Näkökulma: Perus-PC on sulautumassa osaksi mobiiliekosysteemiä

18.10.2016 12:16 | Arttu Silvast | 234 | 142

Lenovo

Keskihintaisten PC-laitteiden kehityksessä on tapahtunut lähivuosina hyvin vähän. Tämän hetkisten sovellusten pyörittämiseen ei huipputehoja tarvita, ja laitevalmistajat ovatkin keskittyneet muokkaamaan laitteista mahdollisimman käytettäviä ja kevyitä.  

Positiivisesta tuotekehityksestä huolimatta maailmanlaajuinen PC-myynti on ollut laskussa jo useamman vuoden peräkkäin. Vuoden 2011 myyntihuipun jälkeen PC-markkinoista on sulanut jopa neljännes. Vaikka uudet hybridilaitteet ovat piristäneet PC-myyntiä hieman, on selvää, että pidemmälle katsottuna PC nykymuodossaan on matkalla kohti marginaalia.

Käyttäjän näkökulmasta PC saattaa olla jo nyt liian raskas laite päivittäiseen internetin käyttöön.

Laitevalmistajien näkökulmasta perus-PC:stä on tulossa yksi digitaalisten tuotteiden kauppapaikka lisää.

Diginatiivi ei näppiksellä snäppäile

Jos ensimmäinen kokemus tietoverkosta tapahtui aikoinaan juuri tietokoneella, nykyisin se tapahtuu älypuhelimella tai tabletilla. Tällä hetkellä jopa yksi viidestä amerikkalaisista y-sukupolven edustajasta käyttää nettiä pelkästään tabletilla tai älypuhelimella, kertoo Comscore.

Myöskään kaikilla suomalaisnuorilla ei ole kosketusta tietokoneeseen. Ilmiön jäävuoren huippuun törmättiin syksyllä 2016, kun ylioppilaskirjoitukset muuttuivat sähköiseksi: osalla abiturienteista oli ongelmia tekstinkäsittelyn, osalla näppäimistön kanssa. Kaikille ei kartu kokemusta tietokoneista koulun ulkopuolella. Snapchatin tai Instagramin myötä syitä läppärin avaamiseen on yhä vähemmän.

Sovelluskehityksen mentyä eteenpäin monilla yhteiskunnan alueilla, yhä harvempi tarvitsee läppäriä hoitaakseen esimerkiksi pankkiasioita, varatakseen matkan tai ostaakseen jotain internetistä. Esimerkiksi Osuuspankin verkkopankin asioinnista yli 30 prosenttia tapahtui älypuhelimella jo kaksi vuotta sitten. Maailmalla verkkokauppa Amazonissa tietokoneiden, tablettien ja älypuhelimien välinen rajapyykki meni rikki jo viime vuonna.

Hybridit elvyttävät pohjassa käynyttä PC-markkinaa

Vaikka osa milleniaaleista ei PC-konetta koskaan omaksuisikaan, PC:n ja tabletin ominaisuuksia yhdistelevät hybridit ja erityisesti niin kutsutut kalliimman kategorian ultramobiililaitteet ovat vastanneet ainakin osittain kuluttajien toiveisiin. Tutkimusyhtiö Gartnerin määritelmän mukaan ultramobiileiksi luetaan esimerkiksi Microsoftin Surface Pro, Lenovo Yoga 3 Pro ja Applen Macbook Air.

Niin ikään Gartnerin analyytikko Ranjit Atwalin mukaan PC-markkinat olisivat ultramobiilien myötä palautumassa jopa vuoden 2013 tasolle (noin 300 000 myytyä yksikköä globaalisti) vuoteen 2019 mennessä. Tällöin ultramobiilien osuus olisi jopa kolmannes kaikesta PC-myynnistä.

Pitkään näytti siltä, että tabletit olisivat ohittaneet PC-myynnin viimeistään 2010-luvun puolivälissä, mutta toisin kävi: laitteiden uudet ostajat loppuivat kesken ja tablettimyynti hiipuu edelleen, myös kotimaassa.

Joidenkin kuluttajien siirtyminen hybrideihin kertonee siitä, että tabletit eivät ehkä korvanneet PC:itä kokonaan ja että osalla käyttäjistä on edelleen tarve käyttää esimerkiksi hardwarenäppäimistöä vaativampiin tehtäviin.

Myös teknologiajulkaisu Wired lupailee PC-myyntien pienimuotoista kasvua lähiaikoina, mutta ei ennusta PC-laitteen suurta paluuta. Wiredin mukaan myös taloustilanne useilla markkinoilla tulee vaikuttamaan lähivuosina PC-myynteihin negatiivisesti.  

PC on vain yksi mobiililaite lisää?

PC:n siirtyminen syrjään laite-ekosysteemin keskiöstä on pakottanut laite- ja palveluntarjoajia kehittämään PC-laitteen käyttötarkoitusta eteenpäin. Keskeisessä roolissa on ollut kunkin teknologiajätin oman ekosysteemin ja sovellusajattelun tuominen myös PC-puolelle.  

Erityisesti keskihintaluokan kannettavat ovat lähentymässä tabletteja ja älypuhelimia, koska teknologiabusineksen suurimmat rahat kääritään tällä hetkellä myymällä digitaalisia palveluita kuten ohjelmistolisenssejä, pilvitilaa tai sovelluksia. Tähän tarkoitukseen yhtenäisellä ekosysteemillä varustettu PC on erittäin hyvä – joskin hiipuva – lisäkanava.  

Pelkästään hardwarebusineksen kautta kasvaneille jättiläisille kuten Dellille tai Ciscolle ei arvailla ainakaan Wiredin toimituksessa kovinkaan ruusuista tulevaisuutta.

Keskustelu

En malta odottaa että saadaan lukea näitä katsauksia enemmänkin vuodenvaihteen jälkeen!

Tämä katsaus oli mielestäni äärimmäisen mielenkiintoinen ja helppolukuinen! Toi paljon uutta informaatiota, jota minulla ei vielä aikaisemmin ollut. Saisiko tälläisiä lisää tänne, ovat kohderyhmälle sopivan simppeleitä ja pintaraapaisevia. :smoke:

Oli niin tylsää luettavaa, että piti aloittaa useampaan kertaan uudestaan lukemaan huomion herpaannuttua, että ylipäänsä pääsin loppuun asti. Rautauutiset olen kyllä lukenut aina mielenkiinnolla. Jos uutisointi nyt sitten tosiaan menee tähän niin kyllä tässä sivuston vanha kohderyhmä poistuu takaovesta kiihtyvällä tahdilla.

Diginatiivi ei näppiksellä snäppäile
Jos ensimmäinen kokemus tietoverkosta tapahtui aikoinaan juuri tietokoneella, nykyisin se tapahtuu älypuhelimella tai tabletilla.

"Diginatiivi" = henkilö, joka ei osaa kymmensormijärjestelmää?

Joidenkin kuluttajien siirtyminen hybrideihin kertonee siitä, että tabletit eivät ehkä korvanneet PC:itä kokonaan ja että osalla käyttäjistä on edelleen tarve käyttää esimerkiksi hardwarenäppäimistöä vaativampiin tehtäviin.

"vaativampi tehtävä" = kirjoittaa Twitter-viestiä pidempiä tekstejä?

Vaikka uudet hybridilaitteet ovat piristäneet PC-myyntiä hieman, on selvää, että pidemmälle katsottuna PC nykymuodossaan on matkalla kohti marginaalia.

http://puppulausegeneraattori.fi/?avainsana=hybridilaite

"Keskeiset ideologiset periaatteet osoittavat, että hybridilaite panostaa interaktiivisuuteen ajattelematta nykysukupolvia henkisesti rasittavaa elämäntyyliä."

:kahvi:

Taitaa myöskin yksi iso syy PC myynnin hupenemiseen olla se että PC:t kestää yleensä kauemmin ja tehot kasvaa hiljalleen, jolloin konetta ei enää tarvitse päivittää usein. Toinen syy on myös se että monet ihmiset (varsinkin pelaajat) jotka tarvitsee tehokkaampaa konetta, ovat tajunneet että osista kasaamalla saa sen tehokkaamman halvemmalla. Epäilen että näitä tilanteita ei ole tutkimuksiin otettu, ja että tutkimukset on tehty vain markettikoneiden myynneillä.

Itse ostin käytettynä 4670K setin ja GTX 980:n joka jaksaa edelleen pyörittää kaikkia pelejä mitä pelaan. Olisin jopa pärjänny vanhalla 3570K:llakin mutta kaverilta tuli hyvä tarjous niin päätin ottaa.

Mobiililaitteet yleensä "vanhentuvat" joko järjestelmäpäivityksien tuoman hitauden myötä, tai sitten eivät saa päivityksiä ollenkaan. Itse tykkään enemmän Androidista juuri jälkimmäisen vuoksi, koska en ole kertaakaan puhelimeeni virusta saanut kun katson mitä latailen. Applen ensimmäinen iPad Mini taas hidastui iOS 9:n jälkeen niin paljon ettei oikein enää kiinnostanut käyttää koko laitetta, lopulta myin sen halvalla pois. Tilalle tuli sitten Galaxy Tab S2 8.0.

Monesti tosin se uusi puhelin houkuttelee jo ihan muutenkin vaikka vanhallekkin vielä päivityksiä tulisi, mutta S7:n jälkeen aion kyllä nyt jonkun aikaa pysytellä vaihtamatta.

Voi jeesus. Tuli mieleen vanha "kunnon" "Kompuutteri Kaikille" tai "Kotimikro" :)

[​IMG]

Katsoin että mistäs vuosien takaa tuo kotimikron kansi on, mutta sehän onkin vuodelta 2015. :D "ILMAISIA HYÖTYOHJELMIA!"1

Sellaista paskaa kyllä tälläiset uutiset. Samaa tasoa sen 50v uutisoidun "rock on kuollut"-uutisen kanssa.

Vähän alkaa olemaan semmonen kutina että tää tuleva Domepaketti on lopun alkua…

Huonoa pakolla väännettyä spekulointia. Tälläinen 15 tai korkeintaan 30 minuutin työn vaativa pätkä tehtynä jotta saadaan sisältöä nopeasti ja halvasti.

Poistettu, Muropaketin omistuksen vaihtumisen takia ja Sampsa Kurrin pois potkimisen seurauksena.

Mielenkiintoinen artikkeli. Minua kiinnosti suunnattomasti kuulla ettei tietokoneella snäppäillä. Meneekin heti vaihtoon tuo karsea pöytäkone, onneksi muro käänsi pääni. Niin ja snapchat.

Tämä taisi nyt olla se uudistunutta mikrobittiä vastaava "lisää muistia macbookkiin" artikkeli

Muropaketin välitön ja nopeahko alamäki on alkanut. Kiinnittäkää turvavyönne.

Näytä kaikki kommentit

Onnittelut uudelle toimitukselle. Tekstin perusteella on enää vaikea erottaa Iltalehden it-osiota Muropaketista.

On kaikkien kannalta mukavaa, että Suomen suosituin rautapainotteinen atk-sivusto ajetaan alas vain sen takia, että saadaan taas uusi lähde uutisoimaan trendikkäitä, yleishyödyttömiä mietteitä tablettien tulevaisuudesta ja ehkäpä vinkkejä snapchatin käyttöön.

ParaDoX94

Taitaa myöskin yksi iso syy PC myynnin hupenemiseen olla se että PC:t kestää yleensä kauemmin ja tehot kasvaa hiljalleen, jolloin konetta ei enää tarvitse päivittää usein. Toinen syy on myös se että monet ihmiset (varsinkin pelaajat) jotka tarvitsee tehokkaampaa konetta, ovat tajunneet että osista kasaamalla saa sen tehokkaamman halvemmalla. Epäilen että näitä tilanteita ei ole tutkimuksiin otettu, ja että tutkimukset on tehty vain markettikoneiden myynneillä.

