Uusimmat

Testissä Huawei P8

21.05.2015 19:30 Juha Kokkonen

Ascend-mallisto on edustanut Huawein parasta design-osaamista jo vuodesta 2012 lähtien, jolloin yritys esitteli Ascend P1 -mallinsa. P1 S oli tuohon aikaan markkinoiden ohuin älypuhelin, eikä 7,7 mm paksuista perusversiotakaan voinut paksuksi kutsua. Vuoden 2013 alussa vuorossa oli Ascend P2 -malli, joka ei tullut lainkaan Suomessa myyntiin. Sen sijaan kesäkuussa 2013 esitelty P6 siirsi Ascend-malliston metallirakenteiden aikakaudelle ja myös Suomi pääsi nauttimaan vain 6,18 mm paksusta uutuudesta ensimmäisten maiden joukossa. Ascend P7 esiteltiin toukokuussa 2014 ja se jatkoi edeltäjässä lanseerattua muotoilulinjaa vaihtaen kuitenkin takakuoren materiaalin metallista lasiin.

Viidettä sukupolvea edustava P8 esiteltiin Lontoossa huhtikuun 15. päivä ja TaskuMuro oli paikalla seuraamassa julkistusta. Saimme uutuudesta myös ensituntumat aivan tuoreeltaan. P8:n myötä Huawei luopui samalla tuotenimen käytöstä. P8 on Huawein tuorein huippumalli, jolla se pyrkii samalla hilaamaan brändinsä premium-vaikutelmaa länsimarkkinoilla entistä lähemmäs markkinoiden muiden suurtekijöiden tasoa. Huawein mukaan P8 pyrkii kilpailemaan ominaisuuksillaan saman hintaluokan laitteiden kanssa sekä hinnallaan muiden valmistajien pari sataa euroa kalliimpien lippulaivamallien kanssa.

Huawei P8:n myynti alkoi Suomen markkinoilla toukokuun puolivälissä Elisan toimiessa ensisijaisena julkaisupartnerina. P8:n suositushinnaksi ilmoitetaan 499 euroa, joka on sata euroa enemmän kuin edeltäjämalli P7:ssä. Suuremmalla muistikapasiteetilla varustettu Premium-versio tai jättikokoisella näytöllä varustettu Max-versio eivät ainakaan toistaiseksi tule saataville Suomessa. Sen sijaan 249 euron hintainen P8 Lite tulee kauppoihin samoihin aikoihin P8:n kanssa. Tämän artikkelin julkaisuhetkellä P8:n saatavuus on Elisan verkkokaupan ulkopuolella vielä varsin rajattua ja esimerkiksi Muropaketin hintaseuranta löysi laitteen vain muutaman nettikaupan valikoimista.

Tutustumme tässä artikkelissa Huawei P8:n teknisiin ominaisuuksiin, rakenteeseen, kameraan, ohjelmiston uudistuksiin sekä käyttökokemuksiin.

Huawei on päätynyt toimittamaan P8:n poikkeuksellisen tyylikkäässä mustassa pakkauksessa, jonka rakenteessa on käytetty sekä pahvia että kovaa muovia. Pakkauksen pahvinen ulkokuori on pelkistetty ja siitä löytyy ainoastaan kiiltävänhopea P8-logo. Pahvikuoren alta liukuu esiin muovinen rasia, jonka läpikuultava päätykansi on myöskin varustettu kiiltävänhopealla logolla. Puhelin sijaitsee kannen alla kylki esillä ja oheistarvikkeet on pakattu siististi omiin mustiin pahvirasioihinsa. Pakkauksen luoma ensivaikutelma on selvästi premiumia.

Pakkauksen sisältä löytyy puhelimen ohella ohjeet (joita ei toimitettu testikappaleen mukana), verkkovirtalaturi (5 V, 1 A), micro-USB-kaapeli, nappikuulokkeet ja korttipaikkojen aukaisutyökalu. Korvakuulokkeet eivät ole silikonitulpalla varustettua mallia, vaan ne muistuttavat verrattain paljon Applen EarPods-kuulokkeita.

 

Sisältö

  1. Testissä Huawei P8
  2. Rakenne ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. EMUI 3.1 -käyttöliittymän uudistukset, Vertailua Ascend P7:ään ja Galaxy S6:een
  5. Käyttökokemukset ja huomiot, Suorituskyky ja akunkesto, P8 Lite
  6. Yhteenveto

Muropaketin uusimmat