Uusimmat

Testi Turtle Beachin Recon Cloud -ohjainpaketti sopii pilvipelaamisesta innostuneelle mobiilipelaajalle

30.12.2022 19:00 Ilari Hauhia

Turtle Beach Recon Cloud tuo yhteen pakettiin kykenevän peliohjaimen sekä kiinnikkeen, jolla puhelimen saa kiinnitettyä vaivattomasti ohjaimeen.

Mobiilipelaaminen on viime vuosina ottanut harppauksia eteenpäin useilla eri osa-alueilla. Puhelimien suorituskyky kasvaa jatkuvasti, minkä myötä puhelimille voidaan julkaista myös graafisesti vaativampia pelejä. Lisäksi Xbox Game Passin pilvipelaus sekä muut pelien striimauspalvelut tuovat myös PC:ltä ja konsoleilta tutut pelit koettavaksi puhelimen välityksellä.

LUE MYÖS: Toimittajan puheenvuoro: Mobiilipeleistä riittää kyllä viihdettä myös Tosipelaajille

Turtle Beachin julkaisema Recon Cloud -pakettia markkinoidaan erityisesti pelistriimaus-kulmalla, mutta se soveltuu mihin tahansa mobiilipelikäyttöön. Pakkaukseen kuuluvat jo aiemmin Muropaketin testissä päteväksi todettu Recon-ohjain, siihen ruuvilla kiinnittyvä puhelinkiinnike, kolmimetrinen USB-C-latausjohto sekä kuponki, jolla voi lunastaa kuukauden verran Xbox Game Pass Ultimate -tilausta.

Yhteensä paketti maksaa 99 euroa, kun taas pelkkää Recon-ohjainta myydään 55 eurolla. Koska yhden kuukauden Xbox Game Pass Ultimate maksaa 12,99 euroa, voi nopealla matematiikalla laskea kiinnikkeen hinnaksi jäävän noin 33 euroa.

Recon Cloud -paketista löytyvä ohjain on muuten lähes identtinen tavallisen Reconin kanssa, paitsi että mukana on reikä puhelinkiinnikkeen ruuvia varten. Lisäksi ohjaimeen on lisätty akku ja tuki Bluetoothille, joskaan Xboxiin ohjain ei edelleenkään yhdisty kuin johdolla.

LUE MYÖS: Testi: Turtle Beachin Recon-ohjain tuo lisäominaisuuksia Xbox-pelaajalle, mutta johto voi saada monet nikottelemaan

Vertailun vuoksi esimerkiksi Muropaketin aiemmassa Xbox Game Passin ja pelien pilvistriimausta puhelimiin koskeneessa testissä pelivälineenä käytettiin tavallista Xbox One -ohjainta ja Moga PowerA -kiinnikettä, joiden yhteishinta on jälleenmyjästä riippuen suunnilleen sama kuin Recon Cloud -paketilla.

LUE MYÖS: Testi: Xbox Game Passin Android-versio – Konsolipelejä pääsee pelaamaan nyt missä vain, kunhan kenttää riittää

Recon Cloud toimii Android-laitteiden, PC:n ja Xbox One- sekä Xbox Series -konsoleiden kanssa. Ohjaimen pystyi kyllä yhdistämään Bluetoothilla myös iOS-laitteeseen, mutta testatut pelit eivät tunnistaneet ohjainta eikä pelaaminen onnistunut.

Ulkoisesti ohjain muistuttaa hyvin paljon tavallista Xbox One -ohjainta, mutta ohjaimen taakse on lisätty kaksi lisänäppäintä, ja etupuolelle joukko lisänäppäimiä. Takapuolelta löytyvät P1- ja P2 -näppäimet voi ohjelmoida vapaasti, jonka lisäksi oikeasta P2-painikkeesta löytyy tähtäämistä helpottava ”Pro-Aim Focus Mode”. Sen avulla oikean ohjaimen liikkeitä voi hidastaa hetkellisesti, mikä helpottaa tähtäämistä.

Ohjaimen etupuolella yläreunassa olevista painikkeista voi säätää äänenvoimakkuutta ja chatin äänenvoimakkuutta, ja lisäksi niiden avulla voi säädellä ohjaimen EQ-asetuksia, kun siihen on yhdistetty langalliset kuulokkeet. Mobiilipelaajan näkökulmasta painikkeet eivät ole olennaisia, sillä ne toimivat vain langallisessa tilassa, mutta Xbox-pelaajalle niistä voi olla hyötyä.