Useimmat pelaajat ovat kasanneet koneensa itse varmaan viimeistään siitä lähtien, kun ensimmäiset 3D-kortit tulivat markkinoille. Jos ei pelaa, silloin tällä hetkellä pelkässä työpöytäkäytössä (netti, toimisto-ohjelmat, leffojen katsominen ym.) pärjää kevyesti kymmenenkin vuotta vanhalla raudalla, olettaen tietenkin, että on ostanut kymmenen vuotta sitten keskitason tai parempaa rautaa, ei halvinta kakkaa. Ekat Core 2 Quadit julkaistiin melko tarkalleen kymmenen vuotta sitten, marraskuussa 2006. Niissä teho riittää edelleen useimpiin käyttötarkoituksiin. Sen sijaan erikoisempaa on, että vuodelta 2008 peräisin oleva Xeon X5470 (joka siis on käytännössä Core 2 Quad Q9650 pykälää ylemmäksi lukitulla multiplierilla ja toimii tarrakikalla yhtä vanhalla Socket 775 -emolla) on edelleen PassMark CPU -testissä keskitasoa tehokkaampi prossu

Spoiler: X5470 PassMark CPU

ja kahdeksan vuotta vanha pöytä-PC (johon tosin on vaihdettu käyttislevyksi SSD) on edelleen täysin käyttökelpoinen jokapäiväiseen käyttöön. Jos miettii ajanjaksoa Win95:n julkaisusta tähän päivään, ei ajanjaksolle taida kovin montaa muuta kohtaa mahtua, jossa uusinta Windows-versiota olisi pystynyt käyttämään yhtä wanhalla raudalla ilman, että kone olisi tuntunut täysin mopolta ja se olisi ketuttanut.

Läppäreissä piirisarjat olivat huomattavasti pitempään rajoittuneempia ja niissä oli isompia rajoituksia maksimimuistimäärälle. Silti suunnilleen samanikäiset, aikanaan tehokkaimman pään Core 2 Duo -läppärit (esim. Dell Latitude D830) ovat edelleen täysin käyttökelpoisia, jos niihin onnistuu löytämään jostain vielä toimivan akun eikä näytönohjain ole juotosvikaista GeForce-sarjaa.

ParaDoX94

Mobiililaitteet yleensä "vanhentuvat" joko järjestelmäpäivityksien tuoman hitauden myötä, tai sitten eivät saa päivityksiä ollenkaan.

Jos mobiililaitetta käyttää vain puhelimena, Nokia 6310 on edelleen täysin käyttökelpoinen peli. Akku kestää pitempään kuin älypuhelimissa eikä tule viruksiakaan :psmoke:

Tekstissä puhutaan Microsoftin ja Applen tuotteista mutta miksi sitten Lenovo on Lenovo eikä esim. Lenovon Yoga 3 Pro?

Siis mitä vittua?

Alussa sanotaan että pc on kuollut, ja lopussa sanotaan että ehkä ei olekaan vaan myynti on kasvussa.

Mikä tän artikkelin pointti on?

Amiga-miehet on jauhaneet samaa mantraa (pc on kuollut) jo jostain since 92. Nykyään ne on näitä iPhone jonneja.

Mitä uutisesta jäi käteen? No ei oikein mitään. Noita linkkejähän ei kukaan avaa ja niitäkin oli tuohon siroteltu 9 kpl.

Itsellä halpa pc läppäri ssd-levyllä joka on pääasiallisessa käytössä. Sitten kännykkä joka jakaa netin tuolle läppärillekin. Tabletti on tosiaan vähän huono keksintö kun siinä ei ole näppistäkään.

Toivottavasti tämän "artikkelin" kirjoittajalle ei makseta kovin kummoista palkkaa. Sisältö oli pelkkä tuhnu ja aiheenakin aika kaukana siitä mitä tältä sivustolta odotan. Aika merkittävästi saa sisältö kehittyä, että tänne tarvitsee palata.

Ps. Kohta varmaan hehkutetaan kuinka artikkelilla on x tuhattu lukukertaa, no on varmaan ku kaikki käy ihmettelemässä mitä soopaa tänne tungetaan…

asp

Pahaa tekee lukea tälläistä kuraa muropaketista. :(

blackhorse

Siis mitä vittua?

Alussa sanotaan että pc on kuollut, ja lopussa sanotaan että ehkä ei olekaan vaan myynti on kasvussa.

Mikä tän artikkelin pointti on?

Amiga-miehet on jauhaneet samaa mantraa (pc on kuollut) jo jostain since 92. Nykyään ne on näitä iPhone jonneja.

Muron alamäki se vain on. Onko se kuinka jyrkkä, sitä ei vielä tiedetä.

Ja sitten kommentteja itse "artikkelista", jos tuota nyt artikkeliksi voi mitenkään kutsua:

Näkökulma: Perus-PC on sulautumassa osaksi mobiiliekosysteemiä

"Näkökulma" – eli siis yhden henkilön oma mielipide? Eikö silloin voisi vain laittaa "Mielipide" ja pois artikkelien seasta?
"Perus-PC" – öö joo.

Keskihintaisten PC-laitteiden

PC-laitteiden? Puhutaanko nyt siis edelleen PC kokoonpanoista, vai laitteista ylipäätään?

Keskihintaisten PC-laitteiden kehityksessä on tapahtunut lähivuosina hyvin vähän. Tämän hetkisten sovellusten pyörittämiseen ei huipputehoja tarvita, ja laitevalmistajat ovatkin keskittyneet muokkaamaan laitteista mahdollisimman käytettäviä ja kevyitä.

Positiivisesta tuotekehityksestä huolimatta…

Positiivisesta tuotekehityksestä? Milloin tuotekehitys ei ole ollut positiivista?

Käyttäjän näkökulmasta PC saattaa olla jo nyt liian raskas laite päivittäiseen internetin käyttöön.

Laitevalmistajien näkökulmasta perus-PC:stä on tulossa yksi digitaalisten tuotteiden kauppapaikka lisää.

Kaksi erillistä lausetta laitettuna omiksi kappaleiksi? Onko sinulla mitään käryä artikkelien kirjoittamisen perussäännöistä?
PC liian raskas? Nyt siis puhut vain pöytäkoneista ja läppäreistä? Mites tabletit ja muut älylaitteet? Nekin on loppujen lopuksi PC:tä siinä missä pöytäkoneetkin.

Diginatiivi ei näppiksellä snäppäile

Eikä tosimurot kuuntele tällaista soopaa. Ei hyvää päivää mikä otsikko.

Jos ensimmäinen kokemus tietoverkosta tapahtui aikoinaan juuri tietokoneella, nykyisin se tapahtuu älypuhelimella tai tabletilla.

Eli siis muroilla se tapahtui tietokoneella, mutta sinulla älypuhelimella? Ymmärrän… paitsi että mihin hävisi se "Perus-PC" tai ihan vain "PC"? Onko tämä "tietokone" nyt jokin eri laite?

Myöskään kaikilla suomalaisnuorilla ei ole kosketusta tietokoneeseen. …

Joo, murot lukee myös uutisia. Oliko jotain uutta?

Snapchatin tai Instagramin myötä syitä läppärin avaamiseen on yhä vähemmän.

Ahaa, niin sinulla. Moni täällä ei käytä kumpaakaan.

Sovelluskehityksen mentyä eteenpäin monilla yhteiskunnan alueilla, yhä harvempi tarvitsee läppäriä hoitaakseen esimerkiksi pankkiasioita, varatakseen matkan tai ostaakseen jotain internetistä. …

Diipadaapaaaaaaaaa… Tiedätkö mitä sovelluskehitys muuten on? Sekö on ainoa syy miksi pankkiasiat hoituu nykyisin mobiilissa? Millä yhteiskunnan alueella sovelluskehitys ei ole mennyt eteenpäin?

Hybridit elvyttävät pohjassa käynyttä PC-markkinaa

Vaikka osa milleniaaleista ei PC-konetta koskaan omaksuisikaan…

Milleniaaleista? Eli siis "moni nuorista", miksi pitää vääntää ja kääntää mahdollisimman vaikeaksi? Täällä murossa asioista on puhuttu oikeilla nimillä ja selkeästi. Siis on.

Tutkimusyhtiö Gartnerin määritelmän mukaan ultramobiileiksi luetaan esimerkiksi…

Ei tartte linkittää sitä lähdettä josta itse satuit tiedon löytämään. Ultrabookit® on kyllä tuttuja täällä eikä nuo irrallisella näytöllä varustetut juuri eroa niistä. Kyllä murossa tiedetään millaisia koneita on olemassa. Sinä tuskin tiedät mitä eroa on U1 ja U4 koneilla tai mikä on raspi?

…ja että osalla käyttäjistä on edelleen tarve käyttää esimerkiksi hardwarenäppäimistöä vaativampiin tehtäviin.

Hardwarenäppäimistö. :D Siksikö sinä näppäimistöä kutsut. Täällä sitä kutsutaan ihan vain fyysiseksi näppäimistöksi. Tai siis kutsuttiin…

PC on vain yksi mobiililaite lisää?

Korjaan: "Mobiililaitteet vain uusia tietokoneita?"
Kyllä, juuri näin päin.

PC:n siirtyminen syrjään laite-ekosysteemin keskiöstä on pakottanut laite- ja palveluntarjoajia kehittämään PC-laitteen käyttötarkoitusta eteenpäin.

Ööö… muna vai kana? PC-laitteita on jatkokehitetty mobiileiksi, jolloin vanhat isot laitteet syrjäytyy. Ainiin, ei teidän diginatiivien milleniaalien mielestä. Teille se älypuhelin on ainoa puhelin. Tiedätkös että niillä voi soittaa siksi, että niihin on asennettu modeemit. Kyllä, voit soittaa myös PC:llä kun asennat modeemin. Modeemi kuulostaa kovin vanhalta tekniikalta vai mitä? Noh sinunkin älypuhelimessa moinen on. ;)

Erityisesti keskihintaluokan kannettavat ovat lähentymässä tabletteja ja älypuhelimia, koska teknologiabusineksen suurimmat rahat kääritään tällä hetkellä myymällä digitaalisia palveluita kuten ohjelmistolisenssejä, pilvitilaa tai sovelluksia. Tähän tarkoitukseen yhtenäisellä ekosysteemillä varustettu PC on erittäin hyvä – joskin hiipuva – lisäkanava.

Siis mihin tarkoitukseen? Rahan käärimiseen? Ai joo, totta. Murostakin on hyvä kääriä rahaa kun vielä voi.
"Yhtenäisellä ekosysteemillä varustettu PC" – :D

Kiitos kuitenkin tästä "Artikkelista". Vahvistaa vain vanhojen murojen aavistuksia siitä mitä tuleman pitää. Ehkä me joskus vielä kuulemme kuinka "Muropaketti palaa juurilleen", kuten mikrobitti kovasti yrittää. Voi olla ettei. Tämän sivuston sielu kun on jo muualla.

Juu, kyllä siinä vaaditaan rautaista asiantuntemusta eikä joutavan liibalaaban puntarointia kun tänne artikkelin julkaisee. Tämä koneiden ääressä tietoa imevä älykköjoukko joka täällä ainakin on tähän asti viihtynyt ei kaipaa tällaisia kirjoitelmia.

Hehe mitähän liirum laarumia oikein juuri luin :think: Informaatioarvo nolla mutta hei, varmasti puhuttelee muron uutta kohderyhmää :kahvi:

rader

Positiivisesta tuotekehityksestä? Milloin tuotekehitys ei ole ollut positiivista?

Pentium III -> Pentium 4 ainakin meni aika pahasti metsään, samoin Win7 -> Win8 :confused:

…Siitä onkin jo ainakin kuukausi kun joku viimeksi ennusteli pöytäkoneiden katoamista, kuten on tapahtunut jo viimeiset ainakin 20-vuotta tasaiseen tahtiin. Itse taas annan vastakkaisen ennustuksen että pöytäkoneet tulevat säilymään todennäköisesti vielä 20-vuotta eteenpäinkin tietyissä rooleissa.

Mikä hitto edes on perus-pc? Joku kahden sadan markettiläppäri, joita myydään six-packeissä vai jotain sanan vanhalla tarkoituksella, eli PöytäCone? Ylläri että massat ostaa halpoja parin sadan koneita, jos ainoa tarkoitus on kirjoittaa maileja ja maksaa laskuja, satunnaisen YLE Areenan katselun lisäksi. Itsekin tuossa tilanteessa toimisin noin, mutta mikäli valmistajilla löytyy yhtään järkeä, niin pöytäkoneet pysyvät yhtä kaukana "mobiilista" kun mitä tähänkin asti yksinkertaisesta syystä: Pöytäkoneen ei tarvitse liikkua ja mobiilikäyttöliittymät on kaikki syvältä jos tarvitsee tehdä yhtään mitään vaativampaa kun selata satunnaisesti nettiä.

