UUSIMMAT

Testi: Motorola One Hyper -puhelin – Houkutteleva vaihtoehto tiukasti kilpailtuun keskiluokkaan

08.03.2020 10:00 Ilari Hauhia

Motorola on viime aikoina julkaissut monia puhelimia edullisten ja keskihintaisten puhelimien luokkiin. Tuore Motorola One Hyper sijoittuu 359 euron suositushinnallaan kenties kaikista eniten kilpaillun 300-400 euron hintaluokan puoliväliin, jossa se testin perusteella erottuu hyvinkin houkuttelevana vaihtoehtona.

Kuten todettua, riittää Motorola One Hyper -mallilla kilpailijoita. Jo noin 300 eurolla on tarjolla useita kiinnostavia malleja, joihin kuuluvat muun muassa Sony Xperia 10 ja Nokia 7.2. Niitäkin halvemmalla voi hankkia esimerkiksi Muropaketin testeissä hiljattain käyneet Samsung Galaxy A40 ja Huawei P Smart Z -mallit.

One Hyperin kanssa lähes samalla suositushinnalla myydään esimerkiksi Samsung Galaxy A51 ja Xiami Mi 9 SE -malleja, ja jos budjettia on varaa venyttää ylöspäin, ovat varteenotettavia valintoja esimerkiksi Motorolan toinen malli One Zoom ja Honor View 20. Myös vanhempia korkeamman keskiluokan tai jopa lippulaivaluokan malleja voi löytää alennusmyynneistä jo alle 400 eurolla.

Motorola on luonut One Hyper -puhelimeen kuitenkin valttikortteja, jotka pitävät sen pinnalla kilpailun keskellä. Puhelin tarjoaa 6,5-tuumaisen näytön, joka toimii 2340 x 1080 pikselin resoluutiolla. Näytön pikselitiheydeksi tulee 396 pikseliä tuumaa kohden, mikä on puhelimen hintaluokassa oikein hyvä suoritus.

Näytössä ei ole lovea. Sen sijaan esiin pomppaavaan telakkaan on asetettu 32-megapikselinen, f2.0-aukkoarvolla toimiva etukamera. Puhelimen takapuolelta löytyy taas 64 megapikselin f1.9-aukollinen pääkamera, jota tukee kahdeksan megapikselin laajakulmakamera.

Suorittimeksi on valittu kohtalaisen ripeä Snapdragon 675 ja akun kapasiteetti on 4000 milliampeerituntia. Yhdysvalloissa myytävässä mallissa akkua voi ladata USB-C-liittimen kautta peräti 45 watin teholla, mutta Euroopassa on tyytyminen 27 watin pikalataukseen, mikä sekin lataa puhelimen akun täyteen noin tunnissa.

One Hyperin runko on valmistettu muovista ja myyntipakkauksessa tulee mukana silikoninen suojakuori. Puhelimen takana sijaitsee sormenjälkitunnistin ja yläreunassa on jo harvinaiseksi muuttunut 3,5 millimetrin audioliitäntä kuulokkeita varten. Keskusmuistia One Hyperissä on neljä gigatavua ja sisäistä tallennustilaa mainiot 128 gigatavua. Puhelin tukee myös microSD-muistikortteja, joiden avulla tallennustilaa voi jatkaa. Muistikortti asettuu toisen SIM-kortin paikalle, joten käyttäjän täytyy valita niistä toinen.

One Hyper -puhelimen käyttöjärjestelmänä toimii puhdas Android 10. Valmistaja lupaa laitteelle yhden ison Android-päivityksen sekä tietoturvapäivitykset vähintään kahdeksi vuodeksi.

One Hyperin myyntipakkaus sisältää laturin ja ohjekirjan lisäksi nappikuulokkeet sekä edellä mainitun silikonikuoren. Nappikuulokkeiden laatu ei huimaa päätä, mutta hätätilassa ne soveltuvat esimerkiksi lenkkipolulle.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Näyttö, olemus ja käyttöjärjestelmä
  3. Kamera ja suorituskyky
  4. Yhteenveto