Uusimmat

VR-laitteet eivät myykään kuin häkä? – PlayStation VR:n myyntiennuste alittuu rankasti

01.12.2016 12:00 Muropaketin toimitus

PlayStation VR

Tutkimusyhtiö SuperData on laskenut tuntuvasti PlayStation VR:lle aiemmin antamaansa myyntiennustetta. Myös Google Daydreamin myyntiennustetta on pudotettu.

Peli- ja mediatutkimukseen erikoistuva SuperData esitti aiemmin tänä vuonna myyntiennusteen, jonka mukaan PlayStation VR -virtuaalitodellisuuslaseja tultaisiin myymään vuoden loppuun mennessä 2,6 miljoonaa kappaletta. Nyt ennustetta on laskettu rajusti, raportoi GameSpot.

Uuden analyysinsa mukaan SuperData ennustaa, että PS VR -laitteita saadaan vuoden loppuun mennessä myytyä vain 750 000 kappaletta. Ennuste on siis pudonnut vain noin kolmasosaan aiemmasta lukemasta.

Kilpailevista VR-laitteista myös Googlen Daydreamin myyntiennustetta on laskettu 450 000 kappaleesta vain 216 000 kappaleeseen. Oculuksen, Gear VR:n ja HTC Viven myyntiennusteet pysyvät ennallaan, ja niistä Gear VR:n odotetaan nousevan voittajaksi 2,3 miljoonan kappaleen vuosimyynnillä.

SuperDatan analyytikon Stephanie Llamasin mukaan PS VR:n odotettua alempaan myyntitulokseen ovat vaikuttaneet saatavuuden vaihtelevuus sekä vähäinen markkinointi. Llamasin mukaan Sonyn viestinnässä on myös käynyt ilmi, että PS VR toimii paremmin PlayStation 4 Pro -konsolilla, minkä voi ajatella vaikuttaneen myyntiin.

– Viesti pelaajille on: Hankkikaa PS4 Pro nyt ja VR myöhemmin, Llamas kuvailee Sonyn linjaa.

SuperDatan mukaan VR-markkinat tulevat olemaan pelimaailman joulusesongin suurin häviäjä. SuperData on verkkosivujensa mukaan maailman johtava videopelimarkkinoiden tietopalvelu, jonka ovat perustaneet peliteollisuuden veteraanit.

VR
Kaikki jutut aiheesta