Uusimmat

Testi Apple Watch Series 6 -älykello – Laadukas ja entistä monipuolisempi, mutta akku ei vieläkään kestä riittävän pitkään

27.12.2020 18:00 Samuli Herttua

Aktiivisuuden- ja terveydenseuranta on tällä hetkellä hyvin suosittua. Yhtenä edistyksellisimmistä älykelloista voidaan pitää Apple Watchia, joka onkin viimeisimmän uudistuksen myötä saanut jälleen nipun uusia älykkäitä terveyden seurantaan liittyviä ominaisuuksia. Testasimme onko niistä iloa myös käytännössä.

Aktiivisuuden- ja terveydenseuranta on tällä hetkellä pinnalla enemmän kuin koskaan ennen. Sen myötä myös niin sanottujen puettavien älylaitteiden myynti on moninkertaistunut viime vuosien aikana. Tämän kategorian yläpäähän sijoittuvat älykellot, jotka toimivat niin erinomaisina aktiivisuuslaitteina kuin myös älypuhelimen jatkeena.

Yhtenä tämän tuoteryhmän edistyksellisimmistä laitteista voidaan pitää Apple Watchia, joka on tänä vuonna uudistuessaan saanut taas nipun uusia älykkäitä terveyden seurantaan liittyviä ominaisuuksia. Poikkeuksellisesti Apple julkaisi syyskuussa jopa kaksi uutta älykellomallia: Edellisen vuoden Series 5 -kellolle seuraajan, loogisesti nimeltään Apple Watch Series 6, ja hieman halvemman ja riisutumman mallin nimeltä Apple Watch SE. Jälkimmäisen ominaisuuksista on karsittu muun muassa jatkuvasti päällä olevaa näyttöä sekä EKG-mittausta.

Kuten Applen tuotteissa on jo totuttu, mikään ei lähde halvalla. Pienen positiivinen uutinen on kuitenkin se, että muutama kymppi on tultu edellisen mallin hinnoista alas. Tällä kertaa pelkällä WiFi-yhteydellä varustettu 40 millimetrin malliversio maksaa halvimmillaan 439 euroa, ja 44-millimetrinen versio 469 euroa. Saatavilla on myös eSIMillä varustetut versiot, jonka 40 mm -variaatio maksaa halvimmillaan 539 euroa ja 44 mm:n malliversio 569 euroa.

Tällä kertaa testissä on Apple Watch Series 6, ja tarkemmin ottaen sen WiFi-yhteydellä varustettu 44 millimetrin versio. Sen hinta on 469 euroa.

Apple Watchin valkoinen paketti ei ole kokenut muutoksia vuosien varrella, vaan kello on edelleen pakattu tyylikkäästi ja arvokkaasti. Pitkulaisen paketin alta paljastuu kaksi erillistä pakettia, joista toisessa on kello ja laturin johto, ja toisessa rannekkeet.

Rannekkeita tulee siis kaksin kappalein, joten kello sopii myös hieman pienemmän ranteen omaavalle. Nopealla vilkaisulla ja vertailulla edellisen vuoden pakettiin rannekkeessa ei ole tapahtunut yhtään mitään uudistusta, ainoastaan pakettiin on lyöty mukaan tarra jonka mukaan se kelpaa myös uudempiin Series 6 ja SE -kelloihin.

Käydään tarkemmin kiinni siihen, mitä uusi Apple Watch Series 6 tarjoaa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ulkoinen olemus
  3. Käyttö
  4. Yhteenveto