Uusimmat

TOP 10: Parhaat tuoreimmat ajopelit – Näitä kannattaa kokeilla, jos kumijalka käy kuumana keväällä

26.04.2020 10:09 Muropaketin toimitus

Ajopelit päästävät nauttimaan erilaisista kilpa-ajoista, kun tosimaailmassa tapahtumat perutaan ja ihmiset sulkeutuvat sisätiloihin. Listasimme kymmenen erilaista, laadukasta ajopeliä viime vuosilta.

Koronapandemia on peruuttanut erilaiset urheilutapahtumat ja sulkenut ihmiset koteihinsa. Kilpa-ajoista ja moottoriurheilusta päästään kuitenkin yhä nauttimaan monissa laadukkaissa peleissä.

LUE MYÖS: TOP 10: Parhaat urheilupelit pelattavaksi nyt, kun matsit ja tapahtumat on peruttu

Listasimme kymmenen viime vuosien parasta, suositeltavinta ja poikkeuksellisinta ajopeliä rallista simulaattoreihin. Näiden parissa viihtyy varmasti!

1. Dirt Rally 2.0

Viime vuonna useille alustoille ilmestynyt Dirt Rally 2.0 tarjoaa tämän hetken parhaan rallikokemuksen. Kuten kriitikkomme kirjoitti: ”Dirt Rally 2.0 on juuri sitä, mitä rallipelien ystävät ovat odottaneet. Ajotuntuma on erittäin haastava, mutta samalla myös erittäin palkitseva.”

Dirt Rally 2.0 on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Se on myös toukokuun alkuun asti tarjolla ilmaispelinä PlayStation Plus -jäsenille.

LUE MYÖS: Arvostelu: Dirt Rally 2.0 tarjoaa timanttista rallia – vain kaksi epäkohtaa häiritsevät pelaamista

2. Forza Motorsport 7

Edellisen Forza-sarjan pääpelin julkaisusta on jo vierähtänyt kolme vuotta, mutta aika ja päivitykset ovat tuskin ainakaan huonontaneet Microsoftin hittipeliä. Ilmestyessään peli saikin Muropaketin arvostelussa peräti 4,5 tähteä ja kriitikkomme julistamaan: ”Forza Motorsport 7 on parasta, mitä autofani voi toivoa. Se on kuin unelma.”

Forza Motorsport 7 on saatavilla PC:lle ja Xbox Onelle.

LUE MYÖS: Arvostelu: Forza Motorsport 7 on parasta mitä autopelifani voi toivoa

3. Forza Horizon 4

Jos yksi Forza ei riitä tai kaipaat tuorempaa, avoimen pelimaailman ajokokemusta, on Forza Horizon 4 erinomainen vaihtoehto. Kriitikkommekin mukaan ”Forza Horizon 4 vie pelisarjaa onnistuneesti eteenpäin, ja on varmasti vaativallekin ostajalle rahanarvoinen paketti kaahausta”.

Forza Horizon 4 on niin ikään saatavilla PC:lle ja Xbox Onelle.

LUE MYÖS: Arvostelu: Neljän tähden arvoinen Forza Horizon 4 jatkaa tuttua pelisarjaa onnistuneesti

4. Gran Turismo Sport

Siinä missä Microsoftilla on Frozansa, on Sonylla Gran Turismo. Myös pitkäikäisen pelisarjan tuorein osa sai hyvän vastaanoton, ja siitä muodostuikin yksi PlayStation 4:n myydyimmistä peleistä. Ilmestymisensä jälkeen peli on soolopelaajien reimuksi saanut myös kunnon yksinpelimoodin, jonka puutteesta peliä alunperin kritisoitiin, ja peliin on tuotu uutta sisältöä vielä tämänkin vuoden puolella.

Gran Turismo Sport on saatavilla vain PlayStation 4:lle.

LUE MYÖS: Arvostelu: Gran Turismo Sport on hyvä peli, joka tosin jakaa mielipiteet ja unohtaa yksinpelaajat

5. The Crew 2

Jos pelkkä autokilpailu ei riitä, kannattaa tutustua Ubisoftin open world -ajopeliin The Crew 2. Suosittu kilpa-ajopeli päästää nimittäin kisailemaan saumattomasti maalla, merellä ja ilmassa. Kriitikkomme mukaan The Crew 2 sopii etenkin pelaajille, jotka eivät kaipaa pelkkää autoilua tai kaikkein realistisinta ajosimulaatiota, mutta sitäkin enemmän tekemistä.

