Uusimmat

Pelaaja-lehti täytti 100

18.01.2011 16:50 Jukka O. Kauppinen

Viime lauantaina Helsingissä nautittiin todellisesta merkkipäivästä. Pelaaja-lehti näet vietti 100. numeronsa syntymäpäiviä. Ja olisin siellä ollut minäkin, jos vain VR ei olisi joutunut mystisen talveksi kutsutun sääilmiön kouriin. Onneksi en ollut ainoa, sillä samasta ongelmasta kärsi myös pääministeri Kiviniemi. Mutta hän pääsi lopulta perille, minä en.

Silti, ohessa hieman kuvallisia herkkuja Pelaajan juhlista. Läsnäolleiden mukaan siellä oli niiiin mukavaa.

Ja jos vähän puhutaan asiaa, niin Suomen ilmastossa itsenäisen pelilehden matka on usein kivinen ja hankala. Markkinoilla ei ole tilaa monelle lehdelle, minkä johdosta muun muassa PC-peleihin erikoistunut PCpelaaja jouduttiin valitettavasti pistämään pölkylle. Viimeisen vuosikymmenen aikana Suomessa on nähty erittäin monen peli- ja kotimikrolehden syntymiä ja vielä useamman kuolema. Siihen nähden pienen ryhmän tekemä, usein omasta selkänahasta ja vyötä kiristämällä tekemän pelilehden selviytyminen on kunniasta ja kehuja ansaitsevaa.

Rakkaudesta videopeleihin.

Allekirjoittanut on ollut alusta alkaen mukana Pelaaja-lehden toiminnassa. Myös moni Domen avustaja on aktiivinen Pelaajan avustaja.

Kuvat: Julia Sheremetyeva

Lisätietoja: Pelaaja 100

Lue myös

C’est la guerre – AGEOD tekee hienoja strategiapelejä

Lantrek 2011 houkutteli pelaajat luolistaan

Vuoden 2010 epäonnistujat – lukijaäänestyksen tulokset – Final Fantaxy XIV ja Call of Duty: Black Ops

Vuoden 2010 parhaat pelit -äänestyksen tulokset