Onko tuo ylläri että jos talous on taantumassa, niin pienellä viiveellä (2008->2011) se vaikuttaa myöskin PC:iden myyntiin, kun PC tarvitsee päivittää noin 2-5(+) vuoden välein muutenkin, eikä se ole silloinkaan pakollista toisin kuin ruokailu, pukeutuminen ja pankkilainan koronmaksu.

Eikä taida Dellillä ja kumppaneillakaan ihan huonosti mennä niin kauan kun laitteita vielä tarvitaan sen snapchatin pyörittämiseen, vaikka se fantastinen loppumaton kasvu kyseisten laitteiden osalta loppuisikin, kunhan vaan pitävät laitteet kilpailukykyisinä.

Taas näitä otsikoita…

PS. Mikäli lukiolaiset eivät osaa käyttää perus tekstinkäsittelyohjelmia, niin A) PERUSKOULU on epäonnistunut totaalisesti tehtävässään ja B) kyseisellä henkilöllä ei pitäisi olla lähtökohtaisestikaan mitään tekemistä ylioppilaskirjoituksissa koska hän on diagnosoitavasti retardi.

Trollaukseen ja itkupotkuraivareihin en osallistu normaalisti mutta nyt on kyllä pakko sanoa että täällä ollaan ihan samaa mieltä kuin muutkin postaajat… Täysin ala-arvoinen uutinen, kohderyhmä täysin väärä, spekuloinnit esitetään faktoina… 0/5

E: Joku muu pukikin ajatukseni aikalailla sanoiksi toisessa ketjussa (koskien tätä "uutista" siis)

Pitäisikö se ottaa vakavasti, vaiko jonain vittuiluna? Samakun jossain autoharrastajien lehdessä olisi tosissaan kirjoitettu artikkeli: "autot turhia tulevaisuudessa? Junalla pääsee perille paremmin ja fiksummin.". Öh…?

Nyt ei kyllä artikkelin laatu oikein vakuuttanut. Puhuu paljon, eikä sano mitään…

Miten meni noin niinku omasta mielestä.
Eiköhän tää ala olla kohta taputeltu.

Ilman vittuilua artikkeliin liittyen: diginatiivit ovat myös työelämässä ihan vitun saamattomia. Kun tähän diginatiivisuuteen lisätään vielä koodaus niin lopputulos on "miten tää vittu pitää niinq tehdä jos ei ole frameworkia valmiina"…niinpä

Tämä "diginatiivit muuttavat maailman" on ei muutne tule tapahtumaan vaan ns. digitaalinen vallankumous tulee sulautuman osaksi kokonaista tietoteknistä maailmaa eikä tietotekniikasta tule "digimaailma". Yleisestikin kaikki digimurroksesta, digiloikasta ja muista paskoista puhuvat tulisi ampua koska se ei ole kuin myyvää jargonia tavalliselle tekniikan muuttumiselle jossa olemassa olevia asioita muutetaan tekniikan mukaisesti. Digitaalisuus, diginatiivit jne. ei ole mikään jeesuksen toinen tuleminen eikä diginatiivit lopulta ole mitään "trend settereitä" vaikka he niin kuvittelevat "pöhinöineen".

Näistä syistä tuo artikkelin sävy on liian konsulttijargonia jota kuultu jo vuodesta 2011. Nyt se idea on myyty nähtävästi organisaatioiden sisälle paradigmana. Odotankin sitä päivää kun joku jolla on mandaattia ja äänivaltaa toteaa start-up skenestä, "diginatiiveista" ja tästä digidigipöhinästä "keisarilla ei ole vaatteita"

Joku kirjoitti jossain, että nämä "diginatiivit" ovat oikeasti "somenatiiveja". Harvassa ovat nykyteinit jotka osaavat oikeasti tehdä muuta kun räpeltää älypuhelinten valmiiksipureskeltuja sovelluksia ja postailla someen meemejä.

Mitä minä juuri luin tai oikeastaan lueskelin? Artikkelin taso oli luokattomampaa, kuin Mikrobitissä muutama vuosi sitten. Voisiko Muropaketti julkaista tulevaisuudessa testejä esim. ruohonleikkureista ja suoristusraudoista, kun tuo Atk on aika suppea alue? :hammer:

TLDR; Nykytietokoneet ovat tarpeeksi energiatehokkaita, että nettiselailu, toimisto-ohjelmat ja muu peruskäyttö sujuu sulavasti jo muutaman watin järjestelmäpiirillä.

VMP.

Jotenkin ihmeellinen tämä kirjoitelma. Kieltämättä mullekin tuli sellainen olo, että luen tässä nyt uuden mP-nettilehden näytekappaletta. Artikkelihan ei varsinaisesti tarjoa mitään, koska se on kuin paperilehden irtonumeron täytejuttu. Tai P. Järvisen blogipostaus. Tai no, ehkä vähättelin nyt Järvisen blogin laatua, sillä mies kirjoittaa ajan hermolla olevista aiheista. Sen sijaan nyt ruodittavan jutun informatiivinen arvo olisi ollut sama puoli vuotta sitten ja tulee olemaan puoli vuotta tästä päivästä eteen päin. (Lähteinä käytetyt artikkelitkin on kirjoitettu 6-12 kk sitten!)

+ Kokeillaan jotain uutta,
– Kirjoitelma on hyvin geneerinen tilauslehtien täytejuttu,
– Sen informatiivinen arvo on lähes nolla.

Juuri tuollaisia viidellä eurolla tuotettuja artikkeleja tarvitsenkin. Ei tarvitse olla kuin sanoja peräjälkeen ja jotain epämääräisesti virkkeiltä vaikuttavia rimpsuja niin johan meikäläiseen iskee!

Saisinko itse kirjoittaa artikkelin taulutelkkareista. Voin selittää hyvin, että tarkistaa kuinka monta HDMI-liitäntää tarvitsee ja että HDMI:llä yleensä on asiat kiinni siinä telkkarissa. Samoin kannattaa valita televisio, jossa on pyöritettävä jalusta, jos sellaista tarvitsee. Muuten ei kannata valita sellaista. Toinen telkkareiden tärkeä kriteeri on UHD vai HD. Eipä kai sitten siinä muuta. Laitan vielä googlen etusivun kaikki linkit jutun loppuun niin Pulizer odottaa minun nimelläni.

Joku jo kommentoi ja vähän samansuuntaista ihmetystä aiheutti uutinen. Oli se niin sekaista tekstiä ja meni vanhalta murolta aivan yli hilseen?
Kommentoinkin jo lyhyesti mutta tuossa vähän pitemmästi.

Muropaketin toimitus

PC on sulautumassa osaksi mobiiliekosysteemiä

Öö :D Paremminkin kännykästä tuli pc. Esim nokia n900, apple iphone ja google android saivat sen kait aikaan?
https://fi.wikipedia.org/wiki/Henkilökohtainen_tietokone

Muistelen että kannettavat tietokoneet oli kalliita ja niillä ei olisi pystynyt pelaamaan raskaita pc pelejä koska kannettavan tehot oli niin huonot.

PC kehityksessä on tapahtunut lähivuosina hyvin vähän. Tämän hetkisten sovellusten pyörittämiseen ei huipputehoja tarvita, ja valmistajat ovatkin keskittyneet muokkaamaan laitteista mahdollisimman käytettäviä ja kevyitä.

Kannettava tietokone on niin hyvä niin mitä sitä parantelemaan? On näppis ja kaikki mitkä on keksitty jo ties milloin :)

Tuotekehityksestä huolimatta PC-myynti on ollut laskussa jo useamman vuoden peräkkäin. Vuoden 2011 myyntihuipun jälkeen markkinoista on sulanut jopa neljännes.

Käyttäjän näkökulmasta PC saattaa olla jo nyt liian raskas laite päivittäiseen internetin käyttöön.

No eikä tosiaankaan ole :D

Valmistajien näkökulmasta PC:stä on tulossa yksi digitaalisten tuotteiden kauppapaikka lisää.

Jaa mitä?

Diginatiivi ei näppiksellä snäppäile`
Jos ensimmäinen kokemus netistä tapahtui aikoinaan juuri tietokoneella, nykyisin se tapahtuu älypuhelimella tai tabletilla. Tällä hetkellä jopa yksi viidestä amerikkalaisista y-sukupolven edustajasta käyttää nettiä pelkästään tabletilla tai älypuhelimella.

Mikä diginatiivi?
Mikä snäppäile?

Myöskään kaikilla suomalaisnuorilla ei ole kosketusta tietokoneeseen. Ilmiön jäävuoren huippuun törmättiin syksyllä 2016, kun ylioppilaskirjoitukset muuttuivat sähköiseksi: osalla abiturienteista oli ongelmia tekstinkäsittelyn, osalla näppäimistön kanssa. Kaikille ei kartu kokemusta tietokoneista koulun ulkopuolella. Snapchatin tai Instagramin myötä syitä läppärin avaamiseen on yhä vähemmän.

Eikö? Älypuhelin tai tabletti = henkilökohtainen tietokone?
Mikä snapcatti?
Mikä Instagram?

Kehityksen mentyä eteenpäin monilla yhteiskunnan alueilla, yhä harvempi tarvitsee läppäriä hoitaakseen esimerkiksi pankkiasioita, varatakseen matkan tai ostaakseen jotain internetistä. Esimerkiksi Osuuspankin verkkopankin asioinnista yli 30 prosenttia tapahtui älypuhelimella jo kaksi vuotta sitten. Maailmalla verkkokauppa Amazonissa tietokoneiden, tablettien ja älypuhelimien välinen rajapyykki meni rikki jo viime vuonna.

Silti 70% maksaa laskut tietokoneella? Niin minäkin. Siis ne laskut jotka ei ole jo maksupalvelussa.

Hybridit elvyttävät pohjassa käynyttä PC-markkinaa
Vaikka osa milleniaaleista ei PC-konetta koskaan omaksuisikaan, PC:n ja tabletin ominaisuuksia yhdistelevät hybridit ja erityisesti niin kutsutut kalliimman kategorian ultramobiililaitteet ovat vastanneet ainakin osittain kuluttajien toiveisiin. Tutkimusyhtiö Gartnerin määritelmän mukaan ultramobiileiksi luetaan esimerkiksi Microsoftin Surface Pro, Lenovo Yoga 3 Pro ja Applen Macbook Air.

Mikä milleniaatti?
Jos osaa käyttää androidia tai ios:ia, niin osaa varmaankin käyttää Wanhaa windows 10:ä?
Lenovo läppäri on hyvä koska siinä on näppis ja sitä on mahdollista käyttää lähes paikassa kuin paikassa. Puute että ei sillä varmaan voi pelata.

PC-markkinat olisivat ultramobiilien myötä palautumassa jopa vuoden 2013 tasolle (noin 300 000 myytyä yksikköä globaalisti) vuoteen 2019 mennessä. Tällöin ultramobiilien osuus olisi jopa kolmannes kaikesta PC-myynnistä.

Pitkään näytti siltä, että tabletit olisivat ohittaneet PC-myynnin viimeistään 2010-luvun puolivälissä, mutta toisin kävi: laitteiden uudet ostajat loppuivat kesken ja tablettimyynti hiipuu edelleen, myös kotimaassa.

Tabletti on vähän heikko esitys. Uudet kännykät isolla näytöillä taitavat olla parempia. Ja läppäri on huomattavasti fiksumpi käyttää kuin joku tabletti.

Joidenkin kuluttajien siirtyminen hybrideihin kertonee siitä, että tabletit eivät ehkä korvanneet PC:itä kokonaan ja että osalla käyttäjistä on edelleen tarve käyttää esimerkiksi näppäimistöä vaativampiin tehtäviin.

Myös Wired lupailee PC-myyntien pienimuotoista kasvua lähiaikoina, mutta ei ennusta PC-laitteen suurta paluuta. Wiredin mukaan myös taloustilanne useilla markkinoilla tulee vaikuttamaan lähivuosina PC-myynteihin negatiivisesti.

PC on vain yksi mobiililaite lisää?
PC:n siirtyminen syrjään laite-ekosysteemin keskiöstä on pakottanut laite- ja palveluntarjoajia kehittämään PC-laitteen käyttötarkoitusta eteenpäin. Keskeisessä roolissa on ollut kunkin teknologiajätin oman ekosysteemin ja sovellusajattelun tuominen myös PC-puolelle.

