Uusimmat

Toimittajan puheenvuoro: Kesä on pelaajan parasta aikaa

31.05.2019 09:00 Skye Borg

Eikö otsikko vakuuta? On totta, että moni pelaamista harrastava katsoo kesän uusien julkaisujen listaa pelolla, sillä kesä on tunnetusti hyvin hiljainen uutuuksien osalta. Olen kuitenkin toista mieltä – kesällä kelpaa olla pelaaja.

Oma pelaamattomien pelien listani on masentavan pitkä. Kesäkuukausien ulkopuolella julkaistaan niin paljon kiinnostavia pelejä, että aika ei yksinkertaisesti riitä kaikkien pelaamiseen. Me, jotka haluamme käydä läpi pelin kerrallaan ja uhrata niihin jopa 100 tuntia aikaamme, ei loppuun asti pelattujen pelien lista ole vuosittain kovin suuri.

Moni peli jää varsinkin talvikuukausina väliin turhauttavasti ajan puutteen vuoksi.

Lisäksi ainakin suurinta osaa pelaajista rajoittaa myös oman lompakon paksuus – kaikkia uutuuksia ei ole varaa ostaa. Onneksi on kesä ja alennusmyynnit, jolloin voi hankkia vuoden aikana ilmestyneitä pelejä huokeampaan hintaan.

Jo pelkästään PS Plus- ja Games With Gold -palveluiden tarjoamat kuukauden ilmaiset pelit ovat itselläni kaikki odottamassa pelaamista. Pelejä on kertynyt hurja määrä, sillä arki menee yleensä uutuuspelien parissa. Onneksi kesän pari hiljaisempaa julkaisukuukautta ovat mitä mainioin aika kokeilla kaikkia niitä pelejä, jotka ovat jääneet pelikirjastoon vuoroaan odottamaan. Kesä on aidosti pelaajan juhlaa, kun ei tarvitse tukka putkella rientää seuraavan juuri julkaistun pelin kimppuun, vaan saa rauhassa natustella pelikirjastoaan läpi fiiliksen mukaan.

Pelaajia hemmotellaan kesän aikana myös peliuutisilla.

E3-messut, tuo vuosittainen pelialan megatapahtuma, tarjoaa kesäkuussa sellaisen määrän trailereita, peliuutisia ja hypeä, että niitä pureskelee syksyyn asti. Vaikka PlayStation ei osallistu messuille, on E3:n tiimoilta lupa odottaa taas paljon. Mitä luultavimmin saamme lisätietoa odotetuista peleistä, kuten Gears 5, Dying Light 2, Cyberpunk 2077, The Last of Us 2, suomalaisen Remedyn Control sekä Ghost Recon Breakpoint, monen muun ohella.

Elokuussa pidettävä Gamescom puolestaan pistää homman kasaan vuoden osalta, ja varmistaa luultavasti monta projektia sekä tarjoaa enemmän pelikuvaa ihailtavaksi. Loppuvuoden voikin sitten somessa raivota, innostua ja spekuloida näiden messujen tarjoamien uutisten innoittamana, kun kesän rennompi tunnelma jää taakse.

Jos ette vieläkään ole vakuuttuneita kesän erinomaisuudesta peliharrastuksen parhaimpina kuukausina, kannattaa muistaa että asumme Suomessa. Muutamaa poikkeavaa kesää lukuun ottamatta Suomen kesä on vähäluminen ja kalsea. Niitä harvoja päiviä, jolloin saamme nauttia lämpimästä säästä ja ulkona olosta ilman kaulahuiveja, kannattaa vaalia rakkaudella. Usein sade ajaa meidät kuitenkin neljän seinän sisälle, mutta jos kotona odottaa liuta pelaamattomia pelejä, jää harmitus luultavasti pienemmäksi.

Sateen ropistessa kattoon voi ainakin hyvällä omalla tunnolla jättää itsensä soimaamisen väliin: ei ole ajanhukkaa istua sisällä, jos ulkona paukkaa ukkonen. Toisaalta, pitääkö edes muistuttaa ihmisiä auringon vaaroista? Kesällä suomalaiset hullaantuvat valon täyttämistä öistä ja lämpimästä auringosta, mutta aurinko sekä vanhentaa että tekee todellista harmia iholle.

Jos olet niitä ihmisiä, jotka eivät koskaan edes muista käyttää Suomessa aurinkorasvaa, voit yhtä hyvin pysyä osan päivästä sisällä – se on yksinkertaisesti terveellinen valinta.

Itse suuntaan kesällä monipuolisen valikoiman pariin, johon kuuluvat niin Just Cause 3, What Remains of Edith Finch, Spider-Man kuin Friday the 13th -pelikin. Näinpä toivotankin kaikille pelaajille erinomaista, kiinnostavaa ja rentoa pelikesää – kastelkoon sade luonnon vihreäksi ja pelaajat onnellisiksi, ja välttäkää sitä auringossa palamista.

Muropaketin pelipuolen Toimittajan puheenvuoro siirtyy tämän kirjoituksen myötä kesätauolle ja palaa pureskelemaan pelialan ilmiöitä elokuussa.