Uusimmat

Testissä OnePlus 5T 128 Gt – Pikapäivityksellä takaisin kärkikahinoihin

05.12.2017 16:00 Kai Taipale

OnePlus päivitti tämän vuoden 5-mallinsa vain vajaa puoli vuotta sen julkaisemisen jälkeen. Uusi 5T-malliversio jatkaa tiukasti kilpailussa 500 euron hintaluokassa. Muropaketti testasi, oliko pikaiselle mallipäivitykselle todellista tarvetta.

OnePlus on yrittänyt liputtaa vuosittaisen, yhden huippumallin puolesta. Taktiikka ei ole selvästikään ole osoittautunut täysin toimivaksi, sillä yritys on halunnut tuoda uuden malliversion myyntiin alle puoli vuotta 5-mallin myyntitulon jälkeen. Uudistukset ovat kuitenkin tervetulleet, sillä nyt näyttö on päivittynyt kuusituumaiseksi ja kuvasuhteeltaan moderniksi. Samalla ominaisuuksiin on tuotu trendikäs kasvojentunnistus. Päivitys Android Oreoon on kuitenkin luvassa vasta myöhemmin.

OnePlus on jatkanut Suomessa menestystarinaansa. Se on onnistunut yhä useampana kuukautena valloittamaan yksinoikeudella laitetta myyvän operaattorin myyntilistojen piikkipaikan. Valttina on tasaisen varmasti sama, eli hyvä vastine puhelimeen sijoitetulle rahalle. Päivitysmallin edullisempi versio jää hinnaltaan juuri alle viiden sadan euron. Testilaitteen hinta kipuaa jo 559 euroon.

Noin viiden sadan euron hintaluokassa löytyy tällä hetkellä monta erittäin hyvää vaihtoehtoa, kuten uutena tulokkaana Nokia 8, ja vanhemmat tuttavat: Huawei P10, Honor 9 ja Samsungin viime vuoden lippulaiva Galaxy S7 sekä myös alennusmyynneistä jo ajoittain samaan hintaluokkaan päätynyt, tämän vuoden Galaxy S8. Applen tuotteissa joutuu tyytymään selvästi pienempään näyttöön tai merkittävästi vanhempaan malliin.

OnePlus 5T tuli virallisesti myyntiin 21. marraskuuta. Puhelimen sydämenä on tämän edelleen järjestelmäpiirien ykkösmallina jatkava Qualcomm Snapdragon 835. Uutuusversiota tuli välittömästi saataville kaksi versiota, joista kummankin väri on tällä kertaa musta.

Edullisempi sisältää kuusi gigatavua käyttömuistia, ja tallennustilaa on tarjolla 64 gigatavua. Kalliimpi malli tuplaa tallennustilan 128 gigatavuun, ja käyttömuistikin kasvaa kahdeksaan gigatavuun. Malliversiot ovat siis aivan vastaavat kuin kesällä nähdyssä, nyt korvautuvassa 5-mallissa. Hinnat ovat vastaavasti 499 ja 559 euroa, joten hinnoittelu ei ole kesän mallista muuttunut.

OnePlus 5:n myyntipakkaus on hyvin viimeistelty. Valkoinen olemus ja punainen pakkauksen sisus luovat odotuksia laadukkaasta tuotteesta. Myyntipakkauksen vakiovarustus on kuitenkin niukahko, sillä itse puhelimen lisäksi löytyy ohjeiden lisäksi vain Dash Charge -pikalatauslaite ja USB-C-kaapeli. Tarvittavat suojakuoret ja kuulokkeet jäävät erikseen hankittaviksi.

Testissä käymme läpi puhelimen tekniset ominaisuudet, käyttöominaisuudet, kameran ja suorituskyvyn. Niistä selviää, onko valmistaja kyennyt edelleen pitämään hinnan ja ominaisuuksien välisen tasapainon aiemman kaltaisella kiitettävällä tasolla.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Ulkoinen olemus ja tekniset ominaisuudet
  3. Käyttöjärjestelmä
  4. Näyttö ja kamera
  5. Suorituskyky ja akkukesto
  6. Yhteenveto

Kai Taipale

"Olen pitkän linjan tekniikkatoimittaja, ja olen toiminut Muropaketin laitetesteistä vastaavana tuottajana vuodesta 2017. Pitkä pätkä työuran alusta hurahti puolestaan MikroBitissä. Olenkin työskennellyt tavalla tai toisella koko 2000-luvun erilaisten laitteiden kanssa, vastuullani on ollut tuotteita pc-komponenteista äänentoistoon ja vähän kaikkea siltä väliltä. Vahvimmat mielenkiinnon kohteet liittyvät mobiililaitteisiin ja äänentoistoon kuulokkeista kotiteattereihin. Sohvalla kuluu ensisijaisesti draamasarjoja ja urheilua, aktiivisemmat tunnit kuluvat esimerkiksi lenkkipolulla. Omassa käytössä on monipuolisesti laitteita eri merkeiltä aina Applesta Xiaomiin."

Muropaketin uusimmat