Erityisesti keskihintaluokan kannettavat ovat lähentymässä tabletteja ja älypuhelimia, koska teknologiabusineksen suurimmat rahat kääritään tällä hetkellä myymällä digitaalisia palveluita kuten ohjelmistolisenssejä, pilvitilaa tai sovelluksia. Tähän tarkoitukseen yhtenäisellä ekosysteemillä varustettu PC on erittäin hyvä – joskin hiipuva – lisäkanava.

Pelkästään hardwarebusineksen kautta kasvaneille jättiläisille kuten Dellille tai Ciscolle ei arvailla ainakaan Wiredin toimituksessa kovinkaan ruusuista tulevaisuutta.

ChickenLegs

Jotenkin ihmeellinen tämä kirjoitelma. Kieltämättä mullekin tuli sellainen olo, että luen tässä nyt uuden mP-nettilehden näytekappaletta. Artikkelihan ei varsinaisesti tarjoa mitään, koska se on kuin paperilehden irtonumeron täytejuttu. Tai P. Järvisen blogipostaus. Tai no, ehkä vähättelin nyt Järvisen blogin laatua, sillä mies kirjoittaa ajan hermolla olevista aiheista. Sen sijaan nyt ruodittavan jutun informatiivinen arvo olisi ollut sama puoli vuotta sitten ja tulee olemaan puoli vuotta tästä päivästä eteen päin. (Lähteinä käytetyt artikkelitkin on kirjoitettu 6-12 kk sitten!)

Tähän haluaisin korjata, että artikkelin informaatioarvo tulee aina olemaan ja on aina ollut pyöreä nolla.

Atros

PS. Mikäli lukiolaiset eivät osaa käyttää perus tekstinkäsittelyohjelmia, niin A) PERUSKOULU on epäonnistunut totaalisesti tehtävässään ja B) kyseisellä henkilöllä ei pitäisi olla lähtökohtaisestikaan mitään tekemistä ylioppilaskirjoituksissa koska hän on diagnosoitavasti retardi.

Nykyään lukioissa kokeita tehdään paljon koneella ja noihin sähköisiin YO-kokeisiin prepataan kouluissa koneen ja softien käyttöä, joten ihan paskapuhetta, että koneen käyttäminen YO-kokeissa olisi jotenkin hankalaa. :D

ie1

Tähän haluaisin korjata, että artikkelin informaatioarvo tulee aina olemaan ja on aina ollut pyöreä nolla.

…täydensinkin juuri sopivasti omaa postaustani.

Pelkästään hardwarebusineksen kautta kasvaneille jättiläisille kuten

…olen vain Suomesta, mitä tämä on? :confused:

AlexxP

Nykyään lukioissa kokeita tehdään paljon koneella ja noihin sähköisiin YO-kokeisiin prepataan kouluissa koneen ja softien käyttöä, joten ihan paskapuhetta, että koneen käyttäminen YO-kokeissa olisi jotenkin hankalaa. :D

offtopik:

Kyllähän tuolla YLE:n artikkelissa todetaan, että ongelmia riittää. Taitaa olla taas tätä kun kaikkien pitäisi olla johtajia ym. huippuosaajia, vaikka älyllinen kapasiteetti mahdollistaa lähinnä yksinkertaisimmat manuaaliset työt. Ongelmia on tulossa kun se vasarakaan ei enää pysy kädessä, kuten aikaisemmilla sukupolvilla..

Henkilökohtaisesti aion upota marginaaliin pöytäkoneeni mukana. Ellen tylsisty kuoliaaksi Muron uusia geneerisiä artikkeleita lukiessa ennen sitä…

Sad but true… Ainoa mitä tosin toivoo että tää mobiilihössötys ei pilaa täysin perus pc:n ohjelmistokehitystä. Kauhu skenaariossani perus pc:lle suunnittellut softat maksavat mansikoita ja pääpaino ohjelmistokehityksessä on työstää b-laatuista softaa pääpainolla mobiililaitteet.

Olipas mielenkiintoinen "artikkeli". Oppi uusia jänniä sanoja joiden merkitystä ei varmaan ymmärrä kukaan yli 12 vuotias. Näköjään pitää vetää muron taso domen tasolle ennen yhdistymistä että sivun taso ei laske yhdistymisen myötä. Pidin aikoinaan pahana kun AD:n sivuille tuli klikkihuora otsikot mutta tämä rupeaa jo olemaan jotain muuta.

Uskomatonta huttua tämä artikkeli. Eikö tällaiset mutulla kirjoitetut trendianalyysit kuulu Otavan muihin medioihin eikä Muroon?

Huh… Ensimäinen asia mikä tuosta artikkelista tuli mieleen oli Bullshit Bingo. Välillä vaikutti siltä että oli otettu muutama kiva trendisana seediksi johonkin puppulausegeneraattoriin ja heitetty generaattorin tuotos suoraan artikeliksi.

Muunmuasa rader tuossa jo aiemmin kommentoikin aika tyhjentävästi, olen varsin pitkälti samoilla linjoilla. Vaikka Murossa on ennenkin ollut vaihtelevan tasoisia artikkeleita niin tämä nyt meni jo aikalaila penkin alle.

Puhelin ja tabletti ym soveltuvat:
– Perus netissä surffailuun, ilman vakavaa päämäärää.
– Joihinkin erikoishommiin, joihin on olemassa ohjelmisto JA sitä ylläpidetään aktiivisesti!.
——————-
Yleiseen työskentelyyn tai fiksumpien pelien pelaamiseen sensijaan mobiililaitteet eivät sovellu, riittämättömien resurssien ja käyttisten typerien rajoitusten / käyttöliittymän huonouden takia.
——————-
Uusien PC koneiden myynti on hiipunut, lähinnä koska entisilläkin pärjää. Lisäksi kehitys ei ole tuonut pitkään aikaan uusia, merkittäviä ominasiuuksia. Viimeisin mainittava hyppy oli SSD levyt.

Jopa nopeimmat core2duo koneet palvelevat toimistohommissa 8 gigan muistilla vielä ihan välttävästi (emolle integroidulla näyttiksellä!).

Sothis

Henkilökohtaisesti aion upota marginaaliin pöytäkoneeni mukana. Ellen tylsisty kuoliaaksi Muron uusia geneerisiä artikkeleita lukiessa ennen sitä…

Itse en koe PC-harrastajana koskaan marginaalista lähteneenikään.

ChickenLegs

– Sen informatiivinen arvo on lähes nolla.

Informaatioarvo on itseasiassa negatiivinen, koska kirjoittaja ei selvästikään ymmärrä hevon helvettiä siitä mistä hän näkökulmaansa meille nyt muodostaa. Juttua lukemalla ei voi viisastua, ainoastaan tyhmentyä.

Sam1pe

https://bbs.io-tech.fi/

Tulin vain lunastamaan bännit.

Täällä ei pysty tykkäämään, uudessa mestassa kyllä :D siis molemmissa
Palkkaisikohan oravametia mut copypasteen ja kuukkelitransulla kääntämään artikkeleita 5kpl/h tahdilla :)

Ei herranjestas mitä kuraa. 3,5 -vuotias diginatiivi milleniaali tyttärenikin olisi tehnyt aiheesta paremman artikkelin.

Aiemmin muron artikkeleista ja uutisista saattoi oppiakin jotain, jopa näin tämän maan mittakaavassa tier1 -tason digitalisaatiokehityspäällikkönä. Jos taso on jatkossa tämä, siirryn takaisin akuankkaan.

Atros

Ylläri että massat ostaa halpoja parin sadan koneita, jos ainoa tarkoitus on kirjoittaa maileja ja maksaa laskuja, satunnaisen YLE Areenan katselun lisäksi. Itsekin tuossa tilanteessa toimisin noin

Vähän veikkaan, että tulee pitemmän päälle kalliimmaksi, jos ostaa hinnat alkaen -laitteita, koska niiden laatu on kuraa ja uuden joutuu ostamaan useammin jo ennen laitteen teknisen käyttöiän loppumista siksi, että rauta on ultimate low endiä. Jos puolet kalliimmalla laitteella pärjää yli tuplasti pitempään, se on järkevämpi harkinta.

Atros

PS. Mikäli lukiolaiset eivät osaa käyttää perus tekstinkäsittelyohjelmia, niin A) PERUSKOULU on epäonnistunut totaalisesti tehtävässään ja B) kyseisellä henkilöllä ei pitäisi olla lähtökohtaisestikaan mitään tekemistä ylioppilaskirjoituksissa koska hän on diagnosoitavasti retardi.

Näin juuri, erityisesti ottaen huomioon sen, että jo 1994-1997, kun itse olin yläasteella, pystyi opettelemaan kymmensormijärjestelmän valinnaisena kurssina (opetuskoneina 1980-luvun CP/M-MikroMikot :D) ja tekstinkäsittelyohjelman käytön alkeet opetettiin kaikille.

badmojo

Joku kirjoitti jossain, että nämä "diginatiivit" ovat oikeasti "somenatiiveja". Harvassa ovat nykyteinit jotka osaavat oikeasti tehdä muuta kun räpeltää älypuhelinten valmiiksipureskeltuja sovelluksia ja postailla someen meemejä.

Jos käyttää vain Apple-tyylisiä softia, joissa kaikki on ajateltu valmiiksi käyttäjän puolesta, mitä muuta voi odottaa? DOS/Win3.x -aikana oli sentään pakko opetella laitteiden sielunelämästä hiukan enemmän, jos halusi pelata muutakin kuin pasianssia ja miinaharavaa.

Toinen keskeinen tyhmentävä tekijä on informaatiotulva ADHD-yhteiskunnan muodossa. Jos käyttää päivät pitkät siihen, että pelaa kännykkäpelejä ja katsoo tosi-TV:tä, tietoisuus ympäröivästä maailmasta (kuten muukin yleissivistys) jää varsin ohueksi.

Griffin

Jopa nopeimmat core2duo koneet palvelevat toimistohommissa 8 gigan muistilla vielä ihan välttävästi (emolle integroidulla näyttiksellä!).

Vm. 2008 pöytäkoneella pärjää vielä pitkään, koska emolta löytyy PCIe-liitäntä ja näytönohjain on helppo vaihtaa uuteen, jos tarvitsee uudempia digitaalisia liitäntöjä (harvassa tuon ajan integroidussa oli muuta kuin perus-VGA). Samoin USB 3.0:n saa lisäkortilla. Tuonikäisten läppäreiden kanssa tulee ongelma siinä vaiheessa, jos on tarvetta nopeammalle USB:lle tai tarvitsee esimerkiksi HDMI- tai DisplayPort-liitäntää.

odie78

Ei herranjestas mitä kuraa. 3,5 -vuotias diginatiivi milleniaali tyttärenikin olisi tehnyt aiheesta paremman artikkelin.

Aiemmin muron artikkeleista ja uutisista saattoi oppiakin jotain, jopa näin tämän maan mittakaavassa tier1 -tason digitalisaatiokehityspäällikkönä. Jos taso on jatkossa tämä, siirryn takaisin akuankkaan.

Äläs ny, aku ankassa oli joskus sellainen "sarja" (minkä nimeä en millään muista nyt) missä tupu, hupu ja lupu (+ kaverit) värkkäili kaikkea tietokoneiden kanssa. Siitä oppi varmasti paljon enemmän kuin tästä uutisesta.

Onneksi löytyikin jo paremmat foorumit tämän Ilta-Muropaskan tilalle ;)

PS. Artikkelin tasossa kiteytyy hyvin mihin ollaan menossa. Hyvästi ja kiitos kaloista.

Kaiken viimeaikojen kriitikin ja tulevaisuudenpelkojen esittämisen jälkeen päätitte sitten lykätä lähes kaikkeen siihen osuvan artikkelin ilmoille? Näin hieno peliliike kertoo paljon tästä hienosta ja uljaasta tulevaisuudesta mikä tätä saittia odottaa.

-is2-

Kaiken viimeaikojen kriitikin ja tulevaisuudenpelkojen esittämisen jälkeen päätitte sitten lykätä lähes kaikkeen siihen osuvan artikkelin ilmoille? Näin hieno peliliike kertoo paljon tästä hienosta ja uljaasta tulevaisuudesta mikä tätä saittia odottaa.

Kertoo osuvasti täydellisestä tilannetajuttomuudesta.

