UUSIMMAT

The Game Awards -palkinnot jaettu: Nämä pelit palkittiin vuoden parhaina

08.12.2017 11:00 Muropaketin toimitus

Zelda

The Legend of Zelda: Breath of the Wild palkittiin vuoden parhaana pelinä The Game Awards -gaalassa Yhdysvalloissa.

Vuotuinen The Game Awards -palkintogaala järjestettiin eilisiltana Los Angelesissa, ja voittajapelit ovat nyt julki. Vuoden parhaana pelinä palkittiin Nintendon The Legend of Zelda: Breath of the Wild, joka nappasi ykköspalkinnon muun muassa Horizon Zero Dawnin ja Super Mario Odysseyn nenän edestä. Breath of the Wild sai palkinnot myös parhaana seikkailupelinä sekä parhaasta peliohjauksesta.

Muita menestyjiä gaalassa olivat indiepeli Cuphead, joka nappasi parhaan taidesuunnittelun ja parhaan indiepelin palkinnot. Toinen indiepeli What Remains of Edith Finch palkittiin parhaasta tarinasta, ja Hellblade: Senua’s Sacrifice sai puolestaan sekä parhaan äänisuunnitelun palkinnon että Games for Impact -palkinnon, jossa painotetaan pelin sosiaalista vaikutusta ja sanomaa. Ninja Theory -studion kehuttu toimintaseikkailu Hellblade käsittelee muun muassa mielenterveyden järkkymistä.

Parhaana toimintapelinä palkittiin Wolfenstein II: The New Colossus, parhaan VR-pelin palkinnon veti Resident Evil 7: Biohazard, ja paras mobiilipeli on puolestaan Monument Valley 2. Parhaan roolipelin palkinnon veti muun muassa Final Fantasy XV:n ja South Park: The Fractured But Wholen sijaan japanilaishitti Persona 5, ja parhaana taistelupelinä palkittiin Injustice 2.

Kaikki voittajat ja ehdokkaat näet The Game Awardsin sivuilta. Alta voit lukea arviomme muutamista voittajista:

Arvostelu: Legend of Zelda: Breath of the Wild on ehkä vuoden 2017 paras peli

Arvostelu: Cuphead on vuoden paras peli, ainakin masokisteille

Arvostelu: Indiehelmi What Remains of Edith Finch on surullinen ja lähes täydellinen tarinapeli

Arvostelu: Wolfenstein II: The New Colossus on yksi vuoden parhaista räiskintäpeleistä

Persona 5 on vuoden tyylikkäin peli