AMD Ryzen L3-välimuistiin liittyneet ongelmat korjattiin Windows 11:n uusimmassa päivityksessä

19.10.2021 20:26 | Muropaketin toimitus

Windows 11:n 22000.282 Insider Build -päivitys korjaa AMD Ryzen L3-välimuistiin liittyneet ongelmat.

AMD tiedotti aiemmin, että kaikki heidän Windows 11 -yhteensopivat Ryzen-prosessorit saattavat kärsiä normaalia heikommasta suorituskyvystä joissakin sovelluksissa ja peleissä. Ryzen suorittimien lisäksi ongelma koskee myös datakeskuksiin suunnattuja AMD Epyc -suorittimia sekä joitakin uudempia Athlon-suorittimia. AMD:n mukaan suorituskyvyn lasku voi olla sovelluksissa 3-5 prosenttia ja peleissä 10-15 prosenttia.

Ongelma juonsi juurensa L3-välimuistiin, jonka latenssi voi bugin vuoksi kasvaa kolminkertaiseksi. Toinen pulma on säikeen ohjaamisessa oikealle ytimelle, joka ei toimi kunnolla vain yhtä tai vähän säikeitä säikeitä käyttävissä sovelluksissa. Säie-ongelma korostuu suorittimissa, joissa on kahdeksan ydintä tai enemmän ja yli 65 watin TDP-arvo.

Nyt ainakin L3-välimuistia koskeva ongelma on yritetty korjata Windows 11:n Insider Build -päivityksessä, kertoo 3DGuru. Mikäli sisäpiirin testaus sujuu mallikkaasti, ongelman korjaava päivitys ilmestynee kaikille Windows 11 -käyttäjille lähitulevaisuudessa.