_J03_

Oravapaska ulkoistanut artikkelit jonnekkin bangkokiin, mitä vit :D

https://th.linkedin.com/in/arttusilvast

Melko hyvittavaa, kun aiemmin selittivät, ettei muutos missään nimessä johdu taloudellisista seikoista. Nyt sitten paljastuukin, että uudet artikkelit kirjoittaa ulkomailla asuva freelancer jannu ja laatu täyttä ripulia. Paljonkohan tuostakin artikkelista maksettiin? 5€ ? :facepalm:

Voihan näitä "artikkeleita" lukea ihan huumorilla hetken, mutta ei se sivuklikkauksia ikuisesti kerrytä.

Tämä oli kyllä kauheinta kuraa mitä olen tällä sivustolla lukenut.

-moderoitu gif-

ie1

Kertoo osuvasti täydellisestä tilannetajuttomuudesta.

Tai ammattitaidon puutteesta. Hyvä kun ollaan nyt kuitenkin saatu ihka oikea juorulehtien marinoima toimittajabroileri hoitamaan muropaketin sisältöä.

Alkuperäiseen puppulausegeneraattorista vedettyyn "artikkeliin" suuremmin kantaa ottamatta (ei helvetti nyt…)

:

ParaDoX94

Mobiililaitteet yleensä "vanhentuvat" joko järjestelmäpäivityksien tuoman hitauden myötä, tai sitten eivät saa päivityksiä ollenkaan. Itse tykkään enemmän Androidista juuri jälkimmäisen vuoksi, koska en ole kertaakaan puhelimeeni virusta saanut kun katson mitä latailen. Applen ensimmäinen iPad Mini taas hidastui iOS 9:n jälkeen niin paljon ettei oikein enää kiinnostanut käyttää koko laitetta, lopulta myin sen halvalla pois.

Tuo wanhassa ja kevyemmin pyörivässä käyttiksessä pysyminen onnistuu kuuleman mukaan kyllä iOS puolellakin; toki silloin jää paitsi tietoturvapäivityksistä mutta laite toimii edelleen yhtä ripeästi.

Tätäkö tämä uusi "käyttäjien ehdoilla" uudistettu Muropaketti tulee tarjoamaan meille jatkossa?

"Mukavalla tavalla nykyaikaa", kuten erään pitkän linjan ATK-liikkeen motossa lausahdettiin. :comp:

-is2-

Kaiken viimeaikojen kriitikin ja tulevaisuudenpelkojen esittämisen jälkeen päätitte sitten lykätä lähes kaikkeen siihen osuvan artikkelin ilmoille? Näin hieno peliliike kertoo paljon tästä hienosta ja uljaasta tulevaisuudesta mikä tätä saittia odottaa.

Juurikin tällä saavat minut osallistumaan tähän valittamiseen. Kai joku tietotekniikasta tietävä edes oikolukee nämä "artikkelit"? aika hirveää suomea. PC:llä tarkoitetaan tässä aika montaa asiaa, ja otsikon perus-pc itseni mielestä viittaa pöytäkoneisiin jotka nyt ei varmastikkaan tule häviämään ainakaan tehokäytöstä, mutta miksi se on liian raskas laite netti surffailuun? eikö ikea pöytä kestä? Oikeasti meinaatte raiskata hyvän sivuston tällä, siis kopio jostain vuoden vanhalta sivulta google kääntäjään ja kutsua sitten artikkeliksi.

Sonic Empire

Tuleeko tästä nyt uusi KotiMikro?

Ei, tästä tulee alajaos Iltasanomiin. Vähän samaan tapaan kuin Digitodaylle kävi äskettäin.

Mandariini

Kirjoittajan kommentit asiaan:

[​IMG]

Ehkä Arttu totesi, että you get what you pay for ja teki juuri sen verran. Teksti oli toki alun perin 15 minuutin luonnos ET-lehteen, mutta sopiihan se ATK-palstallekin, kun kerran ATK:ta käsittelee.

[​IMG]

[​IMG]

Tässä korostuu juuri se ongelma, joka nykymediaa vaivaa, eli klikkejä pitää saada ja tulosta täytyy tehdä sisällön arvon kustannuksella. Diginatiiveja (ärsyttävä termi) ei kiinnosta välttämättä alkuperäisen Muropaketin kaltainen sisältö (liian teknistä, kun osaaminen on uutisessakin mainittua "äppsien latailua, snäppäilyä ja sometusta"), mutta koska heidän klikkauksensa ovat ihan yhtä arvokkaita kuin perus-murolaisen (joista nyt siis on poistumassa tai jo poistunut suuri osa), niin sisältökin muutetaan tuollaiseksi höttötavaraksi.

Ajattelin itse katsoa, että miten tämä muutos Muropaketissa näkyy, mutta suunta näyttää huonolta ainakin näin saitin pitkäaikaisen lukijan näkökulmasta. Onneksi löytyy vielä muutamia oikeasti kiinnostavia medioita, jopa ihan paperijulkaisuja (esim. Skrolli), jotka tekevät sisältöä sen arvokkuuden vuoksi, eikä ainoastaan taloudellisin perustein.

Äkkiä vielä editti, kun uudet asetukset estävät näiden tekstien muokkailun kolmen päivän päästä.

Sinällään tuo kirjoitus on ihan ok, jos se olisi jossain muualla. Se sopii massalle, eli tekniikan osalta ei-niin-valveutuneelle väelle. Täällä se ei lukijakunnan tuntien ymmärrettävästi herätä paljoakaan positiivista palautetta.

Turha tosin Arttu Silvastia on tämän perusteella tosin lytätä ja kiusata, hän nyt oli vaan Otavamedian palkkaama renki tekemään jonkun työn.
Otavamedialta toki typerää palkata joku tekemään artikkelia asiantuntijasivustolle asiasta, jossa ei päättävä elin itse ole asiantuntija eikä artikkelin kirjoittajakaan.

Samakun joku autoihin erikoistunut lehti saisi uuden päätoimittajan jota autot ei henkilökohtaisesti kiinnosta, mutta tämä päätoimittaja sitten päättää kuitenkin yrittää jotain ja palkkaa jonkun toimittajakaverin tekemään jutun junien tulevaisuudesta ja joukkoliikenteen upeudesta, koska on lukenut että yksityisautoilu on laskussa. Artikkeli osuisi täysin ohi maalinsa, sillä ei sitä specifikoitunutta harrastelijakuntaa niinkään kiinnosta ne myyntiluvut ja junien paremmuus, ja tästä löysä pakinointi olisi lähinnä vittuilua autoharrastelijoita ja täten lehden pääkuluttajia kohtaan.

MadPike

Turha tosin Arttu Silvastia on tämän perusteella tosin lytätä ja kiusata, hän nyt oli vaan Otavamedian palkkaama renki tekemään jonkun työn.
Otavamedialta toki typerää palkata joku tekemään artikkelia asiantuntijasivustolle asiasta, jossa ei päättävä elin itse ole asiantuntija eikä artikkelin kirjoittajakaan.

Samakun joku autoihin erikoistunut lehti saisi uuden päätoimittajan jota autot ei henkilökohtaisesti kiinnosta, mutta tämä päätoimittaja sitten päättää kuitenkin yrittää jotain ja palkkaa jonkun toimittajakaverin tekemään jutun junien tulevaisuudesta ja joukkoliikenteen upeudesta, koska on lukenut että yksityisautoilu on laskussa. Artikkeli osuisi täysin ohi maalinsa, sillä ei sitä specifikoitunutta harrastelijakuntaa niinkään kiinnosta ne myyntiluvut ja junien paremmuus, ja tästä löysä pakinointi olisi lähinnä vittuilua autoharrastelijoita ja täten lehden pääkuluttajia kohtaan.

Naulan kantaan. Ei ole kirjoittajan vika, vaikka helppohan se on viestintuoja ampua ensimmäisenä :) Tätä samaa yritin kommentoida tuonne tuoreimman artikkelin kommenttiosioon.

Izmori

Äkkiä vielä editti, kun uudet asetukset estävät näiden tekstien muokkailun kolmen päivän päästä.
Sinällään tuo kirjoitus on ihan ok, jos se olisi jossain muualla. Se sopii massalle, eli tekniikan osalta ei-niin-valveutuneelle väelle. Täällä se ei lukijakunnan tuntien ymmärrettävästi herätä paljoakaan positiivista palautetta.

Oletko lainkaan seurannut muropaketin keskusteluita? Muropaketti ei ole enää vuosiin ollut hardcore harrastajien foorumi.

Tandrum
Rekisteröitynyt:
09.10.2016
Viestejä:
6

Kun kerran tunnet ja olet seurannut vuosikaudet keskustelua, niin kenes altteri oletkaan?

Tandrum

Oletko lainkaan seurannut muropaketin keskusteluita? Muropaketti ei ole enää vuosiin ollut hardcore harrastajien foorumi.

Puhuinkin nyt tuoreimpien artikkelien tasosta, en itse keskusteluista. Ei Muro ekslusiivisesti olekaan ollut hardcore-harrastajien paikka aikoihin, johan siitä kielii se, että täällä käy paljon väkeä, mutta kyllä se hc-porukkakin omilla osioillaan on edelleen pyörinyt ja muukin väki on kuitenkin keskivertoa tietotekniikkaorientoituneempaa. Kyllä tämä silti sisällön osalta on ollut perinteistä mikrobitti/mPC/Tivi-maailmaa syvemmin luotaava paikka.

Se, että mukaan on sekoittunut muutakin porukkaa, ei vähennä sitä faktaa, että koko saitin ydin on silti edelleen rankasti tietotekniikkapainotteinen.

Izmori

Äkkiä vielä editti, kun uudet asetukset estävät näiden tekstien muokkailun kolmen päivän päästä.
Sinällään tuo kirjoitus on ihan ok, jos se olisi jossain muualla. Se sopii massalle, eli tekniikan osalta ei-niin-valveutuneelle väelle. Täällä se ei lukijakunnan tuntien ymmärrettävästi herätä paljoakaan positiivista palautetta.

Kenties Oravamediassa halutaan hakea kasvua nimenomaan leivänpaahdin- ja pölynimuriosastoilta. Se ei tietysti pitkässä juoksussa toimi, kuten mB-lehden toimituskin sai huomata. Taitaa kuitenkin lopulta olla niin, ettei omistajaa kiinnosta, ketkä mediaa seuraavat, kunhan mahdollisimman moni seuraa (ja tuo rahaa). Eli me pc-harrastajat voimme vaikka lähteä litomaan, jos tänne saadaan kaksi kertaa enemmän porukkaa tilalle puhumaan diskolampuista ja vedenkeittimistä.

Tämä sepustus kyllä osoittaa että kirjoittajalla ei ole mitään asiaa Muroon. Asia erikseen jos Muro alkaa kilpailemaan Mikrobitin ja Tekniikan Maailman kanssa :kahvi:

Eiköhän sen toisen atk foorumin voittokulku ole nyt sinetöity.

ParaDoX94

Taitaa myöskin yksi iso syy PC myynnin hupenemiseen olla se että PC:t kestää yleensä kauemmin ja tehot kasvaa hiljalleen, jolloin konetta ei enää tarvitse päivittää usein. Toinen syy on myös se että monet ihmiset (varsinkin pelaajat) jotka tarvitsee tehokkaampaa konetta, ovat tajunneet että osista kasaamalla saa sen tehokkaamman halvemmalla. Epäilen että näitä tilanteita ei ole tutkimuksiin otettu, ja että tutkimukset on tehty vain markettikoneiden myynneillä.

Itse ostin käytettynä 4670K setin ja GTX 980:n joka jaksaa edelleen pyörittää kaikkia pelejä mitä pelaan. Olisin jopa pärjänny vanhalla 3570K:llakin mutta kaverilta tuli hyvä tarjous niin päätin ottaa.

Mobiililaitteet yleensä "vanhentuvat" joko järjestelmäpäivityksien tuoman hitauden myötä, tai sitten eivät saa päivityksiä ollenkaan. Itse tykkään enemmän Androidista juuri jälkimmäisen vuoksi, koska en ole kertaakaan puhelimeeni virusta saanut kun katson mitä latailen. Applen ensimmäinen iPad Mini taas hidastui iOS 9:n jälkeen niin paljon ettei oikein enää kiinnostanut käyttää koko laitetta, lopulta myin sen halvalla pois. Tilalle tuli sitten Galaxy Tab S2 8.0.

