Uusimmat

Domen arvosteluviikko 29/2014: Dead Nation, Fables, Kirby Triple Deluxe, Pandora, Sniper Elite 3, Tesla Effect, Homefront, Sinivalkoinen pelikirja

23.07.2014 21:45 Jukka O. Kauppinen

Domessa viikolla 29/2014 muun muassa:

  • Dead Nation (PSV)
  • Fables: The Wolf Among Us Episode 5: Cry Wolf (PC, Mac, PS3, Xbox 360)
  • Kirby: Triple Deluxe (3DS)
  • Pandora: First Contact (Linux, Mac, PC)
  • Sniper Elite 3: Afrika Korps (PC, PS4, Xbox One)
  • Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure (Mac, PC)
  • Homefront: The Revolution -ensikosketus – Pohjois-Korean joukot avoimen maailman äärellä
  • Sinivalkoinen pelikirja on kaikkien aikojen tärkein kirja

Dead Nation (PSV)

Dead Nation on yhä yksi suosikkipeleistäni PS3:lla – ja sen tuore PS4-versio Apocalypse Edition pomppasi kerralla laitteen parhaimpien pelien joukkoon Niinpä onkin kurjempi juttu dissata hyvän pelin mobiiliversiota. Se kun ei oikein toimi.

 

Fables: The Wolf Among Us Episode 5: Cry Wolf (PC, Mac, PS3, Xbox 360)

Telltale Gamesin The Wolf Among Us oli viime vuoden iloisimpia yllätyksiä. Sarjakuviin sen suuremmin tutustumattomana en osannut odottaa peliltä ennakkoon paljon mitään. Jo ensimmäinen episodi kuitenkin teki vaikutuksen: kiinnostava aihe, hyvää kirjoitusta, paljon mielenkiintoisia valintoja.

Kuten jo tuolloin totesin, potentiaalia oli Telltalen parhaaksi pelisarjaksi saakka. Mutta vain, jos sarjan loput osat pitäisivät riman korkealla. Matkalla se on pariin kertaan hieman heilunut, mutta nyt on viimeisen tilinteon aika. Miten The Wolf Among Us päättyy?

 

Kirby: Triple Deluxe (3DS)

Nintendon nykytilasta voi olla montaa mieltä, mutta oman juttunsa firma tekee paremmin kuin kukaan muu. Tästä on osoituksena niin Mario-pelien korkea laatu kuin myös muut Nintendo-sankarit. Kirby on näistä ehkä sympaattisin, eikä syyttä.

3DS-käsikonsolille ilmestynyt Kirby: Triple Deluxe on vaaleanpunaisen pallon ties kuinka mones tuleminen. Pelejä on takana jo kunnioitettava nippu, mutta vauhti ei tunnu hiipuvan. Kirby: Triple Deluxe on nimittäin erinomainen peli.

 

Pandora: First Contact (Linux, Mac, PC)

Sid Meierin Civilization pelisarja aikoo lähettää pelaajat seuraavaksi tutkimaan ja asuttamaan avaruuden syövereitä. Tosin jos odotus tuntuu liian pitkältä, niin vierasta planeettaa pääsee asuttamaan myös toisessa pelissä.

Pandora: First Contact näet istuttaa pelaajan yhden ihmiskunnan toivoa ja tulevaisuutta kantavan liittouman johtajaksi, jonka tehtävänä on varmistaa ihmiskunnan (ja tietenkin myös oman joukkonsa) tulevaisuus vieraalla planeetalla.

 

Sniper Elite 3: Afrika Korps (PC, PS4, Xbox One)

Sniper Elite V2 oli oppikirjaesimerkki hyvästä ideasta ja huonosta toteutuksesta. Kukapa ei haluaisi pelata avoimen maailman peliä, jossa vaanitaan natseja toisen maailmansodan raunioissa? Harmi vain, että toteutus oli täysi susi.

Sarja on nyt edennyt jo kolmanteen osaansa ja kaava on sama kuin aiemminkin. Toteutuskin on parempi, mutta noinkohan se on sitä tarpeeksi?

 

Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure (Mac, PC)

Compact Discien lyötyä läpi pelimarkkinoilla 90-luvulla seurasi niitä ilmiö nimeltään Full Motion Video, tuttavallisemmin FMV. Suurin osa FMV-peleistä oli käsittämätöntä kuraa ja levyjen vaihtaminen oli tehdä monet hulluksi. Ainakin allekirjoittaneen ja kaverinsa.

Silti tuostakin genrestä erottui eräs helmi: Tex Murphy -seikkailut. Niitä julkaistiin kolme kappaletta, joista viimeisin vuonna 1998. Nyt 16 vuotta myöhemmin Tex on palannut, mutta vieläkö scifiä, noirea, ja huumoria yhdistelevällä pelillä riittää charmia?

Artikkelit

Homefront: The Revolution –ensikosketus – Pohjois-Korean joukot avoimen maailman äärellä

Homefront oli ilmestyessään täydellinen peli, ainakin paperilla. Hollywood-legenda John Miliuksen kirjoittama dystopia Pohjois-Korean valtaamasta Amerikasta oli ajatuksena kiintoisa. Altavastaajan asemasta käytävä sissi-sodankäynti tarjoilisi ainakin paperilla taktisempaa otetta muuten usein puuduttaviksi äityviin putkiräiskintöihin.

Toisin kuitenkin kävi. Vaikka Heikki Takala pelistä pitikin, niin jäi juoni lähinnä melodramaattiseksi, kun itse pelimekaniikka oli joko vision puutteesta tai budjettiongelmista johtuen putkessa juostua räiskintää. Nyt Heikki kiisi kuitenkin Lontooseen Deep Silverin ja Crytekin lehdistötapahtumaan ottamaan tuntumaa uuden polven kapinaan.

Sinivalkoinen pelikirja on kaikkien aikojen tärkein kirja

Sinivalkoinen pelikirja on teos, jollaista pelaajat ja suomalainen peliala on kaivannut ja kauan. Sen lisäksi se on penteleen hyvä kirja. Tilaa jo!

Jos tarvitset siitä pidempää kuvausta, niin katsotaanpas. Suomalaisen pelialan historia on jo yli 30 vuotta pitkä. Se on täynnä pieniä ja suuria sankaritarinoita, saavutuksia, unohdukseen kadonneita ihmisiä ja teoksia sekä surullisia epäonnistumisia. Se on valtava kudelma ihmisiä, yrityksiä ja pelejä – sekä unelmia peleistä.

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon tarjonnasta lukijat äänestivät mielenkiintoisimmaksi tasaäänin niin JOKin Lords of Midnight –retroilun kuin Miikan Marvel Heroes –morpin arvostelun.

Lords of Midnight (Android, iOS, Mac, PC)

Marvel Heroes 2015 (PC)

Need for Speed: Rivals (PS4)

Rise of Incarnates –ennakko (PC)

Sir, You Are Being Hunted (Linux, Mac, PC)

Worms Battlegrounds (PS4, Xbox One)

Parcel – mikä ihme se on? Tekijät kertovat!

Parcel vie joensuulaista älypelaamista maailmalle

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko/artikkeli oli...

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat