UUSIMMAT

Testi: Samsung Galaxy Note 10+ -puhelin – Huippuluokkaan melko puhtain paperein

04.09.2019 19:00 | Kai Taipale

Samsung hilaa laitteillaan aina vain rimaa korkeammalle ja korkeammalle. Uusi Galaxy Note 10+ edustaa jälleen puhelinmaailman ehdotonta huippua. Siinä on liuta aivan ykkösluokan ominaisuuksia, mutta samalla käytettävyys alkaa jo olla koetuksella.

Samsungin uusin lippulaivamalli esiteltiin yleisölle 7. päivä elokuuta, ja myymälöihin mallit ehtivät siitä muutaman viikon kuluttua eli 23. päivä elokuuta. Mallistoon kuuluu Muropaketin testissä olleen Galaxy Note 10+ -version lisäksi Galaxy Note 10, joka edustaa pienikokoisempaa ja edullisempaa, mutta samalla lievästi karsitumpaa mallia.

Testissä nähtävää Galaxy Note 10+ -mallia saa kahtena versiona: Edullisempi on 1149 euroa maksava 256 gigatavun tallennustilallinen versio, sitä satasta kalliimmassa malliversiossa tallennustilaa on 512 gigatavua.

Samsungin Galaxy Note -sarjalla on vankka kannattajakuntansa, joten peruskonsepti onkin pysynyt pitkälti samanlaisena jo vuosikymmenen.

Viime vuosina Samsung on kuitenkin laajentanut Note-mallien käytettävyyttä bisneskäytöstä myös luovempien tehtävien suuntaan. Uusin Note kosiskeleekin nyt tuttua asiakaskuntaa, mutta helposti myös vaativaa mediakäyttäjää.

Note-mallien sisältämän S Pen -kosketuskynän myötä aivan suoraa kilpailijaa ei ole, mutta käytännössä muiden valmistajien huippumallit kilvoittelevat samoista euroista. Applelta kovin vastus tulee iPhone Xs Max -mallin suunnasta, tosin uusi malli on julkistusohjelmassa aivan lähitulevaisuudessa.

Oikeastaan tilanne on sama Huawein kanssa, uutta Mate 30 Pro -mallia odotetaan julkaistavaksi syyskuun aikana. Valmistajalta löytyy kuitenkin myös P30 Pro, joka kilpailee erityisesti kameravarustuksellaan. Isokokoinen näyttö ja tehokas suoritin löytyy myös OnePlus 7 Pro- ja Sony Xperia 1 -puhelinmalleista.

Itse puhelimen lisäksi myyntipakkauksesta löytyy USB-C-kaapeli, latauslaite (25W) ja USB-sovitin (microUSB->-USB-C). USB-C-liitäntää hyödyntää myös mukana tulevat AKG-brändätyt kuulokkeet, sillä 3,5 millimetrin stereoliitäntä on nyt historiaa.

AKG-kuulokkeet toistavat matalat äänet kohtuullisella tarkkuudella, ja kirkkaimmissa äänissäkin on erottuvuutta, joskin myös eräänlaista raakuutta. Kokonaisuus on silti vähintäänkin kohtuullinen, erityisesti kun huomioi, että kyseessä ovat puhelimen vakiovarustukseen kuuluvat kuulokkeet.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Olemus ja käyttökokemukset
  3. Käyttöjärjestelmä ja S Pen
  4. Suorituskyky ja akku
  5. Yhteenveto