Uusimmat

Miksi Xbox ei vieläkään tee VR-pelejä? Xbox Game Studiosin johtaja antaa tiukan selityksen

20.06.2023 16:20 Muropaketin toimitus

Xboxin pelipomon mukaan VR-pelejä ei vieläkään oikeasti kannata tehdä.

PlayStation VR 2 saapui markkinoille vuoden alussa, ja VR-pelejä julkaistaan melko tasaiseen tahtiin. Mitään valtavaa menestystarinaa VR-pelaamisesta ei kuitenkaan ole tullut, ja tämän vuoksi myöskään Xbox ei ole lähtenyt mukaan kilpailuun.

”Meidän linjamme on, että odotamme kunnes sille on yleisöä”, kommentoi Xbox Game Studiosin johtaja Matt Booty tuoreessa haastattelussa Video Games Chroniclen mukaan.

”Olemme todella onnekkaita siksi, että meillä on isoja IP:itä, jotka ovat muuttuneet jatkuviksi pelisarjoiksi ja joilla on isot pelaajakunnat”, Booty jatkoi. ”Meillä on kymmenen peliä, jotka ovat saavuttaneet yli kymmenen miljoonan pelaajaluvut, mikä on aika suuri saavutus, mutta tarvitsemme sen mittaluokan menestystä peleille, ja AR:n ja VR:n kanssa se ei vain ole mahdollista.”

PSVR 2:ta myytiin heti talvella yli puoli miljoonaa kappaletta, ja sen on ennustettu ylittävän edeltäjänsä PSVR:n myyntiluvut. VR-laitteiden ja -pelien suosio on kuitenkin pientä verrattuna siihen kokoluokkaan, jota Xbox pelijohtajansa mukaan odottaa.

LUE MYÖS: Sonylta viimein luvut pöytään: PSVR 2 ei olekaan mikään floppi

LUE MYÖS: Toimittajan puheenvuoro | VR-pelaaminen oli yhtä tyhjän kanssa – Meta Quest 2:stani tuli kallis paperipaino, jolla en tee mitään