Uusimmat

Intelin tulevat Kaby Lake -prosessorit kuvissa – lämmönlevittäjä uudistettu

17.10.2016 14:20 Sampsa Kurri

kaby-17102016

Intel valmistautuu julkaisemaan ensi vuoden alussa uudet Kaby Lake -koodinimelliset 7. sukupolven Core -prosessorit, jotka sopivat samaan LGA 1151 -kantaan kuin nykyiset Skylake-prosessorit ja ovat BIOS-päivityksellä yhteensopivia nykyisten Intel 100 -sarjan piirisarjaan perustuvien emolevyjen kanssa.

Kiinalaisista lähteistä vuotaneessa kuvassa esiintyy neliytiminen Core i5-7600K -prosessori, joka toimii 3,8 GHz:n perustaajuudella rasituksessa maksimissaan 4,2 GHz:n kellotaajuudella. Prosessorissa on ytimien kesken jaettua L3-välimuistia kuusi megatavua ja TDP-arvo on 91 wattia. Kuvan prosessori on jo myyntiversio, eikä enää varhainen Engineering Sample -testikappale.

Kaby Laken piisirua suojaava lämmönlevittäjä on uudistunut ja se on aiempaa leveämpi ylä ja alareunasta. Suunnittelu-uudistuksen taustalla saattaa mahdollisesti olla tavoite jakaa jäähdytyksen aiheuttamaa mekaanista rasitusta laajemmalle alalle, sillä edellisen sukupolven Skylake-prosessoreiden raportoitiin jopa taipuneen joidenkin jäähdytysratkaisuiden alla.

Wccftechin uutisessa on lisäksi julkaistu useita CPU-Z-kuvia eri Kaby Lake -prosessoreista, kuten Core i3-, i5-, i5 T- ja Pentium-malleista.