UUSIMMAT

Testissä Nokia 8 – Vahva ensiaskel lippulaivakategoriaan

07.09.2017 19:00 | Juha Uotila

Nokian paluuta lippulaivapuhelimiin on saatu odottaa pitkään. Nyt Nokia-puhelinten uusi koti, HMD Global, on julkaissut pitkään odotetun Nokia 8 -puhelimen, joka asettuu selkeästi lippulaivasegmenttiin. Puhelin yhdistää Nokia-muotoilun loistaviin sisuskaluihin, ja päälle on laitettu kilpailukykyinen hinta.

HMD Global julkaisi odotetun Nokia 8 -puhelimen Lontoossa 16. elokuuta, ja Muropaketti kävi paikan päällä ottamassa laitteesta ensituntumat. Nyt puhelin on ollut jokapäiväisessä käytössä reilun pari viikkoa, joten on aika arvioida, millainen puhelin Nokia 8 on kokonaisuutena.

Nokia 8 pakkaa sisäänsä markkinoiden tällä hetkellä parhaat sisuskalut, uuden Zeissin linsseillä varustetun tuplakameran ja kilpailukykyisen hinnan. HMD on tuonut puhelimen myyntiin Pohjoismaissa maanantaina 28. elokuuta, ja Suomen hinnaksi on asettunut 579 euroa.

Puhelin osuukin kilpailtuun hintaluokkaan, jossa kilpakumppaneina voidaan pitää OnePlus 5:tä ja myös Honor 9:ää. Myös Samsungin Galaxy S8 on viimeaikaisten tarjousten myötä kilpakumppani tässä alle 600 euron lippulaivamallien hintaluokassa.

Uutuusmalli on aluksi saatavissa mattapintaisena teräksen värisenä. Mattasininen versio tulee myyntiin 8. syyskuuta ja samalla Nokia 8 myynti laajenee myös jälleenmyyntikumppaneiden myymälöihin. HMD on luvannut tuoda kiiltäväpintaiset väriversiot myyntiin loppuvuoden aikana. Testilaitteemme edustaa mattasinistä väriversiota.

Nokia 8 toimitetaan jälleen kerran tutunnäköisessä pakkauksessa. Pakkaus on pitkälti samanlainen kuin Nokia 3,5 ja 6 -laitteiden myyntipaketti. Myyntipaketin sisältönä ei ole sen kummempia erikoisuuksia ja paketista löytyykin puhelimen lisäksi Qualcomm QuickCharge 3.0:aa tukeva pikalaturi, USB-C-latausjohto, Nokian peruskuulokkeet, puhelimen pikakäyttöohjeet sekä SIM-korttikelkan avaustyökalu.

Muropaketin testilaite on UK-versio, joten paketissa oli mukana vain UK-pistokkeella varustettu laturi. Puhelimen suurin ero kotimaan versioon on sen SIM-paikoissa, joita on UK-versiossa vain yksi. Suomessa myyntiin tulevat laitteet ovat kaksois-SIM-versioita.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ulkoinen olemus ja tekniset ominaisuudet
  3. Kamera
  4. Käyttöjärjestelmä
  5. Suorituskyky ja akkukesto
  6. Yhteenveto