Monesti tosin se uusi puhelin houkuttelee jo ihan muutenkin vaikka vanhallekkin vielä päivityksiä tulisi, mutta S7:n jälkeen aion kyllä nyt jonkun aikaa pysytellä vaihtamatta.

Jep. Pitäisi vertailla vaikka pöytäkoneiden prosessorien myyntiä

Joo ei nyt oikeen tainnu natsata tällä kertaa, joku vois jopa sanoa että homma kusi aika lahjakkaastikki :D

Tällainen paska ei ole hyvä artikkeli missään julkaisussa, vaikka joku sitä puolustelikin. Luulisi myös kirjoittajalla olevan joku vastuu kertoa omasta osaamisalueestaan.

Kun jonkin tietokoneen/pelikoneen aikakausi tavallaan loppuu, esim. C-64, NES, PS1, dreamcast, PS2, on se aina harmi mutta onneksi niitä voi vielä ostaa tai sitten pelata pc:llä jos joskus siltä tuntuu.
Mutta pc on ollut jo noidenkin aikaan olemassa joten tuskin ihan heti pc:n aikakausi loppuisi.

Vaikka Ciscon ja EMC:n edusttamilla markkinasektorilla ei tapahtuisi paljon uutta mediaseksikästä niin kyllä ne edustaa sellaisia tuotteita että niiden tarpeet ei ole häviämässä mihinkään eikä niitä helpolla korvata minkään uuden pienen nyrkipajan tekeleillä, että sinällän vähän on heppoiset perusteet niputta ne jonkin läppärimyynnin kanssa samaan läjään.

blackhorse

Amiga-miehet on jauhaneet samaa mantraa (pc on kuollut) jo jostain since 92. Nykyään ne on näitä iPhone jonneja.

… K … le minähän en ivekottimiin koske missä asut mulla on toimivan 500:sen lisäksi yksi romu 500:n nyt tuli sille käyttöä Mikrokivikausi hengessä ts tulen testaamaan miten se 500:nen toimii headmounted VR taplettina taputeltuna :-p

rader

Hardwarenäppäimistö. :D Siksikö sinä näppäimistöä kutsut. Täällä sitä kutsutaan ihan vain fyysiseksi näppäimistöksi. Tai siis kutsuttiin…

Tuossa muuten osui sokeakana harvinaisen lähelle totuutta kun näppäimistöt on alunperin olleet varsin fiksuja vekottimia varrattuna muihin tietokoneen ohaislaitteisiin kun muuten ei oltaisi pystytty lukemaan sen näppäimistön näppäimien painalluksia riittävällä nopeudella tai ei oltaisi pystytti tekemään erillisen johdonpäässä olevaa näppäimistöä eli sokeakana on sattumalta oikeassa (vaikka ei vaarmaankaan sitä tiennyt) näppäimistöä voi tosiaankin kutsua hardikseksi olematta totaalisen väärässä.

PC:n siirtyminen syrjään laite-ekosysteemin keskiöstä on pakottanut laite- ja palveluntarjoajia kehittämään PC-laitteen käyttötarkoitusta eteenpäin.

Muuten PC-laite ei tarkoita sitä mitän niinkutsuttu toimittaja luulee sen tarkoittavan kun PC on lyhenne sanoista Personal Computer eli henkilökohtainen tietokone kun sen perään lisätään laite saadaan henkilökohtainen tietokonelaite joka laajentaa käsitteen merkitystä niin että se kattaa kaiken tuohon kategoriaan kuuluvan eli myös sen älykännykän eli se PC-laite kattaa kaiken jota ihmiset käyttävät henkilkökohtaisesti ja joka sisältää tietokoneen jossainmuodossa eli nykyään oh erittäinharvassa sellaiset vekottimet jotka eivät sisältyisi kategoriaan PC-laite kun melkein missätahansa on sisällä jonkinsortin tietokone.

Tähän tarkoitukseen yhtenäisellä ekosysteemillä varustettu PC on erittäin hyvä – joskin hiipuva – lisäkanava.

Jos niinkutsutulla toimittajalla olisi yhtään hajua siitä mitä hän kirjoittaa hän tajuaisi että tuo on hölynpölyä.

Koska jos hän tajuaisi hänelle olisi ilmeistä että yhtenäinen PC ekosyteemi ei ole mikään uusi keksintö kun juuri se on syy miksi IBM PC valtasi markkinat muilta tietokoneilta eli se on todennäköisesti huomattavasti vanhempi keksintö kuin tämä niinkutsuttu toimittaja on.

Se että uudemman tuotekategoriat on ottaneet esimerkkiä PCeestä luodesaan omia markkinoitaan tukeutuen yhtenäiseen ekosysteemiin (ja sitä omaa ekosysteemiään luodessaan tukeutuneet yhtenäiseen PC ekosysteemiin käyttäessään PC puolella luotua käyttistä pohjanaan (esim. kaikki Android älykännykät perustuu PC:eille luotuun GNU Linux käyttikseen)) ei tee menneisyyttä mitätömäksi.

Toivon hartaasti että tulevaisuudessa niinkutsutut toimittajat vaivautuisiva selvittämään mistä kirjoittavat että eivät sepustaisi ihan puutaheinää.

PS En ehdottanut että niinkutsuttu toimittaja korjaisi uutisensa asiavirheet kun koko uutisartikkeli on yhtä asiaverhettä alustaloppuun, koska tämä uutisartikkeli on niiin totaalisen rikki/virheellinen kysynkin miksi päätoimittaja ensinkään sallli sen julkaisun koska Muropaketin kaltaisen median päätoimittajan asiantuntemukasella on päivänselvää että tämä artikkeli on julkaisukelvotonta roskaa ja jos nykyinen päätoimittaja on kykenemätön näkemään sitä tarvitaan uusi päätoimittaja.

jakke1979

Diginatiivit osaa täyttää muistikortin, siinä kaikki.

Sulla on aivan liian suuret luulot niiden osaamistasosta kun eihän ne osaa vaihtaa siitä älykännykästään kameran kuvien talllennuspaikaksi sitä muistikorttia kameran sisäisin muistin sijasta, sekin tarvi niille minun tehdä itse kun olivat täysin hukassa senkanssa (niiden ratkaisu oli etsiä playstoresta muistikortin vaihto appia).

Yleensäkin näiden diginatiivien kännyköistä näyttää löytyvän paljon appeja jotka teke vain sen minkä se kännykkä tekee jo vakiona (ne apit itseasissa käyttää kännykän omia toimintoja niiden tekemiseen) kun sitä kännykkää vain käyttää niin kuin on tarkoitettu eikä oleta että kaikki mahdollinen on se mitä aloitusnäytöllä kännykän paketista ottaessa näkyi.

IcePen

Vaikka Ciscon ja EMC:n edusttamilla markkinasektorilla ei tapahtuisi paljon uutta mediaseksikästä niin kyllä ne edustaa sellaisia tuotteita että niiden tarpeet ei ole häviämässä mihinkään eikä niitä helpolla korvata minkään uuden pienen nyrkipajan tekeleillä, että sinällän vähän on heppoiset perusteet niputta ne jonkin läppärimyynnin kanssa samaan läjään.

Wikipedian mukaan jopa 80 prosenttia internetin liikenteestä kulkee Ciscon valmistamien reitittimien kautta, mutta toimittajan mukaan maailman suurin verkkolaitteiden valmistaja edustaa menneisyyttä.

Ja missä kyseinen toimittaja näkee tietotekniikan tulevaisuuden sitten?

No vittu pilvessä saatana.

Spoiler: rautalankaa
lein

Wikipedian mukaan jopa 80 prosenttia internetin liikenteestä kulkee Ciscon valmistamien reitittimien kautta, mutta toimittajan mukaan maailman suurin verkkolaitteiden valmistaja edustaa menneisyyttä.

Ja missä kyseinen toimittaja näkee tietotekniikan tulevaisuuden sitten?

No vittu pilvessä saatana.

Spoiler: rautalankaa

SPOILERissa
"Pilvitila koostuu lähinnä 3.5 tuuman pyörivistä kiekoista ja pilvilaskentaan käytettävä rauta tuppaa olemaan kertaluokkaa pöytäkoneita raskaampaa."

Arvaas kuka teki sen pilviratkaisun massatallenus/varmistus ratkaisun just se oli EMC, koko pilvipalveluiden yleistyminen on itseasissa räjäyttänyt EMC:n kysynnään pilviin (pun intendet).

Niin kutsutulle toimittajalle vikki jos vastaisuudessa aikoo käyttää sellaisia isoja monimutkaisia sanoja kuin Cisco, EMC, (tai itseasissa mikä tahansa muu sana jolla on tekemistä tietotekniikan kanssa) kannataa ensin tarkistaa vaikka Wikipedista että mitä se merkitsee ja mihin se liittyy (sama koskee niinkutsuttua Päätoimittaja kun hän tarkistaa artikkeleja ja hyväksyyn niitä julkaistavaiksi Wikipedia auttaa niiden isojen ja moinimutkaisten sanojen kanssa).

Niin jos ei ole tiedossa että mikä se Wikipedia on niin Googletietokoneen Googleselain löytää sen (jos taas sen Googletietokoneen Googlekäyttöjärjestelmän Googleselaimen Google ei toimi se ei tarkoita sitä että internet on rikki (minua ottaa suunnattomasti päähän ne tolkuttoman monet kerrat kun olen korjannut diginatiivin internetin laittamalla Googlenvirtajohdon seinään)).

PS Tiesittekö sitä että älykännykät ei toimi sähköllä ne toimii Googlella tämänkin asiantuntevat diginatiivit katsoi asiakseen opettaa minulle, minua itseasissa pelottaa että miten mailman käy siinävaiheessa kun siirtyy näiden diginatiivien harteille sen pystyssäpitäminen (keskiverto diginatiivillla kun ei nyt vaan tunnuolevan hajuakaan siitä miten nykymailma toimii ja mitä tarvii tehdä että se pysyy toiminnassa).

hoh hoi kuinka turhaa tarinaa tämä nk. näkökulma. Varmaan ET-lehden täytteeksi sopisi, mutta ei tosiaaankaan atk-harrastajien käyttämälle sivustolle. Jos sisältö on vuodenvaihteen jälkeen vain tätä tasoa niin pitänee siirtyä silloin viimeistään uudelle foorumille lueskelemaan uutiset.

Luin juuri, että PC on kuollut ja nykyään vain snäpätään.

Heh. Kai sitä on vähän vanhan aikainen kun tykkää pöytäkoneesta. Tälläset netittelyt onnistuu onneksi puhelimellakin

Eiköhän tuo artikkeli ollut ihan tilaustyötä, jolla pyritään pönkittämään uuden toimituksen linjaa Muron aihepiirin laajentamisesta, joka suurella todennäköisyydellä johtaa samanlaiseen paskaan lopputulokseen kuin muidenkin erikoistuneiden julkaisujen vesittämiset aikaisemmin. PC:n rinnastaminen johonkin vitun tablettiin tai muuhun taskulaskimeen on jo sinällään häväistys ja tuomittava teko :cool:

Näkökulma: Toimittajalla olisi syytä hallita termistö ennen kuin kirjoittaa aiheesta verbaalista tykitystä. Ilman kyseistä taitoa ruuti on märkää ja piippu vailla kohdetta.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana:
Googlehaussa sanalla "ultramobiililaite" saa hakutulokseksi vain Arttu Silfastin kyseisen artikkelin. :kahvi:

pq

Tuo wanhassa ja kevyemmin pyörivässä käyttiksessä pysyminen onnistuu kuuleman mukaan kyllä iOS puolellakin; toki silloin jää paitsi tietoturvapäivityksistä mutta laite toimii edelleen yhtä ripeästi.

