UUSIMMAT

Kokeilussa Lenovo Thinkpad X1 Carbon – Houkuttava, koukuttava ja lompakon tyhjentävä kannettava

28.10.2018 10:00 | Aleksi Pakkala | 1

Ohut, näyttävä, lähes ikoninen ja ainakin hintava. Siinäpä oiva lähtökohta Muropaketin kannettavakokeilulle. Lenovon Thinkpad X1 Carbon osoittautuikin erittäin miellyttäväksi työjuhdaksi. Testikäyttö kertoo missä se osoittautui erityisen hyväksi.

Thinkpad-kannettavia on valmistettu jo lähes kolmen vuosikymmenen ajan. Ei siis ihme, että Thinkpadit ovat olleet luottokoneita työkäytössä niin hikisissä ohjelmistokehitysluolissa kuin trendikkäiden pörssihaiden kokoushuoneissakin.

Thinkpadin punaisen pisteen loisteen luoma luottamuksen ilmapiiri ei ole tuulesta temmattua, vaan sen takana ovat tehokkaat komponentit sekä erittäin laadukkaasti valmistetut kokonaisuudet. Lenovo hankki oikeudet Thinkpad-tuotemerkkiin vuonna 2005. Tämän jälkeen valmistaja on tuottanut markkinoille tasaiseen tahtiin Thinkpad-kannettavia eri hintakategorioihin.

Muropaketin testattavaksi saapui huippuvarusteltu Thinkpad X1 Carbon -malli. Se noudattaa Richard Sapperin edelleen ikonista designia erittäin kevyessä ja ohuessa muotissa. Kannettavan tärkeimpinä ominaisuuksina kevyen ja ohuen rungon lisäksi ovat 1440p-resoluution HDR-näyttö ja 8. sukupolven Intel Core i7 -prosessorin tarjoama suorituskyky.

Thinkpad X1 Carbon -kannettavien hinnat alkavat noin 1800 eurosta. Sillä saa itselleen i7 8550U -prosessorilla, 8 gigatavun työmuistilla, Full HD -paneelilla ja 256 gigatavun NVME-SSD-massamuistilla varustetun kokoonpanon.

Kaikki Suomessa myytävät, kuudennen sukupolven Thinkpad X1 Carbon -mallit on varustettu Intelin Core i7 8550U -prosessorilla. Latomalla tiskiin vinomman pinon käteistä, saa rahoilleen vastineeksi korkeamman 1440p-resoluution HDR-näyttöä, enintään 16 gigatavua työmuistia ja maksimissaan yhden teratavun NVME-SSD-aseman. Kalleimmat mallit on varustettu myös LTE-A-yhteyksillä.

Muropaketti ei tyytynyt perusmalliin, vaan kokeiltavaksi otettiin huippuspekseillä varustettu malli, jolle kertyy hintaa jo noin 3000 euroa. Kokeilussa käymme läpi laitteen ominaisuudet, näytön, näppäimistön ja testaamme myös suorituskyvyn.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Käytettävyys
  3. Suorituskykytestit ja akkukesto
  4. Yhteenveto
Keskustelu

Muihin hintavertailussa olisi ollut hyvä laskea muille mukaan takuulaajennusten hinta.
Lenovolla on näissä yritystason tuotteissa 3v on-site takuu, siinä missä useimmilla muilla on EU:n minimivirhevastuuaikaa reilusti huonompi vuoden haista paiska-takuu.

Näytön osaltahan laitteena hieman raskaamman, mutta monitoimisemman, X1 Yogan 2560×1440 HDR näytössä on ilmeisesti jonkinlainen heikompi heijastuksenestopinnoite ja se olisi "puoli"heijastava täysin kiiltävän peilipinnan sijasta.
Täytyy ensiviikonloppuna Helsingissä päin käydessä käydä Verkkokaupassa vilkaisemassa.
Peilipintaisilla joutuu herkästi polttamaan akkua suureen näytön kirkkauteen heijastusten takia.

Muropaketin uusimmat