UUSIMMAT

AMD:n Lisa Su vihjaa seuraavan sukupolven Ryzeneistä löytyvän enemmänkin kuin kahdeksan ydintä

10.01.2019 15:15 | Muropaketin toimitus

AMD:n toimitusjohtaja Lisa Su antoi taustottavia haastatteluja useille medioille eilisen keynote-puheensa jälkeen CES 2019 -tapahtumassa. Aiheiksi nousivat luonnollisesti Zen 2 -prosessorisukupolvi ja näytönohjaimien kehitys.

Tärkein viittaus liittyi varmasti AMD:n tulevien prosessorien ydinten määrään. Osa saattoi hämmentyä AMD:n esitellessä kahdeksan ytimen ja 16 säikeen mallin, kun Zen 2 -sukupolvelta on vuotojen ja huhujen perusteella odotettu tuplastikin enemmän ytimiä.

Sun mukaan tarkoituksena oli luoda mahdollisimman samankaltainen vertailukohta Intelin Core i9-9900K -prosessorille, joten Cinebench-suorituskykyä esiteltiin kahdeksan ytimen mallilla. Hän kuitenkin huomatti prosessorin piirilevyllä olevan yhä tilaa vapaana toiselle sirulle. Tämä voi käytännössä katsoa vahvistavan, että uusissa Ryzeneissä on luvassa enemmänkin ytimiä. Seuraavan sukupolven Ryzenit esitellään kesällä.

Ydinten lukumäärä ei ole ollut Ryzen-prosessorien ongelma, mutta yhden ytimen suorituskyvyssä ne ovat Intelin malleja jäljessä. Tämä on vaikuttanut erityisesti suorituskykyyn pelikäytössä. AMD:n Sun mukaan myös yhden ytimen suorituskykyyn ollaan keskitytty, vaikka tärkeintä onkin huolehtia suorituskyvyn kehityksestä kokonaisuutena.

Näytönohjaimista puhuttaessa Sulta kysyttiin luonnollisesti säteenseurannasta. Hän kertoi AMD:n kehittävän omaa sovellustaan säteenseurannasta sekä ohjelmisto- että rautapuolella. Su vaikuttaa viittaavan ohjelmisto- ja pelituen puutteeseen säteenseurannasta puhuessaan, kun hän mainitsee siitä miten tärkeää on saada erityisesti yhteistyökumppanit mukaan teknologian kehitykseen, eikä vain kehittää teknologiaa sen itsensä takia.

Muropaketin uusimmat