Kyllähän se näin on, mutta jotkut sovellukset iOS puolella lakkaa toimimasta vanhemmissa versioissa. Androidilla taasen melkein kaikki sovellukset tukee edelleen 4.2:sta ylöspäin.

iPad mini tuli itselle kaupanpäälle Soneralta kun nostin kaapelinetin 200 megaan (ylijäämälaitteita), ja se oli iOS 6:lla varustettuna mutta osa sovelluksista vaati iOS 7:n asennusta ja siinä se ongelma tulikin sitten vastaan kun iOS 7:ää ei enää saanut vaan laite päivittyi suoraan iOS 8:aan joka jo hidasti sitä reilusti. Ajattelin sitten päivitellä iOS 9:ään parannuksen toivossa mutta aikalailla samaa tasoa se oli iOS 8:n kanssa.

nom_de_plume

Näkökulma: Toimittajalla olisi syytä hallita termistö ennen kuin kirjoittaa aiheesta verbaalista tykitystä. Ilman kyseistä taitoa ruuti on märkää ja piippu vailla kohdetta.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana:
Googlehaussa sanalla "ultramobiililaite" saa hakutulokseksi vain Arttu Silfastin kyseisen artikkelin. :kahvi:

Oon vakuuttunut, että Muropaketti uutena sisältömediana on tulevaisuuden trend setterinä ajamassa jo uusia seittejä suomen kieleen.

En millään jaksa lukea koko threadia läpi, mutta kyseessähän ei ole uutinen vaan blogin/artikkelin tapainen "teknologiakatsaus". Ihme marinaa tyhjästä

2dogs1bowl

En millään jaksa lukea koko threadia läpi, mutta kyseessähän ei ole uutinen vaan blogin/artikkelin tapainen "teknologiakatsaus". Ihme marinaa tyhjästä

Tämä ei poista sitä tosiasiaa, että kirjoittajan pitäisi ymmärtää edes alkeet siitä asiasta mistä kirjoittaa. Etenkin kun kirjoittaa teknologiasivustolle.

Hyvä kuitenkin, että Otavamedialle jää ainakin yksi innostunut lukija seuraamaan uutta sisältömediaa ja keskustelemaan snapchatin ja ultramobiililaitteen syvimmästä olemuksesta kun harrastajat/ammattilaiset nostavat kytkintä.

ps. Missä se "teknologiakatsaus" oli?

Tosiaan jos kirjoittaja meinaa jatkaa artikkelien tuottamista muroon niin kannattaisi aloittaa aiheilla mistä ymmärtää jotain. Ilmeisesti kyseessä on musiikin harrastaja niin voisi vaikka tehdä jonkun PC:n äänentoisto kuntoon artikkelin tai asiaan liittyviä tuotetestejä. Eihän se varsinaisesti ole Muron ydinaihepiiriä, mutta kuitenkin tietokoneiden rakenteluun jossain määrin liittyvää asiaa ja joka tapaksessa 100x parempi idea kuin kirjoittaa asiasta jota ei tunne. Sillä saa jo ostettua aikaa opiskella aihepiiriä laajemmin ja välttyy vastaavanlaiselta ryöpytykseltä.

Kuningashillo^2

Ilmeisesti kyseessä on musiikin harrastaja niin voisi testata vaikka tehdä jonkun PC:n äänentoisto kuntoon artikkelin tai asiaan liittyviä tuotetestejä. Eihän se varsinaisesti ole Muron ydinaihepiiriä, mutta kuitenkin tietokoneiden rakenteluun jossain määrin liittyvää asiaa.

Pc-muovipurkkeja testaamalla ei tietenkään tehdä uraa, mutta sellainen artikkeli kiinnostaisi minuakin jonkin verran, vaikken kyllä mitään niin heikkolaatuista roskaa laittaisikaan omaan koneeseeni. (Tällä hetkellä äänentoistosta vastaa Denonin dac ja pari Genelecin aktiivikaiuttimia.) En ole muutamaan vuoteen tainnut nähdä kuin ehkä yhden tai kaksi artikkelia, jotka käsittelevät tietokoneiden äänentoistoa. Johtuuko sitten siitä, että nykyään käytetään vain tabletteja ja älypuhelimia? :confused:

En jaksa tarkistaa, missä mielessä tyyppi harrastaa musiikkia, mutta "musiikin harrastaminen" voi kuitenkin tarkoittaa vaikka mitä tahansa muuta kuin äänentoistoon ja juuri pc-äänentoistoon perehtymistä, joten kompetenssi ei välttämättä riitä sittenkään.

Voihan olla, että kompetenssi ei riitä mihinkään syvällisesti vaan olla jossain mummon IT-tuki tasolla ihan kaikessa. En yhtään epäilisi, kun kerran halvimman tarjouksen on Otavalle tehnyt.

Mä jo niin mielessäni kuvittelen "saippuarasiatietokonekaiutintestin"…

"Väri oli vanhahtava vaaleanharmaa, mielestäni nämä olisivat olleet iPhonen valkoisena kauniimmat. Ääntähän näistä lähtee aivan uskomattoman paljon, mutta ihmekö tuo kun valmistajakin lupaa 150W PMPO ja vähintään tuon verran näistä lähtee. Ääni on ihan hyvä, tosin olisin kaivannut hieman enemmän Dolbya." jne.

Muropaketin toimitus

Diginatiivi ei näppiksellä snäppäile

[​IMG]
[​IMG]
Höhö!!

evilracer

Muropaketin välitön ja nopeahko alamäki on alkanut. Kiinnittäkää turvavyönne.

Laskuvarjo on suositeltavampi turvaväline vapaaseen pudotukseen.
Tosin taitaa kyllä lähestyä ylösalaisin käännetyn raketin moottorin käynnistys putoamiskiihtyvyyden avustamiseksi matkalla kohti pohjaa.

FireFly classic

Informaatioarvo on itseasiassa negatiivinen, koska kirjoittaja ei selvästikään ymmärrä hevon helvettiä siitä mistä hän näkökulmaansa meille nyt muodostaa. Juttua lukemalla ei voi viisastua, ainoastaan tyhmentyä.

No silloinhan se on juuri oikeaan osunut modernien typerälaitteiden käyttäjille, joilta ei onnistu sosiomaanimediaviestiä pidemmän tekstin tuottaminen.
Ihmisten viisastuminenhan olisi pahasta rajoittuneiden kertakäyttölaitteiden myynnin kasvattamiselle.

ie1

Voihan olla, että kompetenssi ei riitä mihinkään syvällisesti vaan olla jossain mummon IT-tuki tasolla ihan kaikessa.

Eihän näistä "diginatiiveista" ole sen mummon IT-tueksikaan.
Silloinhan pitäisi kyetä ajattelemaan, johon ei löydy valmista appsia.

StiNgeRWeb

Ääni on ihan hyvä, tosin olisin kaivannut hieman enemmän Dolbya.

Tuota ennen jo hymyilin, mutta tuossa vaiheessa repesin :D

Minuakin hämmästyttää, miten vuodesta toiseen sekalaiset "analyytikot" julistavat pöytä-PC:n kuolemaa, marginaalia tai käytön loppumista vain myynnin vähenemisen perusteella. Lähes jokainen PC-harrastaja ymmärtää, että se väheneminen mitä myynnissä tähän mennessä on nähty selittyy kokonaan tai lähes kokonaan nyky-PC:iden tehokkuudella. Laitteiden uusimisväli on yksinkertaisesti pidempi kuin ennen. Palataan lopunajan julistuksiin siinä vaiheessa, kun niiden tueksi on suoraa tutkimustietoa tietokonelaitteiden käyttömääristä.

Tämä ei kyllä taida olla Muron, Taskumuron tai edes Domen käyttäjille sitä kiinnostavaa sisältöä… Tälläkin sisällöllä kyllä on oma arvonsa, mutta se on jossain muualla. Esimerkiksi Tivissä näkyy enemmän tämänkaltaisia juttuja, ja sinne nämä sopivatkin. Muroon tällaisilla jutuilla ei sen sijaan ole mitään asiaa. Lisäksi sisällön puolesta artikkeli oli siinä mielessä köyhä, ettei se oikeastaan ottanut kantaa PC-käytön tulevaisuuteen. PC ei taatusti häviä pitkään, pitkään aikaan. PC:n käyttötarkoitukset ja käyttö ylipäänsä saattavat muuttua, mutta joka tapauksessa PC:tä tullaan käyttämään vielä pitkään, ja se on se asia, joka käyttäjiä täällä luultavasti kiinnostaa enemmän ja johon toimituksen kannattaisi tällaisissakin jutuissa tuoda näkökantansa.

Ademeion

Minuakin hämmästyttää, miten vuodesta toiseen sekalaiset "analyytikot" julistavat pöytä-PC:n kuolemaa, marginaalia tai käytön loppumista vain myynnin vähenemisen perusteella. Lähes jokainen PC-harrastaja ymmärtää, että se väheneminen mitä myynnissä tähän mennessä on nähty selittyy kokonaan tai lähes kokonaan nyky-PC:iden tehokkuudella. Laitteiden uusimisväli on yksinkertaisesti pidempi kuin ennen. Palataan lopunajan julistuksiin siinä vaiheessa, kun niiden tueksi on suoraa tutkimustietoa tietokonelaitteiden käyttömääristä.

Ja jos puhutaan pöytä-PC:n kuolemasta kokonaislaatuisesti, se on siltäkin osin absurdia ajattelua, että nykyään koneita käytetään kaikessa työssä ja maailman pyörittämisessä vain enemmän ja enemmän. Työkäytössä tietokonekanta on varmaan kymmenkertaistunut siitä lähtien, kun desktop-PC:n kuolemasta alettiin ekaa kertaa puhumaan. Tutkimuksessa, viihdeteollisuudessa, lääketeollisuudessa, pörsseissä, teknologiassa, suunnittelussa..ymsyms. tietokoneiden määrä on valtavan suuri eikä tule mihinkään laskemaan, eikä näitä millään snäppäily-tableteilla tulla korvaamaan.

Hei,

Pitipä oikein 1998-vuodesta lähtien olleena oikeana harrastelijana rekkautua.

Artikkelin sisältöön en ota kantaa eikä tarvitse – se on puitu huonona jo muiden käyttäjien toimesta, mutta minä pääsin tässä "artikkelissa" vasta toiseen lauseeseen missä on selkeä yhdyssanavirhe "Tämän Hetkinen". – Sellaista sanaa ei ole olemassa, se on tämänhetkinen.

Oikeasti sisältö on pakko saaha ylöspäin näissä artikkeleissa ja sen lisäksi myös kielellinen ilmaisu oltava huomattavasti laadukkaampaa, ottakaa kirjoittajiksi vähintään lukiossa M:n äidinkielestä kirjottanu henkilö koska koko muukin artikkeli oli varsin tökerö ja piinallista luettavaa yhden lauseen kappaleilla ja otsikoilla joilla ei ollut mitään virkaa itse leipätekstiin.

http://www.kielitohtori.fi/suomen-k…t-yhteen-esim-kauniin-näköinen-kahden-kolikon

Puppugene:
Universaalista näkökulmasta katsoen laatu kuvailee yleispätevien toimintaohjeiden tavanomaisia käyttökohteita.
Bulls eye!

Rautapuolen metamorfoosien seuraaminen pitkällä tähtäimellä on on osoittautumassa hakuammunnaksi, jossa etäisyyden sekä siihen vaikuttavan magnitudin derivaatan oikeaan osuvuuden arviointi aika-akselilla tuottaa harmaita hiuksia tuhoten harmaita aivosoluja.

AlexxP

Nykyään lukioissa kokeita tehdään paljon koneella ja noihin sähköisiin YO-kokeisiin prepataan kouluissa koneen ja softien käyttöä, joten ihan paskapuhetta, että koneen käyttäminen YO-kokeissa olisi jotenkin hankalaa. :D

Toivottavasti. WC-lehti MB tosin uumoili vähän ongelmia liian monipuolisen laitteistoalustapohjan tienoilta harvinaisemman Linux-jakelun pohjalta, josta herää kysymys eikö kouluilta löydy riittävää määrää koneita standardivälineistön saamiseksi. Minun kanssani ei tosin tuosta asiasta kannata väitellä, kun omat kirjoitukseni raapustin aikanaan kivitauluun, nykyisin käytöstä poistetulla kirjoitussysteemillä (kauno). On siis asiatieto hieman vanhentunutta. ;)

NNH

Vähän veikkaan, että tulee pitemmän päälle kalliimmaksi, jos ostaa hinnat alkaen -laitteita, koska niiden laatu on kuraa ja uuden joutuu ostamaan useammin jo ennen laitteen teknisen käyttöiän loppumista siksi, että rauta on ultimate low endiä. Jos puolet kalliimmalla laitteella pärjää yli tuplasti pitempään, se on järkevämpi harkinta.

