Uusimmat

Brittien BAFTA-pelipalkinnot yllättivät: Zelda ei ollut vuoden peli, indiet korjasivat potin

13.04.2018 08:34 Muropaketin toimitus

What Remains of Edith Finch voitti vuoden parhaan pelin palkinnon Ison-Britannian BAFTA Games -gaalassa.

Jo useat tahot ovat jakaneet palkintoja viime vuoden parhaille peleille, ja nyt myös brittiläinen BAFTA-järjestö (British Academy of Film and Television Arts) on viimeisten joukossa jakanut omat palkintonsa. Suurin yllätys gaalassa oli, että The Legend of Zelda: Breath of the Wild ei voittanutkaan vuoden pelin palkintoa.

Reilu vuosi sitten ilmestynyt Zelda-peli voitti aiemmin jo parhaan pelin pystin sekä The Game Awardsissa että pelikehittäjien GDCA-gaalassa, mutta BAFTA-palkinnon Nintendo Switchin hittipeli sai ainoastaan parhaasta peli-innovaatiosta. Sen sijaan vuoden parhaana pelinä palkittiin indiepeli What Remains of Edith Finch, joka sai aikanaan myös Muropaketin arviossa vuolaasti kehuja osakseen.

Gaalan suurin voittaja oli kuitenkin toinen indieihme, Ninja Theoryn ansiosta hehkutettu Hellblade: Senua’s Sacrifice. Tummanpuhuva toimintapeli voitti parhaan taiteellisen saavutuksen, parhaan äänisaavutuksen, parhaan näyttelijän (Melina Juergens) ja parhaan brittipelin palkinnot, sekä Game Beyond Entertainment -palkinnon.

Muita voittajia olivat esimerkiksi parhaasta tarinasta palkittu Night in the Woods, musiikista palkittu Cuphead, sekä pelisuunnittelusta ja parhaana perhepeliä palkittu Super Mario Odyssey. Kaikki palkinnot ja niiden saajat näet BAFTA:n virallisilta sivuilta.

Alta voit lukea Muropaketin arvostelun What Remains of Edith Finchistä.

Arvostelu: Indiehelmi What Remains of Edith Finch on surullinen ja lähes täydellinen tarinapeli

Muropaketin uusimmat