Uusimmat

Parikokeilussa 144 hertsin näytölliset pelikannettavat Omen by HP 15-dc0010no ja Lenovo Legion Y530

17.12.2018 20:00 Osku Kannisto

Tehokannettavat ovat jo muutaman vuoden haastaneet pöytäkoneet kaikessa työskentelyssä. Niiden teho riittäisi myös pelaamiseen, mutta 60 hertsin kiinteä päivitysnopeus ei ole enää modernin PC-pelurin mieleen. Onneksi vaihtoehtoina löytyy jo kannettavia nopeammallakin paneelilla. Otimmekin kaksi 144 hertsin paneelilla varustettua pelikannettavaa parikokeiluun.

Omen by HP 15-dc0010no ja Lenovo Legion Y530 ovat täysverisiä Windows 10 -pelikannettavia. Ne eroavat peruskannettavista suorituskyvyllään ja ominaisuuksillaan. Molemmissa on Nvidian näytönohjain, joka on luonnollisesti pelaamista ajatellen aivan eri asia kuin peruskoneiden yhdysrakenteiset näytönohjaimet. Lenovossa on GeForce GTX 1050 Ti ja Omenissa GeForce GTX 1070.

Koneiden varustelu vastaa tehokannettavia. Molemmista löytyy käyttöjärjestelmälle oma SSD-levynsä (Lenovo 128 Gt / Omen 256 Gt) sekä perinteinen yhden teratavun kovalevy tiedostojen varastointiin. Lenovossa on keskusmuistia nykymittapuulla hieman niukasti eli kahdeksan gigatavua. Omenissa on pelikäyttöön hyvin riittävä 16 gigatavua.

Suorittimet ovat kannettavien tehokategoriasta. Lenovossa on Intelin neliytiminen Core i5-8300H (2,3-4,0 GHz) suoritin. Omenissa on kuusiydin suoritin Intel Core i7-8750H (2,2-4,1 GHz). Koneet ovat peruskoneita selkeästi tehokkaampia ja vastaavat pöytäkoneita suorituskyvyltään.

Varustelu näkyy myös hinnassa. Omen asettuu pelikannettavien luokassa jo kalliimpien puolelle sen hintaluokan ollessa noin 2000 euroa. Lenovo asettuu selvästi myyvempään, 1100 euron hintaluokkaan.

Molemmat koneet on muotoiltu pelaamisen ehdoilla ja trendimikroista poiketen varsin kulmikkaasti. Omenissa muotoilu on viety hieman pidemmälle ja sen huomaa jo ulkokuoren materiaaleista ja kuvioinneista. Molempiin valittu 15,6-tuuman kokoinen näyttö on kooltaan hyvä Full HD -tarkkuutta ajatellen. Pikselit pysyvät juuri näkökyvyn rajoilla hyötykäytössä ja käytännössä katoavat pelatessa.

Laitteissa on ulkoiset virtalähteet noin parin metrin johdolla varustettuina. Latausnopeus riittää helposti kattamaan raskaankin pelin.

Liitännät ovat kattavat, joten lisälaitteet saa kiinni ilman sovittimia. Suurin osa liitännöistä on sijoitettu poikkeuksellisesti koneen taakse. Näin kaapelit eivät tule häiritsevästi eteen pelatessa. Molemmista löytyy kolme nopeaa täysikokoista USB-liitäntää, HDMI, miniDisplayport, kuulokeliitäntä ja gigabitin LAN sekä tuoreempi USB-C-liitäntä.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Näytöt pelikäyttöön
  3. Käyttökokemukset
  4. Suorituskyky
  5. Yhteenveto