Vähän riippuu. Samoin kun näyttiksissä on usein parempi ostaa parin vuoden välein uusi keskitason näyttis, sen sijaan että ostaisit neljän vuoden välein huippunäyttiksen jos jatkuva näytönohjaimen teho on ainoa mittari, niin noissa reseptivihkokoneissakin vaihda usein halvalla on ihan toimiva periaate, jos ei tosin hirveän ekologinen. Noilla koneilla kun on sillä käytöllä todella pieni todennäköisyys hajota vikaperäiseen ongelmaan kahden vuoden takuuaikana ja suhteessa kohtalaisen suuri todennäköisyys tapaturmaiselle hajoamiselle, kuten jos veljen viisivuotias tyttö leipoessaan kaataa vahingossa hiivamaidot koneen päälle. Kahden huntin kone ennenaikaiseen vaihtoon on sellaisessa tilanteessa pienempi paha kuin neljän sadan kone.

Atros

Toivottavasti. WC-lehti MB tosin uumoili vähän ongelmia liian monipuolisen laitteistoalustapohjan tienoilta harvinaisemman Linux-jakelun pohjalta, josta herää kysymys eikö kouluilta löydy riittävää määrää koneita standardivälineistön saamiseksi. Minun kanssani ei tosin tuosta asiasta kannata väitellä, kun omat kirjoitukseni raapustin aikanaan kivitauluun, nykyisin käytöstä poistetulla kirjoitussysteemillä (kauno). On siis asiatieto hieman vanhentunutta. ;)

Vähän riippuu. Samoin kun näyttiksissä on usein parempi ostaa parin vuoden välein uusi keskitason näyttis, sen sijaan että ostaisit neljän vuoden välein huippunäyttiksen jos jatkuva näytönohjaimen teho on ainoa mittari, niin noissa reseptivihkokoneissakin vaihda usein halvalla on ihan toimiva periaate, jos ei tosin hirveän ekologinen. Noilla koneilla kun on sillä käytöllä todella pieni todennäköisyys hajota vikaperäiseen ongelmaan kahden vuoden takuuaikana ja suhteessa kohtalaisen suuri todennäköisyys tapaturmaiselle hajoamiselle, kuten jos veljen viisivuotias tyttö leipoessaan kaataa vahingossa hiivamaidot koneen päälle. Kahden huntin kone ennenaikaiseen vaihtoon on sellaisessa tilanteessa pienempi paha kuin neljän sadan kone.

Tässä yhteydessä nimittelet Mikrobittiä aiheetta WC lehdeksi kun ne puhui juuri asiasta ja oikeasta ongelmasta joka johtuu kahdesta seikasta nyky lukiolaisilla on omina läppäreinä yllättävän uusia mutta halpoja laitteita tästä yhdistelmästä seuraa semmoinen ongelma että niissä läppäreissä on monesti sellainen langaton verkkokorti jolle ei ole kunnollisia linux ajureita tai ei ollenkaan linux ajureita (ainakaan siinä YO linux jakelussa) jolloin pitäisi käyttä kikkakolmosella sen langattoman verkkokortin windows ajuria linuxsissa mutta tämä tempu ei ole tuettuna siinä YO linuxjakelussa, eli jotta YO kirjoittajat taatusti voisvat käytää läppäreitään YO kirjoituksessa pitäisi koulut tarjota sen YO linuxjakelunkanssa yhteensopivia langattomia USB verkkokortteja (ongelmaa kun ei voi kiertää edes normalia langallista verkkoa käyttäen kun se langallinen verkko on nykyään yksi poisjätetty ominaisuus halvoissa läppäreissä).

Mr Nano

Yksi piste ja pilkku 110 sanan lauseessa. Onnittelut onnistuit mahdottomassa! :kippis:

Onko jääkynä kenties muron seuraava teknologiatoimittaja?

Mr Nano

Yksi piste ja pilkku 110 sanan lauseessa. Onnittelut onnistuit mahdottomassa! :kippis:

Sanoi , Poliisi :D (kuka laskee sanat jossain uutiskommentissa/BBS kirjoituksessa).

Okei välimerkisisältö (ja todennäköisesti myös typosisältö) on puutteellinen (niin kuin ennenkin) mutta kuinkas on sen asiasisällön kanssa onkos siinä valittamista.

Minä kun en ole toimittaja niin minun ei tarvi niin nipottaa välimerkeissä, mutta pyrin kumminkin parempaan asiasisältöön kun nykytoimittajat.

PS Se että en kykene tuottaman virheetöntä teksitiä on ensimmäinen syy sille etten ole koskaan edes harkinnut toimittajaksi ryhtymistä (tosin nykytoimittajilta ei näytetä vaativan enää sitäkään taitoa muista (minunmielestäni oleellisemmista) taidoista puhumattakaan).

IcePen

Tässä yhteydessä nimittelet Mikrobittiä aiheetta WC lehdeksi kun ne puhui juuri asiasta ja oikeasta ongelmasta joka johtuu kahdesta seikasta nyky lukiolaisilla on omina läppäreinä yllättävän uusia mutta halpoja laitteita tästä yhdistelmästä seuraa semmoinen ongelma että niissä läppäreissä on monesti sellainen langaton verkkokorti jolle ei ole kunnollisia linux ajureita tai ei ollenkaan linux ajureita (ainakaan siinä YO linux jakelussa) jolloin pitäisi käyttä kikkakolmosella sen langattoman verkkokortin windows ajuria linuxsissa mutta tämä tempu ei ole tuettuna siinä YO linuxjakelussa, eli jotta YO kirjoittajat taatusti voisvat käytää läppäreitään YO kirjoituksessa pitäisi koulut tarjota sen YO linuxjakelunkanssa yhteensopivia langattomia USB verkkokortteja (ongelmaa kun ei voi kiertää edes normalia langallista verkkoa käyttäen kun se langallinen verkko on nykyään yksi poisjätetty ominaisuus halvoissa läppäreissä).

Täyttä bullshittiä puhut. 90% kaikista Linux distroista, joita olen kokeillut, on toiminut pakasta heittämällä uusimpien ultrathinnien kanssa. Lisäksi puheesi windows ajureiden käyttämisestä Linuxissa on suht naurettava ajatus. Et taida tietää mistä puhut nyt ollenkaan ja ulosanti muutenkin epäselvää. Ettet vain olisi pelaillut liikaa kun piti opiskella?

?

Täyttä bullshittiä puhut. 90% kaikista Linux distroista, joita olen kokeillut, on toiminut pakasta heittämällä uusimpien ultrathinnien kanssa. Lisäksi puheesi windows ajureiden käyttämisestä Linuxissa on suht naurettava ajatus. Et taida tietää mistä puhut nyt ollenkaan ja ulosanti muutenkin epäselvää. Ettet vain olisi pelaillut liikaa kun piti opiskella?

En puhunut kaikista Linux distroista puhuin nimenomaan siita YO Linux distrosta.

Ndis wrapper (en ole varma menikö kirjoitusasu ulkomuistista oikein).

ie1

Äidinkielentunnit ainakin käytetty pelaamiseen.

Opiskelun aikana pelaamisesta, eipä ollut (kotikäytöön) henkilökohtaisia tietokoneita vielä silloin kun olin ala/ylä-asteella (koko IBM PC:tä ei ollut vielä olemassa).

Ne on nuo nykyajan kakarat pätemässä jokapaikassa.

ie1

Mutta kun teet pätemisen niin helpoksi :D

Pätemisen pointtihan on nimenoman se että kukatahansa ilman mitään kykyjä ja/tai taitoja kykenee harrastamaan sitä, joten pätemisen helppous ei ole mikään arvo.

IcePen

Pätemisen pointtihan on nimenoman se että kukatahansa ilman mitään kykyjä ja/tai taitoja kykenee harrastamaan sitä, joten pätemisen helppous ei ole mikään arvo.

:facepalm:

IcePen

Opiskelun aikana pelaamisesta, eipä ollut (kotikäytöön) henkilökohtaisia tietokoneita vielä silloin kun olin ala/ylä-asteella (koko IBM PC:tä ei ollut vielä olemassa).

Ne on nuo nykyajan kakarat pätemässä jokapaikassa.

IcePen

Pätemisen pointtihan on nimenoman se että kukatahansa ilman mitään kykyjä ja/tai taitoja kykenee harrastamaan sitä, joten pätemisen helppous ei ole mikään arvo.

Congratulations, olet asian ytimessä. Sinähän et juurikaan nylkytä ja yritä päteä iän tuomalla kokemuksella.

Voi kun jääpiikillä olisi sitä iän tuomaa kokemusta.. Ehkä se on vain hyvin piilossa.

Pätemisen pointtihan on nimenoman se että kukatahansa ilman mitään kykyjä ja/tai taitoja kykenee harrastamaan sitä, joten pätemisen helppous ei ole mikään arvo.

Sivusta seuraajat varmaan huomasivat että en viitannut tuossa kehenkään erityisesti joten se voi päteä kehentahansa myös itseeni joten viimeaikaisten keskusteluun osallistuneiden kommenttien perusteella tehkää omat päätelmänne mihin/kehen/keihin se sopii.

Olipa kyllä pahinta tuubaa pitkään aikaan tuo artikkeli. Termistö hukassa, juttu täynnä ristiriitaisuuksia, koko artikkelin rakenteen perusasiatkin päin prinkkalaa.

Aloituskappaleessa…

Keskihintaisten PC-laitteiden kehityksessä on tapahtunut lähivuosina hyvin vähän.

…ja heti seuraavassa kappaleessa:

Positiivisesta tuotekehityksestä huolimatta maailmanlaajuinen PC-myynti on ollut laskussa jo useamman vuoden peräkkäin.

MadPike

Ja jos puhutaan pöytä-PC:n kuolemasta kokonaislaatuisesti, se on siltäkin osin absurdia ajattelua, että nykyään koneita käytetään kaikessa työssä ja maailman pyörittämisessä vain enemmän ja enemmän. Työkäytössä tietokonekanta on varmaan kymmenkertaistunut siitä lähtien, kun desktop-PC:n kuolemasta alettiin ekaa kertaa puhumaan. Tutkimuksessa, viihdeteollisuudessa, lääketeollisuudessa, pörsseissä, teknologiassa, suunnittelussa..ymsyms. tietokoneiden määrä on valtavan suuri eikä tule mihinkään laskemaan, eikä näitä millään snäppäily-tableteilla tulla korvaamaan.

Pitkälti samaa mieltä. Huomaa, kuinka yhdellä jos toisellakin alkaa padihuuma olla ohi uutuudenviehätyksen kadottua. Moni hehkutti kuinka se korvaa perinteisen tietokoneen. Ei korvanut eikä korvaa. Padit lojuvat mikä missäkin lähes käyttämättöminä, kun huomattiinkin, että eihän sillä pysty todellisuudessa juuri mitään tekemään, kun verrataan perinteiseen tietokoneeseen. Verkkolehdet sillä lukee, lyhyet mailit kirjoittamaan ja sometusta ja muuta vastaavaa. Kaiken voi tehdä paremmin tietokoneella, varsinkin pöytämallisella koneella jossa on iso näyttö ja laajin mahdollinen näppäimistö. Eli ainoa valtti on kannettavuuus.

Suuri osa käyttäjistä tarvii konetta edelleen pelaamiseen, valokuvien ja videoiden käsittelyyn, tekstinkäsittelyyn, suunnitteluun, musiikkiin jne. Nämä kun onnistuvat vain ja ainoastaan perinteisellä tietokoneella ja kaikki nuo edellämainitut asiat jatkavat kasvuaan ihmisten harrastuksissa.

Yo-linux asiaan semmoinen, että huomasin (siskolle halpakoneita katsoessani: Se kun halusi mieluumin uuden, vaikka mielestäni joku käytetty työkone olisikin ollut parempi.) että esim. citymarketissa osataan näköjään mainostaa koneita ylioppilaskirjoitusyhteensopivina. -Hyvässä lykyssä valmistajat ottavat siis asian ainakin suomen osalta huomioon ja sitä kautta (sinänsä osittain kökkö) sähköinen kirjoittaminen saattaa jopa parantaa linuxin tilannetta.

Itse artikkeliin liittyen voin vain sanoa, että jos omana asenteenani paikan muutoksia seuratessa onkin ollut (ja on) "saa nähdä", niin nyt vähän pelkään että tulee aika jolloin on nähty tarpeeksi.

Muropaketin uusimmat