Testissä HTC One M8

28.04.2014 01:17 Juha Kokkonen

HTC julkaisi ensimmäisen sukupolven One-mallin suurin odotuksin viime vuoden helmikuussa ja siitä tulikin HTC:n kaikkien aikojen eniten myyty malli. Onen alkutaival oli kuitenkin kivinen, sillä aluksi laite kärsi valmistusongelmista kameramodulin vuoksi ja myynnin aloitusta jouduttiin lykkäämään, jonka jälkeen yritys joutui patenttikiistoihin Nokian kanssa Onen mikrofonitekniikkaan liittyen. One keräsi viime vuoden aikana paljon tunnustuksia ja kehuja, mutta myös kritiikkiä mm. UltraPixel-kameran kuvanlaatuun ja akunkestoon liittyen. Onen myyntiluvut eivät myöskään onnistuneet kipuamaan lähellekään samoihin lukemiin pahimman kilpailijan kanssa.

Onen suosiosta huolimatta HTC kitkuttelee edelleen taloudellisesti varsin tiukassa tilanteessa, joten paineet Onen seuraajan menestyksen suhteen ovat kovat. HTC nimesi uutuuden One M8:ksi ja esitteli sen lehdistölle maaliskuun 25. päivä Lontoossa ja New Yorkissa pitämissään tilaisuuksissa. TaskuMuro oli paikanpäällä Lontoossa ja julkaisi aiheesta ensituntumat-artikkelin päivää myöhemmin. One M8:n myynti alkoi Lontoossa poikkeuksellisesti jo julkaisupäivänä ja Suomessakin seuraavalla viikolla 4. päivä huhtikuuta Gigantin ja Elisan toimesta.

HTC One M8 asettuu high-end-hintaluokkaan ja sen pahimpia kilpailijoita ovat Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2, LG G2:n tuleva seuraaja, iPhone 5S sekä Nokia Lumia 930. One M8:n suositushinta Suomessa on 699 euroa ja Muropaketin hintavertailun mukaan sen hinta on edullisimmillaankin noin 690 euroa, joten se asettuu tällä hetkellä Android-puhelintarjonnan kalleimpaan päähän. Myös edeltäjämalli HTC One M7 jää edelleen myyntiin alennetulla hintalapulla varustettuna.

 

Sisältö

  1. Testissä HTC One M8
  2. Tekniset ja ulkoiset ominaisuudet & Kamera
  3. Sense 6, käyttökokemukset & vertailua
  4. Yhteenveto