UUSIMMAT

Pikatesti: OnePlus 7T -puhelin – Paluu järkiluokan huipulle

26.09.2019 18:00 | Kai Taipale

OnePlus 7T on puhelinmalli, joka palauttaa OnePlus-valmistajan takaisin asemaan, josta se ehti nauttia useamman vuoden. Uusi OnePlus 7T on nimittäin jälleen erinomainen yhdistelmä huippuluokan ominaisuuksia ilman turhan korkeaa hintaa. Mihinkään budjettiluokkaan se ei ole vajonnut, vaan mukaan on nyt tuotu liuta ominaisuuksia, jotka tekevät siitä hyvän valinnan niin mobiilipelaajalle, aktiivikäyttäjälle kuin satunnaiskuvaajallekin.

Syksyllä ei lippulaivaluokan puhelimien julkaisutahti ole aivan yhtä kiivas kuin alkuvuodesta. OnePlus pitää kuitenkin kiinni perinteistään ja tuo syksyyn uudet versiot keväämmällä julkaistuista laitteistaan. Ensiksi julkaisuvuoroon ehtii OnePlus 7T, joka sai ensi-iltansa testin julkaisupäivänä eli 26. päivä syyskuuta. OnePlus on julkaisemassa myös uuden 7T Pro –version, mutta sitä saadaan odottaa 10. päivään lokakuuta.

Valmistaja ei kuitenkaan vielä julkaisuhetkellä paljasta puhelimen tarkkaa hintaa, vaan kertoo sen selviävän OnePlus 7T Pro -malliston julkaisun yhteydessä 10. päivä lokakuuta. Aiempi OnePlus 7 on hinnoiteltu muistiversiosta riippuen 549 tai 599 euroon, mikä enteilee myös uutuusmallin hinnan pysyttelevän alle 600 eurossa. Hinta paljastettiin lopulta suunnitelman mukaisesti 10.10. Tarjolle tulee vain yksi muistivaihtoehto, joten hinta asettui aavistuksen odotettua korkeammaksi eli 609 euroon (Hintakommentti lisätty jutuun 11.10.).

Uutuusmalli on saanut edeltäjäänsä eli OnePlus 7 -malliin verrattuna liudan päivityksiä. Tärkeimpiä niistä ovat kolmoiskamera, nopeampi näyttö, lisää käyttömuistia ja tehokkaampi lataus. Sisuksista löytyy vieläpä uudistunut Snapdragon-suorittimien uusittu kärkimalli eli 855+. Näillä eväillä on hyvä lähteä nykypäivän kovaan puhelinkisaan.

OnePlussan uutuus sijoittuukin edelleen varsin rankasti kilpailtuun, niin kutsuttuun alempaan lippulaivaluokkaan, josta löytyy tämän hetken parasta hinta-ominaisuus-laatusuhdetta haluavan kuluttajan suosikkivalinnat.

Luokkaan sijoittuvat puhelimet sisältävät useimmat lippulaivapuhelinten ominaisuuksista, mutta hieman edullisempaan hintaan. Testissä olevan laitteen suositushinnan voisi siis odottaa osuvan noin 600 euron hintaluokkaan, jolloin sen suoria kilpailijoita ovat esimerkiksi ZTE Axon 10 Pro, Samsung Galaxy A80, Huawei P30 ja Honor 20 Pro. Vaihtoehtoina voi nähdä myös esimerkiksi selvästi edullisemman Honor View20 -puhelimen.

Keskusmuistia puhelimista löytyy mukavat kahdeksan gigatavua ja tallennustilaa 128 gigatavun edestä. Käytössä on kaksi SIM-korttipaikkaa, mutta muistia ei voi kasvattaa muistikortilla.

OnePlus 7T toimitettiin testiin aiemmasta kompaktien valkoisten pakkausten linjasta poikkeavassa laatikossa. Siinä on mukana on latauslaitteen, USB-kaapelin, markkinointi materiaalin ja itse puhelimen lisäksi läpinäkyvä suojakuori. Puhelimen näytössä on valmiiksi asennettu suoja. USB-C-pikalatauslaite toimii nyt 30 watin teholla.

Pikatestissä käymme läpi laitteen tärkeimmät ominaisuudet, mutta laitetta on käytetty tavanomaista testiä lyhyemmän ajan.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja käyttö
  3. Käyttöjärjestelmä ja kamera
  4. Suorituskyky, akku ja yhteenveto

Muropaketin uusimmat