The Crew 2 on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

LUE MYÖS: Arvostelu: The Crew 2 tarjoaa monipuolista mutta yksinäistä moottoriurheilua

6. F1 2019

Codemastersin F1-pelit tuskin paljon esittelyjä kaipaavat. Formula 1 -kilpailujen virallinen lisenssipeli ansaitsee kuitenkin päästä listalle jo vähintään siksi, että Metacriticin kokoamien arvostelujen perusteella kyseessä on yksi pitkäikäisen pelisarjan onnistuneimmista julkaisuista. Uutukaisen keskiarvo on alustasta riippuen 84-89, joten tosimaailman kisojen peruuntuessa F1 2019 tarjoaa varmasti parasta mahdollista helpotusta formulanälkään.

F1 2019 on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

7. Wipeout Omega Collection

Miksi kisailla vain tosimaailmassa, kun voi matkustaa myös kaukaiseen tulevaisuuteen? Futuristisen kaahailun ystäville erinomainen vaihtoehto on pleikkarin klassikkosarja Wipeoutin elvyttävä Wipeout Omega Collection, joka tarjoaa kahden pelin ja yhden laajennuksen verran pelattavaa. Wipeoutin kiiturikilpailuja käydään yhdeksän pelimuodon, 26 radan ja 46 uniikin ajokin voimin, ja peli sai myös hyvän vastaanoton pelimediassa, mistä kertoo 85 pisteen keskiarvo Metacriticissä.

Wipeout Omega Collection on saatavilla vain PlayStation 4:lle.

8. Bus Simulator

Jos kaipaat autoilun sijaan julkisen liikenteen kyytiin, tarjoaa Bus Simulator siihen erinomaisen vaihtoehdon. Kuten kriitikkomme kirjoitti: ”Bus Simulator kuulostaa paperilla jopa tylsältä, mutta sen pelikokemus on hurmaavan rauhallinen ja ajamisen osalta kiitettävän yksityiskohtainen. Ajosimulaatio toimii hyvin, ja pelaamiseen vaikuttavat bugit jäävät vähäisiksi, vaikka mistään AAA-pelistä ei selvästi olekaan kyse.”

Bus Simulator ilmestyi viime vuonna Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle, ja PC:llä sarjan tuorein osa on Bus Simulator 18.

LUE MYÖS: Arvostelu: ”Linja-autossa on tunnelmaa” – Bus Simulatorin idea voi kuulostaa pöhköltä, mutta pelihän toimii!

9. Crash Team Racing Nitro-Fueled

Jos kilpa-ajamisen ohella tekisi myös mieli viskellä muita ajajia pommeilla ja TNT-laatikoilla, ovat karting-pelit tehty juuri sinulle. Nintendolla Mario Kart 8 Deluxe on tietysti ykköspeli, mutta sen kanssa samalle tasolle kipusi viime vuonna ilmestynyt uusintaversio Crash Team Racing: Nitro-Fueled, jossa Crash Bandicoot -sarjan hahmot ottavat mittaa toisistaan. CTR tarjoaa ennestäänkin tuhdin pelipaketin, ja siinä on myös jatkuvasti käynnissä pelitapahtumia, joissa voi ansaita uusia pelihahmoja, ratoja ja muuta pelisisältöä.

Crash Team Racing: Nitro-Fueled on saatavilla PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille.

LUE MYÖS: Arvostelu: Crash Team Racing Nitro-Fueled on lähes täydellinen karting-peli ja loistavaa kesäviihdettä

10. My Summer Car

Vuonna 2016 ilmestynyt kotimainen indiehämyily My Summer Car tarjoaa takuulla jotain aivan muuta, kuin mikään muu ”ajopeli” maailmassa. My Summer Carissa viritellään omaa kaaraa, kaahaillaan kylänraitilla ja käydään esimerkiksi paikalliskaupassa ostoksilla. Lopputulos on siitäkin harvinainen peli, että se sai aikanaan Muropaketin kriitikolta arvosanaksi ”yhden tai viisi tähteä”.

My Summer Car on saatavilla PC:lle.

LUE MYÖS: My Summer Car on nerokasta suomihulluutta, joka ei sovi kaikille