Uusimmat

Asus ROG Gladius II

13.09.2017 19:00 Joonas Koivisto

Asus ROG Gladius II

Edellisessä keväällä tehdyssä vertaillussamme esiintynyt Asuksen ROG-brändin Gladius-pelihiiri tekee jälleen paluun, tällä kertaa miedosti uusiutuneella Asus ROG Gladius II -versiolla.

Ainoa toiminnallinen muutos hiiressä on vasempaan kylkeen lisätty Sniper-nappi, jota painamalla saa DPI-tarkkuuden hetkeksi alas. Napin lisäksi hiiren RGB-valoja on lisätty ja kytkimet päivitetty Omronin uudempiin malleihin, joille luvataan nyt 50 miljoonan klikkauksen kesto.

Hiirestä löytyvä ROG-logo on nyt valaistu RGB-valoilla edellisen mallin punaisen sijaan ja hiiren pohjaa kiertää RGB-valonauha. Valaistuksen voi luonnollisesti synkronoida muiden Asuksen oheislaitteiden ja komponenttien kanssa Aura Syncin avulla.

Myyntipakkauksesta löytyy itse hiiren lisäksi vaihdettavat kytkimet, kaksi eri kaapelia ja tyypilliset oheispaperit.

Hiiren kyljet on edelleen peitetty Maya-kuvioinnilla ja hiiri on pinnoitettu likaa hylkivällä harmaalla värillä. Pääkytkimet ovat edellisen hiiren tapaan erilliset osat, ja ne ovat edelleen vaihdettavissa ruuvaamalla hiiri auki. Painoa hiirellä on 110 grammaa. Mukana tulevan punotun kaapelin pituus on kaksi metriä ja kumipintaisen kaapelin pituus metrin.

Asus listaa hiiren sensoriksi 12 000 DPI:n resoluutioon kykenevän optisen sensorin, joten kyse voi hyvinkin olla samasta, joka löytyy Creativen hiirestä. Päivitystaajuudeksi hiirestä irtoaa enintään 1000 hertsiä.

Pieni ja positiivistä palautetta ansaitseva muutos on se, ettei hiiren auki ruuvaaminen vaadi enää kumitassujen vaihtamista. Ruuvit ovat uudessa mallissa neljän helposti irrotettavan kumipalan alla ja liukumista edistävät tassut ovat erikseen hiiren pohjan nurkissa.

Suurta eroa ei kuitenkaan ole eikä aikaisemman mallin omistajalla ole erityistä syytä rynnätä ostamaan uutta versiota hiirestä.

Käytössä on edelleen Asuksen ROG Armory -hallintaohjelma, josta voi säätää hiirten yleisiä asetuksia ja käytettävää asetusprofiilia. Ohjelmisto ansaitsee pitkän miinuksen siitä, että esimerkiksi edellisestä mallista päivittävän pitää poistaa ohjelmisto manuaalisesti ja asentaa se sen jälkeen uudestaan, että se toimii. Jos vanhaan päivitykseen jäänyt ohjelma ei tunnista uutta laitetta, joutuu vanhanaikaiselta tuntuviin asennustalkoisiin.

Kun ohjelmiston asentamisesta on selvinnyt, se toimii hyvin. Hiiren asetusprofiilit, makrot ja RGB-valaistuksen profiilit saa säädettyä, ja ohjelmistoon on sisäänrakennettu mahdollisuus seurata omaa tehokkuutta ja klikkailunopeutta esimerkiksi pelisession ajan.

Jos hiiren kytkimiin haluaa hieman erilaisen tuntuman, voi sen ruuvata auki ja vaihtaa pääkytkimet joko hiiren mukana tulleisiin toiseen vaihtoehtoon tai ostaa itse verkosta jotkut sopivista Omronin kytkimistä. Kryptiset mallinumerot kaikille sopiville kytkimille löytyvät helpoiten katsomalla ne hiiren tuotesivulta tai mukana tulleista dokumenteista.

Hiiren avatessa löytää hiiren toiminnan mahdollistavat piirisarjat ja RGB-ledit, jotka hoitavat hiiren valaistuksen.

Sisältö

  1. Aloitus
  2. Asus ROG Gladius II
  3. Cooler Master Master Mouse L
  4. Creative Sound Blaster Siege M04
  5. Hiiret käyttötestissä
  6. Yhteenveto

Joonas Koivisto

Muropaketin uusimmat