Uusimmat

Testi: Huawei P40 Pro on teknisesti yksi upeimmista puhelimista, mutta arkikäytössä on liikaa haasteita

27.04.2020 20:00 Ilari Hauhia

Huawei julkaisi hiljattain uuden P40-mallistonsa, jonka kärkipäätä edustaa P40 Pro. Teknisiltä ominaisuuksiltaan Huawein uusin lippulaiva hipoo nykyhetken teknologian mahdollistamaa täydellisyyttä. Läheskään kaikille puhelin ei silti sovi, sillä Googlen sovellusten ja Play Storen puute haittaavat merkittävästi arkista käyttöä. 

Huawei P40 Pro kilpailee 1049 euron hinnallaan muiden korkeimman lippulaivaluokan mallien, kuten esimerkiksi Samsung Galaxy S20- ja Apple iPhone 11 -mallistojen kanssa. Galaxy S20 Ultraan ja iPhone 11 Pro Maxiin verrattuna puhelin on kuitenkin jopa ”edullinen”, sillä onhan S20 Ultran suositushinta 1399 euroa ja iPhone 11 Pro Maxin 1279 euroa. Toisaalta uusi OnePlus 8 Pro on hieman edullisempi.

Ulkoisesti Huawei P40 Pro on kerrassaan upea. Laitteen 6,58-tuumaisen näytön ensivaikutelma on loistava ja se toistaa värejä hienosti. Testimallin hopeanharmaa tausta on niin ikään hillityn tyylikäs, ja laite sopii käteen mainiosti.

5G-yhteyksiä tukevassa P40 Pro -mallissa käytetään Huawein omaa Kirin 990 5G -suoritinta, joka on luonnollisesti malliston tehokkain. USB-C-liittimen kautta ladattavan akun kapasiteetti on 4200 milliampeerituntia ja pikalataus onnistuu 40 watin teholla. Lisäksi puhelin tukee 27 watin langatonta latausta sekä myöskin käänteistä langatonta latausta. 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää puhelimessa ei ole.

Huawei P40 Pro -puhelimessa on kahdeksan gigatavua LPDDR4X-keskusmuistia ja 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

P40 Pron kenties kiinnostavin ominaisuus on sen kameroiden muodostama kokonaisuus. Puhelimen Leica-brändättyyn kameravarustukseen kuuluu neljä kameraa. Pääkamerassa on isokokoinen kenno ja periskooppizoom yltää optiseen 5x-zoomiin. Ultralaajakulmaisessa kamerassa taas on painotettu video-ominaisuuksia.

Käyttöjärjestelmänä P40 Prossa toimii Android 10 höystettynä EMUI 10.1:llä. Kuten mainittua, Googlen sovelluksia laitteesta ei löydy, minkä vaikutuksista kerromme tarkemmin myöhemmin.

Puhelimen myyntipakkaukseen kuuluvat itse puhelimen lisäksi latauslaite, USB-C-latauskaapeli sekä erilaisia ohjekirjoja.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Näyttö ja olemus
  3. Käyttöjärjestelmä ja käyttökokemukset
  4. Kamerat, suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat