UUSIMMAT

Testissä HTC One A9

31.01.2016 18:35 Pekko Lainiala

HTC:n talousnäkymät eivät vuonna 2015 näyttäneet kovinkaan vahvoilta, ja markkinoille muun muassa puskettiin useita eri variantteja epäonnistuneesta One M9 -puhelimesta. Lokakuussa 2015 yhtiö julkisti nyt testiin saapuneen One A9:n, joka asettuu suorituskyvyltään ylempään keskikastiin, mutta jää kuitenkin vuoden 2015 lippulaivamallien varjoon.

OneA9_pressi

Julkistamisen yhteydessä laite ei todellakaan jäänyt huomiotta, sillä laitteen ulkonäkö tuo mieleen hyvin helposti Applen iPhone 6:n. HTC-fanit luonnollisesti muistavat HTC:n luoneen aikaisemminkin vastaavan näköisen laitteen (One M7 muovisine antenniraitoineen), mutta julkistamishetken mediamyllytys ja kansan yleinen mielipide tuntui syyttävän HTC:ta härskistä kopioinnista.

Suomessa laitteesta on myynnissä vain yksi variantti, joka sisältää kaksi gigatavua RAM-muistia ja 16 gigatavua tallennustilaa. Kyseessä on esimerkiksi Yhdysvaltojen markkinoilla myytävää mallia selkeästi heikompi laite, sillä jenkkiversiosta löytyy 3 gigatavua RAM-muistia ja 32 gigatavua tallennustilaa.

Hintatasoltaan One A9 asettuu kirjoitushetkellä edullisimmillaan hieman alle 600 euroon, joten lippulaivamalleja heikommalla järjestelmäpiirillä varustettu One A9 kilpailee kovassa seurassa.

HTC, One A9 -tuotesivu
Hinta.fi, Haku: HTC One A9

TaskuMuron lehdistökappaletta ei toimitettu alkuperäisessä myyntipakkauksessa, mutta oletettavasti normaalistakin pakkauksesta löytyisi itse laitteen lisäksi nano SIM -korttipaikan työkalu, ohjekirjaset, kuulokkeet sekä laturi. Laturi ei tue pikalatausta, vaan Quick Charge 2.0 -teknologiaa tukeva laturi täytyy halutessa ostaa erikseen.

Artikkelissa tutustutaan puhelimen rakenteeseen ja teknisiin ominaisuuksiin, kameraan ja kameraohjelmistoon sekä puhelimen akkukestoon ja suorituskykyyn. Tämän jälkeen tehdään lopullinen yhteenveto laitteen herättämistä tuntemuksista.

Sisältö

  1. Esittely ja pakkauksen sisältö
  2. Rakenne ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Käyttöjärjestelmä, Käyttökokemukset ja huomiot, Suorituskyky ja akkukesto
  5. Yhteenveto