Uusimmat

Haastattelu: Halo-peleistä tuttu Marcus Lehto fanittaa Remedyä ja valmistautuu nyt Disintegrationin julkaisuun: ”Pelaajille on luvassa jotain täysin uutta”

08.04.2020 20:00 Ilari Hauhia

V1 Interactiven johtaja Marcus Lehto kertoi Muropaketin haastattelussa tulevan Disintegration-pelin kehityksen etenevän hienosti maailmalla vallitsevasta tilanteesta huolimatta.

Lähitulevaisuuteen sijoittuva Disintegration on sekoitus scifi-räiskintää ja RTS-taktikointia toimintaan reagoivassa ympäristössä. Disintegrationin maailmassa ihmiskunta on parannellut itseään jatkuvasti siihen pisteeseen saakka, että ihmiset ovat muuttuneet lähes kokonaan roboteiksi. Rayoenne-järjestön jäsenet haluaisivat jättää ihmisyyden kokonaan taakseen.

Pelin yksinpelikampanjan ytimessä on kapinajohtaja, tuhovoimaista Gravcycleä ohjastava Romer Shoal, joka ei ole vielä valmis unohtamaan ihmisyyttään. Shoal haastaakin pienen Outlaw-iskujoukkonsa kanssa posthumanismin nimeen vannovan Rayoenne-järjestön valtavaan konfliktiin.

Disintegrationin noin 10-15 tuntia kestävässä yksinpelikampanjassa pelaaja ohjaa hieman maanpinnan yläpuolella Gravcyclellä lentävää Shoalia. Outlawien muut jäsenet juoksevat Gravcyclen läheisyydessä jalkaisin. Pelaaja ohjastaa maassa olevia joukkojaan etenemään haluttuihin kohteisiin, hyökkäämään ja käyttämään erikoiskykyjä. Gravcyclessä on puolestaan omaa aseistusta, jolla voi tykittää joko vastustajien lentoaluksia tai maajoukkoja.

Yksinpeluukampanjan lisäksi Disintegration tarjoaa joukkuepohjaisen moninpelin, jota pääsimme testaamaan jo vuoden alussa.

LUE MYÖS: Avaruusräiskintä Disintegrationin moninpeli vakuuttaa jo betavaiheessa

Disintegration-pelin kehityksestä noin 30 kehittäjästä koostuvalla V1 Productionsilla vastaa pitkän uran Halo-pelien kanssa Bungiella tehnyt Marcus Lehto.

Lehdon mukaan Disintegrationin kehitys alkoi yksinpelistä, mutta pian kehittäjät huomasivat, että pelimekaniikoissa oli huomattavasti potentiaalia myös moninpeliin. Nykyään Disintegrationin yksin- ja moninpeliä kehitetäänkin varsin tasapuolisesti.

Juuri ytimessä oleva pelimekaniikka on se, mikä on tehnyt Disintegrationin kehittämisestä yhtä aikaa palkitsevaa ja haastavaa.

”Disintegrationin tapa yhdistää räiskintää ja RTS-mekaniikkoja on täysin uusi. Siksi olemme joutuneet miettimään monia asioita aivan alusta lähtien, emmekä ole vain voineet katsoa, miten asiat on toteutettu muissa peleissä”, Lehto kertoi Muropaketille puhelimitse

Tällä hetkellä pelin kehitys kulkee hienosti raiteillaan ja studio on tyytyväinen siihen, millaisessa kunnossa Disintegration on. Vaikka maailmalla vallitseva tilanne on toki jättänyt jälkensä myös Disintegrationiin, on siirtyminen etätyöhön ja pelin kehityksen jatkaminen onnistunut hyvin.

Disintegrationin yksinpelikampanja ei pääty cliffhangeriin, vaan siinä tulee olemaan selvä alku, keskivaihe ja lopetus. Siitä huolimatta peli on vain pieni raapaisu luotuun maailmaan ja mikäli Disintegration menestyy, voi jatkoa olla luvassa.

Halojen parissa työskennellyt Lehto tietää, miltä tuntuu, kun oma peli kasvaa jättihitiksi.

”Totta kai toivon, että se tapahtuu myös Disintegrationille, mutta aika näyttää.”

LUE MYÖS: Ensituntumat: Ensi vuonna ilmestyvä Disintegration vaikuttaa erittäin hyvältä räiskintäpeliltä

Marcus Lehto kertoi olevansa erityisen ylpeä siitä, kuinka hyvin tarinan hahmot on kirjoiteltu ja näytelty.

”Fanit rakastuvat tarinan henkilöihin varmasti. Kehityksen alkuvaiheessa jouduimme itse ääninäyttelemään pelin hahmot, mikä ei johtanut kovinkaan kaksiseen lopputulokseen. Nyt näyttelystä ja ääninäyttelystä vastaavat ammattilaiset ja jälki on upeaa. Myös soundtrackiin on panostettu ja se kuulostaa mahtavalta.”

Myös Disintegrationin moninpelin tulevaisuus näyttää valoisalta. Aiemmin tänä vuonna järjestetystä teknisestä betasta saatiin Lehdon mukaan ulos todella tärkeää dataa ja yleinen palaute peliä kohtaan oli ihastuttavan positiivista.

”Pelaajat selvästi huomasivat, kuinka strategisesta pelistä on kyse, ja kuinka tärkeää onnistunut tiimityöskentely on.”

Disintegrationista ei varsinaisesti suunnitella ainakaan etukäteen esports-peliä. Mutta jos pelaajat haluavat pelata Disintegrationia tosissaan ja kilpailullisesti, on V1 Interactive valmis tukemaan myös esports-puolta kaikin mahdollisin keinoin.

”Kuuntelemme yhteisöä mahdollisimman paljon”, Lehto lupasi.

Pelissä tulee olemaan mikromaksuja, mutta ne ovat täysin kosmeettisia, eivätkä ne vaaranna pelin kilpailullisuutta. Disintegrationiin päivitetään julkaisun jälkeen myös ilmaista pelillistä lisäsisältöä, kuten uusia karttoja, pelimuotoja ja miehistöjä.

LUE MYÖS: Traileri: näin armoton on post-apokalyptinen toimintapeli Disintegration – asialla Halo-luojan uusi studio

Pelialan konkarista puhuttaessa huomio kiinnittyy usein Lehdon nimeen, joka on peräisin suomalaiselta iso-isoisältä.

Kysyttäessä Lehto osasi nimetä Suomessa kehitetyksi suosikkipelikseen Remedyn Alan Waken.

”Haluaisin pelata myös Controlia, mutta pelialalla työskentelemisessä on se hassu puoli, että vapaa-ajalla pelaamiselle ei oikein enää riitä aikaa”, Lehto totesi.

”Rakastan pelejä sekä pelien tekemistä ja olen hyvin onnellinen siitä, että saan tehdä niitä työkseni. Mutta kun teen töissä koko päivän pelejä, niin kotona teen yleensä jotain muuta ja lähden vaikka luontoon liikkumaan.”

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat