Uusimmat

Testi: Apple iPhone 11 Pro Max – Varman päälle ilman todellisia heikkouksia

17.10.2019 20:00 Samuli Herttua

Apple on onnistunut pitämään uusien iPhone-mallien julkaisun kiinnostavana tapauksena vuodesta toiseen. Mitään todella radikaalia ei tällä uudistuskierroksella nähty, mutta iPhone 11 Pro Max -malli on silti päivittynyt monilta osin, ja sitä voi pitää jo erinomaisena puhelimena. Jotain siitä kuitenkin jää puuttumaan.

Tuttuun tapaan Apple julkaisi kolme uutuuspuhelinta syksyllä. Tällä kertaa Apple kuitenkin muutti hieman puhelimien nimeämistyyliä, ja palasi roomalaisista numeroista taas takaisin normaaleihin numeroihin. Sen lisäksi iPhone XR:n seuraajan nimeksi tuli iPhone 11, kun taas XS-mallien seuraajat saivat vielä Pro-liitteen peräänsä.

Edullisimmat iPhone 11 -mallit saa kaupasta mukaan 829 eurolla, kun taas halvimmat Pro-versiot puhkaisevat kepeästi tonnin hintarajan. Omistajaksi pääsee vähintään 1179 euron sijoituksella. Testiin otettu isompikokoinen Max-versio on halvimmillaan vielä satasen kalliimpi eli 1279 euroa. Tässä versiossa tallennustilaa on 64 gigatavua, mutta sen kasvattaminen 512 gigatavuun nostaa hinnankin jo 1679 euroon. Testissä oleva 256 gigatavun malli sijoittuu tähän väliin 1449 euron hinnallaan.

Aivan suoria kilpakumppaneita iOS-käyttöjärjestelmän takia puhelimelle ei löydy, mutta lähimpänä Android-puolelta löytyy Samsungin uusi Galaxy Note 10+. Vertailu myös edellisvuoden iPhone-malliin on paikoillaan, sillä pieniä viilauksia siellä täällä on puhelimeen tehty.

Tummanpuhuvan paketin sisältä löytyy puhelimen lisäksi Lightning-liitännällä varustetut langalliset EarPods-kuulokkeet, sekä uusi 18 watin laturi ja siihen liitettävä USB-C-Lightning-kaapeli.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käyttö
  3. Kamera
  4. Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto