UUSIMMAT

Kolme pelihiirtä vertailussa: Asus ROG Gladius II, Cooler Master MasterMouse Pro L ja Creative Sound BlasterX M04

13.09.2017 19:00 | Joonas Koivisto

Vertailimme aiemmin tänä vuonna viisi suosikkipelihiirtä. Uusia tai uusittuja malleja julkaistaan jatkuvasti, joten otimme Muropaketin testattavaksi kolme uutta, tänä vuonna ilmestynyttä pelihiirtä.

Asuksen ROG Gladius II on lähellä tuttua edellisestä testistä, mutta muut kaksi olivat sellaisilta valmistajilta, joiden mallit ovat tuoreempia testattavia. Cooler Masterilta nähdään tässä vertailussa MasterMouse Pro L ja Creativelta Sound BlasterX Siege M04.

Asuksen ja Cooler Masterin malleissa on japanilaisen Omronin valmistamat kytkimet. Asuksen paketista löytyy ensimmäisenkin Gladiuksen tapaan kahden kytkimet, joiden välillä voi vaihtaa, ja molemmille luvataan 50 miljoonan klikkauksen kesto. Cooler Master lupaa hiirensä kytkimille 20 miljoonaa klikkausta ja Creative 50 miljoonaa.

Creative ei sivuillaan tai pakkauksessa kerro kytkimien valmistajaa. Kuitenkin suuret ulkomaiset verkkokaupat, kuten Amazon ja Scan.co.uk, listaavat hiirelle Omronin kytkimet.

Säädettäviä painoja yhdestäkään hiirestä ei löytynyt, Asuksen vaihdettavat kytkimet ja Cooler Masterin vaihdettavat sivupalat ja runko jäivät ainoiksi muokkausmahdollisuuksiksi.

Hiirien materiaalit, ulkoasu, tarkat ominaisuudet ja oheisohjelmistot on käyty läpi hiirien omilla sivuilla, jonka lisäksi hiirien käyttöä on arvioitu yhdessä omalla sivullaan. Hiiret pääsivät pelikäyttöön ja osaksi päivittäistä työpöytäkäyttöä. Hiiret pääsivät tositoimiin muun muassa Player Unknown’s Battlegrounds-, Counter Strike: Global Offensive-, Warhammer End Times: Vermintide- ja Arma 3 -peleissä.

Lisäksi hiiren sensorien ja prosessorien toimivuus tarkastettiin Mousetester-ohjelmistolla. Hiirien sensorien toiminta käytiin läpi 800, 1600 ja 3200 DPI:n tarkkuudella ja varmistettiin myös hiiren päivitystaajuuden vakaus.

Cooler Masterin vaihtoehto on testatuista halvin noin 60 euron suositushinnalla, Asuksen ja Creativen mallien hinnat liikkuvat alimmillaan 70 ja 80 euron välillä. Teknisiltä spekseiltään hiiret ovat osiltaan jopa identtiset, joten erot tulevat käyttötuntumasta, oheisohjelmistosta ja suunnittelusta.

Sisältö

  1. Aloitus
  2. Asus ROG Gladius II
  3. Cooler Master Master Mouse L
  4. Creative Sound Blaster Siege M04
  5. Hiiret käyttötestissä
  6. Yhteenveto