Samsungille mielenkiintoinen patentti: selfie-kamera näytön alle

21.01.2018 13:45 Muropaketin toimitus

Puhelinten näyttöjä pyritään venyttämään mahdollisimman kattavasti koko laitteen etupuolen kattaviksi. Kuulokkeet ja sormenjäljenlukijat on jo onnistuttu upottamaan lasin alle, seuraavaksi sinne menee kenties kamera.

Näin ainakin mikäli hollantilaisen Telefoonabonnement-sivuston patenttilöydös johtaa johonkin todelliseen. Tammikuun 18. päivä julkaistu patentti käsittää peräti 70 sivua, joten pelkästä pintapuolisesta ideasta ei ole kysymys.

Hakemuksen kuvissa kamera on sijoitettu edelleen samaan paikkaan kuin yleensä älypuhelimissa, mutta sen laittaminen lasin alle voisi mahdollistaa täysin vapaan sijoittelun. Silloin selfie-kuvissakin voisi katsoa samalla suoraan näytön keskelle kuvaa ottaessa, ja etenkin videopuheluissa keskustelu vaikuttaisi huomattavasti luonnollisemmalta kuin nykytekniikalla. Teoriassa näytön alle integroitu kamera voisi hyödyntää OLED-tekniikkaa ja korkeaa virkistystaajuutta, ja katsoa näytön läpi, kun sille ei piirretä kuvaa.

Kenties ominaisuus nähdään jo Galaxy S9 -puhelimessa  – tosin hyvin mahdollista on myös, että patentti jää osaksi Samsungin valtavaa ”keksintöjä, jotka eivät koskaan päässeet tuotantoon” -arkistoa.