Yhteenveto

20.01.2017 11:00 Tapio Berschewsky

Yhteenveto

Asus Zenbook 3 UX390UAK on varsin mukava pieni kannettava, kunhan näppäimistön nappien erikoisiin suhteisiin tottuu. Kosketusalustan napit eivät lopulta haitanneet käyttöä, vaikka niiden tunnottomuus aluksi harmittikin.

Akkukesto on kohtuullinen ja riittää päivittäiseen peruskäyttöön, mutta ei pärjää tableteille tai joillekin hybridilaitteille. Toisaalta prosessorissa riittää näin pieneksi koneeksi suorituskykyä erittäin mukavasti työpöydälle ja hyötyohjelmiin. Mukava 16 gigatavun muisti takaa, että selaimeen voi jättää auki reippaasti välilehtiä ilman sen suurempaa tahmailua.

Vastaavalla Skylake-prosessorilla varustettuun viimevuotiseen malliin verrattuna tämän suorituskyky osoittautui prosessoria kuormittavissa testeissä karkeasti 10 prosenttia paremmaksi.

Uusiin peleihin tästä ei yhdysrakenteisen näytönohjaimen takia ole, mutta muutaman vuoden takaisia teoksia voi pelata, kunhan karsii grafiikka-asetuksia tarpeeksi. Videotoistoon tämä on hyvän näyttönsä ansiosta mainio.

Liitäntöjä saisi olla enemmänkin, mutta toisaalta ne ovat vaihtokauppa pienen koon kanssa. Johdon päässä oleva telakka helpottaa, mutta jos koneen kanssa tarvitsee ison määrän erilaisia USB-laitteita vakituisesti, se muuttuu herkästi hankalaksi.

Pienet ja ketterät kannettavat eivät ole mikään uutuuskategoria, mutta Zenbook 3 onnistuu silti vakuuttamaan. Ensimmäisen Kaby Lake -prosessorilla varustetun Zenbookin ottaisi mielellään omakseen, vaikka täytyy silti muistaa, että sen hinta on varsin kova.

Hyvää

  • Paljon suorituskykyä kätevässä koossa
  • Näyttö
  • Keskusmuistin määrä

Huonoa

  • Ei silti riitä raskaimpiin työtarkoituksiin
  • Yhdysrakenteinen näytönohjain on tehoton
  • Liitettävyys

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Ominaisuudet ja käytettävyys
  3. Suorituskykymittaukset ja akkukesto
  4. Yhteenveto