Testi: Jimm’s Leviathan -teho-PC – Yksityiskohtien, viimeistelyn ja tehon ylväs ja hintava liitto

22.03.2019 19:00 Aleksi Pakkala

Muropaketin testilaboratorioon saapui Jimm’s PC-storen huippuunsa viritetty ja nestejäähdytetty Leviathan-kokoonpano. Pellin alla ei ole vain tehoa, vaan jokainen yksityiskohta näyttää hienosti viimeistellyltä. On siis aika ottaa tyypit tästä PC-maailman premium-sarjaan sijoittuvasta tehomyllystä.

Jimm’s PC-Storen myyminen suurelle saksalaiselle Caseking Groupille on mahdollistanut uusien palvelujen, kuten prosessorien korkkauksen, tarjoamisen. Caseking Group on tehnyt pitkään yhteistyötä ylikellotaja Roman ”der8auer” Hartuningin kanssa, mikä näkyy korkatussa prosessorissa sekä osavalinnoissa.

Leviathan-kokoonpanoihin on valittu parhaiten ylikellottuvat i9-9900K -prosessorit, ja jokaisen kokoonpanon prosessori on ”korkattu” valmistajan toimesta. Muropaketin Der8auer Delid Die Mate 2 -korkkaustyökalua käsittelevässä artikkelissa kävimme läpi prosessorin lämmönlevittäjän irrottamisen ja uudelleenkiinnittämisen työvaiheet kotioloissa.

Prosessorin lämmönlevittäjän lämpötahnan vaihtaminen on kuitenkin haastava toimenpide, jonka yhteydessä prosessorin rikkominen on harmillisen helppoa. Mikäli prosessorin korkkaa itse, ei minkäänlainen takuu pelasta kuluttajaa ongelmatilanteissa.

Jimm’sin korkkaamalla prosessorilla ei ole myöskään enää valmistajan takuuta, mutta Jimm’s myöntää prosessoreille 12 kuukauden takuun.

Leviathan-kokoonpanon korkatun Intel Core i9-9900K -prosessorin luvataan ylikellottuvan vähintään 4,9 gigahertsiin.

Muropaketin testissä tutustutaan tähän valmiiden kokoonpanojen aateliin tutkimalla kokoonpanon suorituskykyä, lämpötiloja ja melutasoja. Vesijäähdytetyn Leviathanin menestystä verrattiin hyvin saman kaltaisilla komponenteilla varustetun, mutta tavallisen ilmajäähdytteisen koneen kanssa. Myös se oli Jimm’s PC-Storen kokoama.

Testattu Jimm’s Leviathan kustantaa rapeat 5 499 euroa. Verrokkikoneen hinta on noin puolet huippumallista eli vaivaiset 2 799 euroa. 

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Tuotteen esittely
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Lämpötila- ja melumittaukset
  5. Yhteenveto