Yleisesti ohjaimen käsituntuma on hyvä, mikäli tykkää tavallisen Xbox-ohjaimen tuntumasta. Ohjaimen varsissa oleva kumipinnoite voi jakaa mielipiteitä, sillä omissa käsissäni se tuntui ihan hyvältä, mutta toinen testaaja piti sitä epämukavana ja hiostavana. Peukalotatit ja XYAB-näppäimet sekä olka- ja takanäppäimet toimivat hienosti, mutta D-Pad on hieman jäykkä.

225 grammaa painava Recon on tavallista Xbox-ohjainta kevyempi, mutta kiinnikkeen ja siihen yhdistettävän puhelimen myötä paino tietysti nousee. Pelaaminen ei silti käy raskaaksi, ja sujuu myös makuuasennosta. Puhelinkiinnike on tukeva ja pitää puhelimen kiinni ohjaimessa myös tiukoissa pelitilanteissa. Kiinnikkeen kulmaa voi säätää alareunan ruuvista haluamakseen. Ohjaimen akkukesto on noin 30 tuntia.

Mobiilipeliohjaimeksi Recon Cloud on varsin massiivinen. Esimerkiksi Turtle Beachin hieman Nintendo Switchiä muistuttava Atom kulkee kohtuullisen vaivatta jopa isossa taskussa, mutta täysikokoisen ohjaimen ja puhelinkiinnikkeen kuljettaminen kaipaa jo pientä reppua. Näin Recon Cloud sopinee paremmin vaikkapa mökillä tai hotellissa tapahtuviin mobiilipelisessioihin, kuin esimerkiksi bussissa pelaamiseen. Mikäli etsii kaikkialla mukana kulkevaa pientä ja näppärää mobiilipeliohjainta, kannattaa miettiä muita vaihtoehtoja.

Aikaisemmassa Xbox Game Pass -striimauksen testissä totesimme, että striimatuista peleistä on iloa matkoilla, kun ei halua kantaa erillistä konsolia tai tietokonetta. Pilvipelien pelaaminen vaatii vakaata nettiyhteyttä ja varsin nopeasti myös verkkovirtaa tai ainakin virtapankkia, ja striimattaviin peleihin haluaa usein uppoutua hieman pidemmiksi pelisessioiksi kuin tavallisiin mobiilipeleihin. Tällaisissa tilanteissa ei välttämättä haittaa, vaikka peliohjain olisikin aavistuksen isompi, ja Recon Cloud sopii käyttöön hyvin.

Omalla kohdalla suurin osa testipelitunneista upposi Vampire Survivorsiin. Roguelite-hitti toimii loistavasti myös pieneltä näytöltä pelaamiseen, ja ohjain teki liikkumisesta mukavaa ja tarkkaa. Ohjaimen ja kiinnikkeen kanssa ei tullut ongelmia myöskään muiden testipelien kohdalla, ja Pro-Aim-ominaisuudesta oli iloa erityisesti FPS-peleissä.

Pelipuhelimena ohjaimen kanssa toimi OnePlus 10T, mutta käytännössä pelaaminen onnistuu lähes kaikilla Android-puhelimilla – joskin suuremmalla näytöllä ja riittävällä suorituskyvyllä varustetuilla puhelimilla pelaaminen on yleisesti mukavampaa.

Recon Cloud soveltuu hyvin myös sellaisille käyttäjille, jotka etsivät kaikkiin tilanteisiin soveltuvaa peliohjainta. Mikäli ohjaimella haluaa mobiilipelien ohella pelata myös PC- tai Xbox-pelejä, ei kyseessä ole lainkaan huonompi vaihtoehto. Muutenkin Xbox Game Pass Ultimate -tilauksesta maksaminen pelkästään pilvipelaamista varten saattaa tuntua monista hieman tyyriiltä.

Vaihtoehtoisesti, mikäli kotoa löytyy jo valmiiksi esimerkiksi Xbox One- tai Xbox Series -konsoleiden mukana tullut ohjain, voi säästää ostamalla pelkän siihen yhdistettävän puhelinkiinnikkeen, ja käyttää olemassa olevaa ohjainta myös mobiilipelaamiseen.

Hyvää

  • Näppärä paketti, joka sisältää kaiken tarpeellisen
  • Tukeva puhelinkiinnike
  • Sopii mobiilipelien ohella myös Xbox- ja PC -pelaamiseen

Huonoa

  • Suurikokoista ohjainta on hankala kantaa mukana
  • Jäykkä D-pad

Tekniset tiedot Turtle Beach Recon Cloud

  • Alkuperäinen suositushinta: 99 euroa
  • Yhteensopiva: Android, PC, Xbox One, Xbox Series X ja S
  • Pakkauksen sisältö: Recon-ohjain, puhelinkiinnike, 3 m USB-C-johto, 1kk Game Pass Ultimate -kuponki
  • Akkukesto 30 tuntia

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat