssa. Videokuvan laatu vastaa valokuvia, eli on keskinkertaista.

Moto g200:n kamerasovellus on selkeä käyttää. Still-kuvien ja videoiden sekä pääkameran ja ultralaajakulmakameran välillä vaihtelu on helppoa ja eri kuvaustilat löytyvät kätevästi yhden valikon takaa.

Moto g200 etukameran laatu riittää hyvin tavanomaiseen käyttöön, kuten videopuheluihin tai sosiaalisessa mediassa julkaistaviin selfieihin.

Suorituskyvystä vastaa Moto g200 -mallin kohdalla seitsemän nanometrin prosessilla tuotettu Qualcomm Snapdragon 888+ -järjestelmäpiiri. Se muodostuu yhdestä 2,99 gigahertsin kellotaajuudella toimivasta Kryo 680 -ytimestä, kolmesta 2,42 gigahertsin Kryo 680 -ytimestä sekä neljästä 1,8 gigahertsin Kryo 680 -ytimestä. Graafisesta suorituskyvystä vastaa Adreno 660 ja keskusmuistia Moto g200 tarjoaa kahdeksan gigatavun edestä.

Käytännön arjessa Moto g200:n tarjoama suorituskyky riittää kaikkiin tarpeisiin. Puhelimella sujuvat mainiosti esimerkiksi viestittely, internetin selaaminen, sosiaalisen median käyttäminen, soittaminen ja muut päivittäiset toiminnot. Myös pelaaminen sujuu laitteella hyvin, ja esimerkiksi Call of Duty: Mobile sekä Legends of Runeterra pyörivät laitteella ongelmitta.

Suorituskykytesteissä Moto g200 sai vastaansa Xiaomi 11T Pron (549 €), OnePlus 9 Pron (699 €) sekä Galaxy S21 Ultran (1299 €).

Geekbench 5 -mittauksessa testilaitteiden nelikko menestyi kohtuullisen tasaväkisesti, joskin Xiaomi 11T Pro jäi hieman muiden laitteiden taakse.

Antutu-testissä Moto g200 nappasi testilaitteiden ykkössijan melko selvällä erolla.

Moto g200 peittosi kilpailijansa myös PCMarkissa selvällä erolla.

3DMarkin Wild Life -testissä testilaitteiden nelikko suoriutui melko tasaisesti, mutta Moto g200 ei onnistunut nappaamaan odotettua kärkipaikkaa.

 

Graafista suorituskykyä mittaavassa GFXBench-testissä Moto g200 menestyi jälleen hyvin.

Arjessa Moto g200:n 5000 milliampeeritunnin akku selviää helposti yhdestä käyttöpäivästä. Vähäisemmällä käytöllä akusta voi tiristää virtaa kahdeksikin päiväksi. Nykystandardeilla akun pikalataus on kuitenkin hitaammasta päästä, sillä akkua voi ladata vain 33 watin teholla. Akku latautui tyhjästä täyteen noin puolessatoista tunnissa.

Akkukestoa testaavassa testissä Moto g200 jäi niukasti viimeiseksi. Moto g200:n 144 hertsin virkistystaajuudella toimiva näyttö selittää osaltaan hieman kilpailijoita kehnommaksi jäänyttä akkukestoa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus
  3. Kamera, suorituskyky ja akkukesto
  4. Yhteenveto